Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Attack on Titan

Ne oldu yahu?
Sakin ol şampiyon...
Ne soru var aklında? Söyle.
@Bilture19 cevaplar.

"Cevaplarım" demiyorum tabiki. :flaugh:
Bu konuda şevkini seyretmek daha eğlenceli.
:good:

Bu sezon iyiydi baya.Ama sorunları da vardı.Şimdi ben geçmiş imparatorluk tarihini tam anlamadım mesela.Hah işte düşman ceza olarak soydaşlarını üzerine salmış falan diyip geçiyorsun.10 bölüme herşeyi tıkıştırmışlar.Bir bölümde geçmiş tarihi anlatıyorsun karman çorman oldu.Mangayı okumayan adama böyle mi anlatılır.Arada D.note gibi bilgiler veriliyor da o uzundu ve kuralları anlatıyordu bu direk seriden genel bilgiler veriyor bölümlerin yarısında durdurup okumadım açıkçası tam olarak.
"Çok fazla bilgi" sıkıntısına sahip son bölümler doğrudur. Bu yüzden o bölümlerin birkaç kez izlenmesi daha iyi olur. Mangada da başta okurken biz de, en azından ben, bir kafa karışıklığı yaşadık ama olayı şöyle özetleyebilirim.

Şimdi bir sürü ırk var ama bizim için şu anda önemi olan Eldia ve Marley ırkları. Eldialıların atası Ymir Fritz "Yeryüzündeki Şeytan" adlı bir varlıkla antlaşma yaparak dev güçlerini alıyor. Burada bahsedilen Ymir bizim Ymir değil, zaten bizim Ymir normalde isimsiz bir sokak çocuğu iken birisinin oyununa gelip millete "Bu kız Ymir'in reankarnasyonudur. Bizi kurtaracak." diye tanıtıldı, kafa karışıklığı yaratmasına yani.

Sonra Ymir Fritz 13 sene sonra ölüyor ve dev güçleri Ymir'in yiyen 3 kızına geçiyor. Eldia İmparatorluğu kuruluyor ve yüzlerce hatta belki de bin yıldan fazla hüküm sürüyor. Burada iki tarihi kaynak var, biri Eldia İmparatorluğu'nu zalim gösteren ve Ymir'e "şeytan" diyen Marley kaynakları, diğeri ise tam tersini sunan Eldia kaynakları. Her ikisi de taraflı kaynak olduğu için hangisi doğrudur hangisi yanlıştır bilemiyoruz.

Neyse efendim gün geliyor mangada daha sonrada anlatılan biçimde Eldia yıkılıyor ve Marley başa geçiyor. 145. Kral Fritz alabildiği kadar Eldialıyı alıp Paradis Adası'na kaçıyor. Ana karada kalan Eldialılar da Marley tarafından atalarının suçları bahane edilerek hor görülüyor ama diğer yandan da dev güçlerini kullanmak için belirli çocukları eğiterek ordusuna alıyor.

Adaya kaçan Kral Fritz Devasa Devlerden duvarları inşa ediyor ve duvarlara atası Ymir'in kızlarının adını veriyor. Bu isimler Rosa, Maria ve Shina. Yani duvarlar hem savunma hem de saldırı gücüne sahip ve devler serbest kalırsa tüm dünyayı dümdüz edecek güçte, bunu bir tehdit mesajı olarak Marley'e söylüyor, "Bize dokunmayın biz de size dokunmayalım kardeşim." diyerek adadaki Eldialıların da hafızasını değiştiriyor ve ardından gelecek hiçbir Kurucu Dev'in duvarların gücünü kullanmayacağından emin olmak için çok güçlü bir yemin ediyor, bu yemine göre "kraliyet kanına" sahip olan bir Kurucu Dev "savaşmama" emrine karşı koyamayacak şekilde 145. Kral'ın etkisine giriyor.

Kısa özet bu şekilde, özellikle istediğin veya aklına takılan bir yer varsa cevaplarım.

:good:

"Çok fazla bilgi" sıkıntısına sahip son bölümler doğrudur. Bu yüzden o bölümlerin birkaç kez izlenmesi daha iyi olur. Mangada da başta okurken biz de, en azından ben, bir kafa karışıklığı yaşadık ama olayı şöyle özetleyebilirim.

Şimdi bir sürü ırk var ama bizim için şu anda önemi olan Eldia ve Marley ırkları. Eldialıların atası Ymir Fritz "Yeryüzündeki Şeytan" adlı bir varlıkla antlaşma yaparak dev güçlerini alıyor. Burada bahsedilen Ymir bizim Ymir değil, zaten bizim Ymir normalde isimsiz bir sokak çocuğu iken birisinin oyununa gelip millete "Bu kız Ymir'in reankarnasyonudur. Bizi kurtaracak." diye tanıtıldı, kafa karışıklığı yaratmasına yani.

Sonra Ymir Fritz 13 sene sonra ölüyor ve dev güçleri Ymir'in yiyen 3 kızına geçiyor. Eldia İmparatorluğu kuruluyor ve yüzlerce hatta belki de bin yıldan fazla hüküm sürüyor. Burada iki tarihi kaynak var, biri Eldia İmparatorluğu'nu zalim gösteren ve Ymir'e "şeytan" diyen Marley kaynakları, diğeri ise tam tersini sunan Eldia kaynakları. Her ikisi de taraflı kaynak olduğu için hangisi doğrudur hangisi yanlıştır bilemiyoruz.

