Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Attack on Titan

Niye var deme gerekçem, savaşın bu kadar kanıksanmış olmasınaydı.
İnsan öldüreceğiz. Tanımadığımız binlerce insanı öldüreceğiz.
Abuk subuk gerekçelerle konuşmak yerine birbirimizi kasap gibi keseceğiz.
Masa başında birileri anlaşana kadar birbirimizi canavar olarak görerek katledeceğiz.

Ama bunu kurallara göre yapalım.
Savaş kuralları iki aşamalıdır zaten:
1- Jus ad bellum (savaşa girme sebepleri)
- Nefsi müdafa.
- Kargaşa çıkaran bir aktörü cezalandırmak.
- Kargaşa çıkarma potansiyeline sahip aktörü engellemek.
- Savaşa maruz kalmış müttefike yardım etmek.
https://eksisozluk.com/entry/3116317

2- Jus in bello (savaş sırasında uyulması gereken kurallar)
https://eksisozluk.com/entry/77477915

"Normal şartlar altında" zaten savaş son çare olarak görülmeli ama dünya üzerindeki bütün ülkeler normal şartlar altında olmadığı için ilk veya ikinci çareleri olabiliyor. O yüzden de bu savaş kuralları lazım oluyor. Hoş kuralları kim ne kadar takıyor orası ayrı bir konu.

Sekillendirme yapalım :D Konuyu kirletiyorum dusuncelerimle ama kusura bakmayın ilk oncelikle :D

"Babanın kurbanlariyız" derken demek ki önceden Jaeger ile Zeke'nin bir iliskisi vardi ne uzerine oldugunu simdi bilmiyorum. Şu beynini yikama olayina gelince yani Jaeger'ın Eren'e verdigi ogretilerin hepsinin Zıttının dogrulugu soz konusuysa Jaeger'ın dediklerinin tersine bakip irdelemek gerekiyor o zaman. Ilk bolum aklimda degil ama sanki iliski varsa ve Anime'de az da ipucu verildiyse Dr.Jaeger'ın anlatildigi bolumlere bakip Zeke'nin cikarimini yapabilirim galiba :D Ama gel de bolum ara :S

Merak ettim bu arada Eren nefretinin sebebi ne? @Notanymore
Nefret değil. Ama ona çok kızgın ve öfkeliyim.

Zeke ile survey corpsun ardından planlar yapmasından dolayı.
Bu adam komutanını ve onlarca yoldaşını öldürmüş biri. Hem de büyük eğlence ile.

Komutanı ve onlarca yoldaşı bu adam durdurulabilsin diye canlarını feda ettiler ve çabalarını Levi'ın sırtına emanet bıraktılar.

Bu emanet hala o sırtta bekliyor. Levi, Erwin'e söz verdi. Ölümünden önceki son dileği buydu. Ben eminim Levi bunun için hala doğru zamanı bekliyordu.

Ama şimdi Levi ağır yaralı. Onlarca asker öldü. Ve onlarcasının canı da bir çığlığa bakıyor.

Bahanesi ne olursa olsun bu planı kabul etmesini, Zeke ile işbirliği yapmasını hazmedemiyorum.

"Babanın kurbanlariyız" derken demek ki önceden Jaeger ile Zeke'nin bir iliskisi vardi ne uzerine oldugunu simdi bilmiyorum. Şu beynini yikama olayina gelince yani Jaeger'ın Eren'e verdigi ogretilerin hepsinin Zıttının dogrulugu soz konusuysa Jaeger'ın dediklerinin tersine bakip irdelemek gerekiyor o zaman. Ilk bolum aklimda degil ama sanki iliski varsa ve Anime'de az da ipucu verildiyse Dr.Jaeger'ın anlatildigi bolumlere bakip Zeke'nin cikarimini yapabilirim galiba :D Ama gel de bolum ara :S
Bak bir şeyler oluşmaya başlamış.

Bak bir şeyler oluşmaya başlamış.
Daha bir şeylere ulasabilmiş degilim. Ama tahminimce Zeke'yi ilk bolumde gormusuzdur ama dikkat etmemisizdir gibime geliyor ama yanilabilirim elbet :DVeya herhangi bir yer.

Edit:Belki Jaeger'ın "Eren bir yere gidecegim ev size emanet" derken Zeke'ye gidip kavga etmistir ;S

Nefret değil. Ama ona çok kızgın ve öfkeliyim.

Zeke ile survey corpsun ardından planlar yapmasından dolayı.
Bu adam komutanını ve onlarca yoldaşını öldürmüş biri. Hem de büyük eğlence ile.

Komutanı ve onlarca yoldaşı bu adam durdurulabilsin diye canlarını feda ettiler ve çabalarını Levi'ın sırtına emanet bıraktılar.

Bu emanet hala o sırtta bekliyor. Levi, Erwin'e söz verdi. Ölümünden önceki son dileği buydu. Ben eminim Levi bunun için hala doğru zamanı bekliyordu.

Ama şimdi Levi ağır yaralı. Onlarca asker öldü. Ve onlarcasının canı da bir çığlığa bakıyor.

Bahanesi ne olursa olsun bu planı kabul etmesini, Zeke ile işbirliği yapmasını hazmedemiyorum.
Öncelikle Eren'in bunları isteyerek yaptığını sanmıyorum. Şu an esas amacına ulaşmak için başka bir çağresi yok. Zeke ile iş birliği içerisinde çünkü kolayca harcayabileceği ve kraliyet kanına sahip birine ihtiyacı var. Historia'nın hamileliği sayesinde Historia bir dev kullanıcı olmaktan kurtuldu. Ve Eren'in Historia'nın kullanıcı olmasını ne kadar istemediğini biliyoruz. Ayrıca şu an Zeke savaş gücğ ve destekçi bakımından da Eren'e büyük fayda sağlıyor. Hani Eren'in "ötenazi" planına cidden uyacağını sanıyorsan karakteri doğru tanımamışsın demek zorundayım. Eren'in esas amacı Grisha ile aynı, Eldia'yı eski günlerine kavuşturmak. Zeke hayatı boyunca 1. Dereceden kan bağı taşıdığı kişilerden zerre sevgi görememiş birisi ve şu anda Eren'in ona arka çıktığını düşünmesi onun duygusal düşünmesine sebep olacak ve oluyor da. Eren yakın zamanda Zeke'i satacak bak görürsün.

Eren'in Zeke ile çıkar için birliktw çalışmasını hazmedemiyorsan şöyle bir sözle bitireyim, "Büyük zaferler için büyük fedakârlıklar gerekir."

:good: Bak kıvılcımlar oluşmuş baya, yakında alev alev yanar buralar.
Aha anladım :Ddd
Conny'nin kasabasindan da eser yoktu. O zaman Conny'nin kasabasinin tamami devlestirilmisti Grisha tarafindan. Zaten donusum efekti vardi Zeke'nin ordusunda. Insanligi yok etmek istiyen Dr.Jaeger :D
Veba salgınını onleme olayi vardi. Ama bazi kisileri devlestirmisti herhangi bir dozla :D
Insanligi kurtarmak istiyen Zeke ;S

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık