Yok maaş konusuna katılıyorum fark olması lazım. Mesela doktor olanlar doğuda bir kç sene çalışıp özele geçiyor. Askeriyede örnek vereyim 7 bin alıyo aynı yerde kamuda çalışan 12 13 bin alıyor.Tabii ki öyle canım, bizde yaptık kısa dönem. Benim söylediğim şey Albay maaşı ile uzman çavuş maaşı arasında büyük fark olmamasının yanlışlığı. Sen özel sektörde çalış, müdür isen aldığın maaş düz işçinin en az 2 katıdır, hatta 3 veya 4 katını alanlarda olur. Bu sebepten insanlar özel sektörde yükselmek için daha gayret gösterir kendini geliştirirler.
Zaten askerde ahbap çavuş ilişkiside var. Bilmiyorum sen ne kadar o ortamlarda oldun, bu adamlar yaşını başını almış kişiler, aralarında abi kardeş ilişkisi oluyor. Komutanım diye esas duruşta sürekli durmuyorlar onu uzun dönem erlere yaptırtıyorlar. En son bütün ordugahtan sorumlu general gelmişti de anca o zaman bizim assubaylar esas duruşta bekleyip komutanım çekmişti. Mesela kaç defa şahit olduk, bir assubay bir yüzbaşı ile abili konuşabiliyor. Normalde baksan biz nasıl komutanım diyorsak onunda öyle demesi gerekir, ama her zaman o işler öyle olmuyor. Arada tek tük kıl komutanlar çıkıp, kalkıp uzman çavuşa ve astsubaya gider yapmıyor mu yapan oluyor, ama dediğim gibi bu adamlarıda kendi aralarında mimleyip ona göre tavır alıyorlar, bu adam değişik dikkat edin diye.
Ben asteğmen olarak yaptım. Abi kardeş ilişkisi tabiki oluyor. Ama sıkıntılı birisi değilse araları ne kadar iyi olursa olsun, aradaki seviyeyi her zaman koruyorlar. Şöyle bir şey de var ister astsubay vs olsun ister üst komuta kademesinden olsun askeriyedekiler bu rütbe olayına çok önem veriyor. Çünkü adamlar 14 15 yaşlarından itibaren bu şekilde yetiştirilmiş. Araları ne kadar iyi olursa olsun herhangi bir durumda adam rütbesini konuşturuyor hemen