Geniş çaplı bir Haki teorisi yapmayı düşünüyorum, ana fikir maddelerin özüne dayalı. Hadi hayırlısı.
Şimdilik küçük bir özet niteliğinde şunu yazayım;
Olay öz muhabbetinde bitiyor. Roger'i yenilmez yapan şey budur. Serinin başından beri hep denizin kontrolünün mümkün olmadığını ama bir şekilde olması gerektiğini düşünürdüm. Özellikle Roger vs Shiki muhabbeti beni çok heyecanlandırmıştı, daha sonra Şanks, Dragon gibi Haki üstadlarının hava olaylarını kontrolü gibi unsurlar, iyice işkillendirmişti beni. En nihayetinde bir diğer Haki üstadı Ray'in talebesi Luffy'i ve Dragon'un talebesi Sabo'yu da görünce, taşlar yerlerine oturmaya başladı. Bütün bu Haki muhabbetini tek bir yere bağlayacak Oda, bundan neredeyse eminim. Belki de bu zamana kadar ufak ufak işleyip, ince dokuduğu gizemlerinin hepsi bu yüzdendir. Hepsini tek bir parçada buluşturmak adına bunu yapıyordur, benim düşüncem bu yönde. Düşünsenize, bu öz muhabbeti öyle bir muhabbet ki koskoca RedLine ve GrandLine'ı oluşturacak seviyede olsun. Bu çizgileri birisi kendi iradesiyle oluşturdu bence, bunu da her şeyin özünü kontrol ederek başardı. Allblue bin yıl evvel vardı ama bu denizi Joy Boy ayırdığını ve sakladığını hayal edin. İnanılmaz bir teori cidden, üzerine düşülmesi gerekiyor. O yüzden uzun bir müddet sonra bu teoriyi tek bir konu halinde beğeninize sunmayı düşünüyorum. Muhtemelen ilk ve tek teorim(baya bir uzun da olacaktır tahminen) olacak ama buna değecek bence.