Tamam ama üstüne yorum yapma.Sen bi' söyle hele
Mikasa ve Armin'in dev güçleriyle alakalı bi başlık görmüştüm arama sonuçlarında. Sanırım dev güçleri de zırhlı ve devasa olanlardı. Yani geriye zırhlı devin gücünü Mikasa'nın alması kalıyor
Tamam ama üstüne yorum yapma.Sen bi' söyle hele
Yorum yapma dedin diye doğru veya yanlış olduğuna dair bir şey söylemiyorum.Tamam ama üstüne yorum yapma.
Mikasa ve Armin'in dev güçleriyle alakalı bi başlık görmüştüm arama sonuçlarında. Sanırım dev güçleri de zırhlı ve devasa olanlardı. Yani geriye zırhlı devin gücünü Mikasa'nın alması kalıyor
Eyvallah evet bunu kast etmiştimYorum yapma dedin diye doğru veya yanlış olduğuna dair bir şey söylemiyorum.
Nereden bakarsak bakalım en mantıklı seçim Armin'di. Erwin herkesin sevdiği bir karakter olduğu için izleyiciler fazla duygusal düşünüyor.Son bölüm çok iyiydi. Eren ve mikasa evet armini çok seviyolardı fakat bence çok abarttılar. Kılıç çekme falan olmadı yani. Öyle bir durum da mantıklı düşünmek zor ama erwini taşıyan adam çok güzel bir söz söyledi. Bir şeyler kaybeden tek siz değilsiniz eren dedi. Yani herkes orada birilerini kaybetti fakat yapacak bir şey yok mantıklı olanı seçmek zorundalar. Peki ya erwinin ölmeyi istemesine ne demeli, bir daha cehenneme dönmek istemedi haliyle üzüldüm ama. Huzur içinde yat kral.
Neye göre diyorsun ki bunu. Duygusallıkla alakası yok erwin ile armin'i kıyaslamak bile abes kaçar. Zaten levi de mantıklı olanın erwin'in hayatta kalması olduğu görüşündeydi çünkü buraya kadar gelebilmelerinde en büyük rol oynayan kişi erwin di. Levi erwine son kez bir kıyak yaptı bu cehenneme bir daha dönmesin diye yoksa seçilecek kişi çok açıl belli. O an mantıklı düşünen herkes erwin der. Mantıksız duygularıyla düşünen eren ve mikasa ağır abarttılar. Mikasa kılıç falan çekiyor hayırdır la noluyor yani be bu tripler ki flasbackde de gösterdiler erwin iğneyi kime vurulması gerektiğini levi ye bırakmış yani her şey ortadaNereden bakarsak bakalım en mantıklı seçim Armin'di. Erwin herkesin sevdiği bir karakter olduğu için izleyiciler fazla duygusal düşünüyor.
Neye göre diyorsun ki bunu. Duygusallıkla alakası yok erwin ile armin'i kıyaslamak bile abes kaçar. Zaten levi de mantıklı olanın erwin'in hayatta kalması olduğu görüşündeydi çünkü buraya kadar gelebilmelerinde en büyük rol oynayan kişi erwin di. Levi erwine son kez bir kıyak yaptı bu cehenneme bir daha dönmesin diye yoksa seçilecek kişi çok açıl belli. O an mantıklı düşünen herkes erwin der. Mantıksız duygularıyla düşünen eren ve mikasa ağır abarttılar. Mikasa kılıç falan çekiyor hayırdır la noluyor yani be bu tripler ki flasbackde de gösterdiler erwin iğneyi kime vurulması gerektiğini levi ye bırakmış yani her şey ortada
Potansiyel olarak çok üstün ne demek ya. Sen olayı anlayamamışsın hala. Armin bundan 10 yıl sonra erwin den daha iyi bir komutan olabilir kimse buna bir şey demiyor. Ama orada söz konusu olan durum bundan 10 yıl sonra 5 yıl sonra kimin daha iyi komutanlık ediceği değil şu an içinde bulundukları durumdan onları kimin kurtaracağı. Orada armin konuşabilse o bile derki erwin yaşasın. Armin ler erenler kumla oynarken erwin levi dışarı keşfe çıkıyorlardı, adamları ölüyordu yani bir yerde dünya tecrübe sahibi biri var bir yerde ise daha dün savaş görmüş çocuk var. Armin daha geçen bölümde şok geçirdi herkes ağzına bakıyor cevap veremiyor hatta komutayı devretmek zorunda kaldı kendi bile yetersizliğinin farkında. Erwinin 3.sezon part 1 de yaptıkları bile zaten yeter de artar. Arminin yaptıklarını potensiyelini gören kişi zaten erwin. Armine yetki veren kişi zaten erwin. Yani armin kötü falan demiyorum o durumda erwinin tercih edilmesi armin'i vasıfsız biri de yapmıyor fakat krtik bir karar vermek zorundalar orada ve armin'in şuan için dolduramayacağı şeyler var liderlik gibi. Buna uygun değil daha çok yolu var orada mantıklı olan her insan erwin'in yaşaması gerektiğini bilir. Bir de demişsin duygusal davrandılar komutan olduğu için. Arkadaşı olduğu için davranan duygusallık mı daha fazla rasyoneldir yoksa komutan olduğu için mi olan daha rasyoneldir. Kendin diyorsun adam komutan tabiki de onu tercih etcekler. Şu an ulaştıkları çoğu şey onun sayesinde tabi onu tercih etcekler. Kazanılan bir yaşantı var orada buraya kadar gelmişler bir minnet borçları var en azından. Diğer tarafta eren daha okyanusu görecektik diyor yani durum ortada bence ama yinede herkesin kendi düşüncesi bilemem.Armin potansiyel olarak Erwin'in çok daha üstünde bir karakter. Bunu daha önce de söyledim, Armin sadece Erwin'in daha deneyimsiz versiyonuydu. Fakat Shiganshina Savaşı'nda bu tecrübe eksikliğini de telafi etti. Shiganshina Savaşı'nda Beast Titan'ın mağlubiyetindeki en büyük pay nasıl Erwin'deyse Colossal Titan'ın mağlubiyetindeki en büyük pay da Armin'deydi. Savaşçıların yakınlarda olduğunu ve bunun tek ihtimalinin duvarın içinde gizli bir yerde olabilecekleri fikri sadece Armin'den çıktı, Erwin'in desteği sayesinde de Armin bir yetki sahibi oldu ve Reiner'ı bulunduğu yerden kelimenin tam anlamı ile çıkmaya zorlayarak büyük bir avantaj sağladı.