Neyse efendim gün geliyor mangada daha sonrada anlatılan biçimde Eldia yıkılıyor ve Marley başa geçiyor. 145. Kral Fritz alabildiği kadar Eldialıyı alıp Paradis Adası'na kaçıyor. Ana karada kalan Eldialılar da Marley tarafından atalarının suçları bahane edilerek hor görülüyor ama diğer yandan da dev güçlerini kullanmak için belirli çocukları eğiterek ordusuna alıyor.

Adaya kaçan Kral Fritz Devasa Devlerden duvarları inşa ediyor ve duvarlara atası Ymir'in kızlarının adını veriyor. Bu isimler Rosa, Maria ve Shina. Yani duvarlar hem savunma hem de saldırı gücüne sahip ve devler serbest kalırsa tüm dünyayı dümdüz edecek güçte, bunu bir tehdit mesajı olarak Marley'e söylüyor, "Bize dokunmayın biz de size dokunmayalım kardeşim." diyerek adadaki Eldialıların da hafızasını değiştiriyor ve ardından gelecek hiçbir Kurucu Dev'in duvarların gücünü kuklanmayacağından emin olmak için çok güçlü bir yemin ediyor, bu yemine göre "kraliyet kanına" sahip olan bir Kurucu Dev "savaşmama" emrine karşı koyamayacak şekilde 145. Kral'ın etkisine giriyor.

Kısa özet bu şekilde, özellikle istediğin veya aklına takılan bir yer varsa cevaplarım.

Sağol teşekkürler. :) Ama dediğim gibi ben pek dalmayayım belki mangayı okurum okumazsam sorarım sana.Çok merak ettiğimden değil niye böyle yaptıklarına tepki gösterdim.Usul usul bölümlere yayarak bilgi verileceğine tek bölümde şunlar şunlar oldu diye verip geçiyor.Hele Historia'nın dokunup herşeyi görme sahnesi falan direk sana manga oku yada süperzekaysan arka arkaya görüntülerden herşeyi anla hemen diyor.

O kadar detay bilmiyorum ben I. G.'dir, Wit'dir.
Olabilir tabi de nasıldır... :bilmem:
İlk sezonu hem bizim WIT stüdyosu hem de I.G beraber yapmıştı, sonrasın WIT bütün ipleri eline aldı. Şimdi son sezon için yine ortak olabilirler.

Acaba ilk düşündüğüm gibi kraliyet soyundan olan kişi deve dönüşmeden de Eren onunla temas halinde gücünü kullanabilir miymiş? Bu bölümki o elektriklenme düşündürdü.

Ulan elemanlar ilk kez deniz görmüş, Eren nasıl da hemen turp sıktı heveslerine iki dakikada gördünüz mü? Öküz ya :oleyo:
Gücü Kraliyet Kanı'na sahip olan değil Kurucu Dev'i sahip olan kullanıyor fakat Kurucu Dev'in taşıyıcısının bir Kraliyet Kanı sahibine temas etmesi gerekiyor. Yani 2. Sezondaki o sahnede olay Eren'in isteği yönündeydi.

Gelecek olan asıl tehdite dikkat eden Eren'di orada. "Gülüp eğleniyoruz ama esas sıkıntı şimdi." kafasıyla zaten gelmişti oraya.

Bu sezon iyiydi baya.Ama sorunları da vardı.Şimdi ben geçmiş imparatorluk tarihini tam anlamadım mesela.Hah işte düşman ceza olarak soydaşlarını üzerine salmış falan diyip geçiyorsun.10 bölüme herşeyi tıkıştırmışlar.Bir bölümde geçmiş tarihi anlatıyorsun karman çorman oldu.Mangayı okumayan adama böyle mi anlatılır.Arada D.note gibi bilgiler veriliyor da o uzundu ve kuralları anlatıyordu bu direk seriden genel bilgiler veriyor bölümlerin yarısında durdurup okumadım açıkçası tam olarak.
Manga'ya geçince kafandaki sorunlar kalkar. Mangada aynı olayların üstünde duruyor sürekli ve daha ayrıntılı işleniyor. Ben sezon finalini beklemeyip mangaya geçmiştim. Ben de animeden hiçbir halt anlamamıştım ama Mangayı okurken oturuyor düzen. Zaten sonraki sezon
Karşı tarafla başlayacak. Oturacak oralar o arc.

Sağol ama geçmişteki olayları ben kafama genel olarak oturtamadım.
İlk sezon aradan o kadar vakit geçmiş ki unutmuşum.İkinci sezonu da geçiştirerek izlemiştim detaylar pek aklımda kalmadı o yüzden 3 dışında.Bu sezonda da bütün kritik imparatorluk bilgilerini neredeyse 1 bölümde anlatıyor adam öyle olunca neyi,neden ve nasıl yaptılar karışıyor.Tamam bu ilk kral savaş değil huzur istemiş duvar yapmış hafıza silmiş falan ama işin kökenleri biraz karışık.Tüm insanların hafızayı silmeyi nasıl yapıyorlar hiç anlamadım zaten.Manga okurum belki güncele dek o yüzden cevapları almayayım sağol.Şu hafızayı söylerseniz söyleyin o kadar.
O hafıza silme olayı Kurucu Dev'e has bir şey. Onu kullanarak hafızaları değiştiriyorlardı fakat bu sadece Eldialılara etki ediyor. Ackerman soyundan kimse bu hafıza manipülasyonundan etkilenmiyor mesela.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık