Snk son düzlüğe girene kadar bir başyapıt olarak anılıyordu. Ama artık tam anlamıyla bir komedi unsuruna dönüştü. Bu elbette finali kötü olduğuna dair genel bir düşüncenin espriye vurulması nedeniyle oldu. Herkes öyle düşündüğü için finale kötü deniyor demek yanlış değil ve final neden kötü denildiği vakit çok bir cevap alamazsın ki ben şimdi görüp yazıyorum ve neredeyse bir yıldır cevap alamamışsın.
Peki final kötü değil mi? Snk için rezaletti. Zaten sorun burada başlıyor. Snk diğer şonenler ile aynı kefeye konacak türden bir eser değildi. Yani Naruto finali kötüydü ya da op finale rezalet bir şekilde gidiyor. Ama kim aksini bekledi ya da bekliyor ki? Bunlar zaten bir kalite vaat eden eserler değiller.
Snk ise en azından bir yere kadar saçmalamamayı sana vaat ediyordu. Ama ne oldu? Hadi dünyayı kurtaralım dediler. Ben şahsen derginin sahibi olsam o bölüm bu mangayı iptal ederdim ve ciddiyim. Çünkü bu mangaya ait olabilecek bir sahne değildi o sahne. Oradan sonra kayış koptu.
Şuna dikkatini çekerim. Ben final kötü derken hikaye kısmına girmiyorum. Düzgün bir şekilde aktarsa sonu kötü diyenlerin sesi çok çıkmazdı ama basit ve küçük sahneler ile İsayama bu mangayı bayağı hale getirdi. Örneğin dev öldürmesi için özel olarak tasarlanan silah Levi'yi öldürmedi. Belki kimse bundan çok rahatsız olmadı ama Levi orada ölmeliydi. Parçalarını bile bulamamaları gerekirken niye ölmedi? Sırf finalde Levi Zeke'yi biçerken fangirl ve fanboy kitlesi kyaaa desin diye. Bu çok ucuz bir olaydı. Ya da tek bir tanesi öldürmeyi dahi hayal edemedikleri devasa titanları finalde üçer beşer indirdiler. Hange olsun Connie olsun diğerleri olsun her biri canavara dönüştü. Levi sağlam olsa, Mikasa ile birlikte zaten bütün devleri biçerlermiş:\. Falko uçtu?? Sen neden uçtun?? Böyle böyle küçük saçmalıklar ile Snk oldu sana Bleach. Çad bir yumruk savuruyor 155 tane hollow havaya uçuyor. Aman tanrım ne güç ama!!!
Bu finali beğenen adam kafası rahat adamdır, kıskanırım.