İkisi de temelde tamamen aynı karakter fakat Armin'in hem genç olması hem de inanılmaz derecedeki potansiyeli onu bu seçenek konusunda bir adım öne taşıyor.
Ayrıca duygusal davrananlar sadece Eren ve Mikasa değildi, Hange ve Levi de orada duygusal davrandı. Komutan olduğu için Erwin'e karşı bir pozitif ayrımcılık tanıdılar(haksızlar demiyorum ama yine de duygusal açıdan yaklaştılar.).
Erwin Eren'in bodrumuna ulaştıktan sonra hayatında bir amaç kalmayacaktı. Kenny'nin sözlerini hatırla "Herkes bir şeyin kölesidir." Erwin gerçek tarihi öğrenmek istediği için bu noktaya kadar gelebildi. Öğrendikten sonra artık onu sonraki gün tekrar aynı heyecan ile kaldıracak bir şey olmayacaktı. Oysa Armin'in hayali ve onu sürekli ileri taşıyan şey "Duvar dışında yaşamak". Armin'in hayalini gerçekleştirmesi için önünde hâlâ yol var ve bu da onu her geçen gün daha da ileri taşıyacak şey. Erwin'in S3P1'de darbeyi planlaması ve uygulatması herkesin hayran kaldığı bir şeydi fakat kendisi de bunu "bencillik" olarak dile getirdi. Bu kadar şeyi başarmasındaki tek amaç gerçek tarihi öğrenmekti.Potansiyel olarak çok üstün ne demek ya. Sen olayı anlayamamışsın hala. Armin bundan 10 yıl sonra erwin den daha iyi bir komutan olabilir kimse buna bir şey demiyor. Ama orada söz konusu olan durum bundan 10 yıl sonra 5 yıl sonra kimin daha iyi komutanlık ediceği değil şu an içinde bulundukları durumdan onları kimin kurtaracağı. Orada armin konuşabilse o bile derki erwin yaşasın. Armin ler erenler kumla oynarken erwin levi dışarı keşfe çıkıyorlardı, adamları ölüyordu yani bir yerde dünya tecrübe sahibi biri var bir yerde ise daha dün savaş görmüş çocuk var. Armin daha geçen bölümde şok geçirdi herkes ağzına bakıyor cevap veremiyor hatta komutayı devretmek zorunda kaldı kendi bile yetersizliğinin farkında. Erwinin 3.sezon part 1 de yaptıkları bile zaten yeter de artar. Arminin yaptıklarını potensiyelini gören kişi zaten erwin. Armine yetki veren kişi zaten erwin. Yani armin kötü falan demiyorum o durumda erwinin tercih edilmesi armin'i vasıfsız biri de yapmıyor fakat krtik bir karar vermek zorundalar orada ve armin'in şuan için dolduramayacağı şeyler var liderlik gibi. Buna uygun değil daha çok yolu var orada mantıklı olan her insan erwin'in yaşaması gerektiğini bilir. Bir de demişsin duygusal davrandılar komutan olduğu için. Arkadaşı olduğu için davranan duygusallık mı daha fazla rasyoneldir yoksa komutan olduğu için mi olan daha rasyoneldir. Kendin diyorsun adam komutan tabiki de onu tercih etcekler. Şu an ulaştıkları çoğu şey onun sayesinde tabi onu tercih etcekler. Kazanılan bir yaşantı var orada buraya kadar gelmişler bir minnet borçları var en azından. Diğer tarafta eren daha okyanusu görecektik diyor yani durum ortada bence ama yinede herkesin kendi düşüncesi bilemem.