Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] "At Fava Bekle" Teorileri

Haki, Şeytan Meyvelerinden önce var olmuş ve Dünya Hükümeti tarafından bastırılmıştır. Şeytan Meyveleri, Haki’yi bastırmak ve kontrol altına almak için icat edildi. HxH'deki ''Nen'' sistemiyle paralellik bağdaştırılabilir ki Oda, Haki’nin “unutulmuş doğal hâl” olduğunu açıklayabilir.

Örnek: Kaido'nun SMILE meyvelerine bu kadar takmasının sebebi ''Haki, her şeyin üstündedir.'' demesine rağmen Oda'nın çelişkili yazımından dolayı değil, Kaido'nun Imu'ya bu açıdan olan benzerliğidir; Kendi Haki’siyle hükmettiği, kendi iradeleri olmayan bir sürü “canlı silah”. “Haki’yi bastır, gücü merkezîleştir” doktrini.

Son düzenleme:
One Piece: Adventure of Nebulandia filmini tekrar izlerken fark ettim. Bölümün sonunda Brook'un söylediğibir şey dikkatimi çekti.

Luffy Foxy korsanlarından ayrılırken sizle tekrar Davy Back yaparız diyor. Bunun üstüne Franky ve Brook onay veriyor. Franky "Yapmak isterim" diyor ama Brook , "私も何十年かぶりにやりたいですね" yani "Ben de onlarca yıl aradan sonra tekrar yapmak isterim. " diyor.
Kimsenin buna özellikle dikkat ettiğini görmedim, ama biraz araştırınca aklıma güçlü bir ihtimal geldi.
Teorim şu: Brook daha önce bir Davy Back Fight yapmış olabilir. Ancak bu, çoğu kişinin düşüneceği gibi Rumbar Korsanları döneminde değil.
Bence Brook, Thriller Bark’tan ve Marie Jois’ten kaçabilmek için Davy Back benzeri bir anlaşmaya girdi. Bu sayede hem hayatta kaldı hem de özgürlüğünü kazandı.
Davy Back Fight’ın One Piece evreninde sadece eğlenceli bir oyun değil, aynı zamanda korsanlar arasında bağlayıcı ve kader belirleyici bir ritüel olması, bu ihtimali daha da güçlendiriyor. Brook’un geçmişindeki boşluklar ve hikâyesindeki bilinmeyen noktalar beni böyle düşünmeye itti nedense.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık