Moblit çok harika bir karakter ya. Bu bölümde "Hange-san" diye haykırışını gördükten sonra onun ne kadar özel bir karakter olduğunu hatırladım.
Muhtemelen Hange'ye karşı hisleri olan biri. Ama Isayama bunu basit bir birlikte çalışan kadın-erkek durumu olarak işlememiş. Bu hayranlık-hoşlantı karışımı bir his.
Mesela şu sahne;
Nasıl da gururla konuşuyor. Sürekli Hange'nin arkasında durup, onu uyaran adam ilk defa öne geçip "Siz benim kaptanımı ne sanıyorsunuz, yavaş!" diyor.
Mesela şu sahne;
Onu korumada, onun için kendine tehlikeye atmada ne kadar da kararlı. Çünkü biliyor. Hange o halde sürüne sürüne bir şey yapmaya çalışıyorsa onu durdurmanın tek yolu istediği şeyi ayağına getirmek. Bayılmanın eşiğindeyken bile geri dönmüyor kadın.
Muhtemelen başta "Nerden bulaştım bu işe." diye hayıflanıyordu Hange'nin delilikleriyle boğuşurken. Ama zamanla bunun basit bir delilik olmadığını fark etti. Moblit en nihayetinde bir survey corps askeri. Kendini bu uğurda adadığı aşikar. Ama survey corps'u ileriye götürecek adımları atan kişi Hange. Bunu gördükçe ona hayranlık duymamak elde değil. Hatta hayranlıktan biraz fazlası.
Keşke Isayama bu ikisine daha fazla sahne yapsaymış. Şimdi kimbilir ne oldu onlara?
Ama o korkunç tehlike altındayken bile beraberlerdi ve Moblit'in son sözü "Hange-san" oldu. (Yani şimdilik, devamı belirsiz, ama muhtemelen ikisi de öldü)
Moblit az işlenmiş ama hakkı verilmiş harika bir karakter. Seviyorum onu.