Neden oluştursun ki ? Daha net açıklarsan kendimce cevap verebilirim.
Şimdi korsanların zirve oluşumu yonkoular, korsan kral bunların hepsinin üstünde ama şimdilik yok ortada ondan daha sonra bahsedecem. Bazı arkadaşlarında dediği gibi dengeyi sağlamak için shicki + denizciler filan denmişte, biri söyleyebilir mi bu shickiler hiç bir yerde yonkoulara ters gidecek bir harekette bulunmuşlar mı ? Yonkou shanks mf'ye geliyor, mihawk shanks ile anlaşmamız yoktu diyor savaşmıyor :/ moria zaten çapı belli buggy :/ doffy kaido ile ittifak içindeydi
bu denizciler + shicki = yonkou lar dengesi çok absürt ve anlamsız bu yüzden es geçiyorum böyle bir şey mümkün değil..
Denizcilerin gücüne gelirsek yanlış hatırlamıyorsam 10 koramiral 3 amiral 1 başamiral ve bir sürü sıradan piyade. Bunları mf savaşından görerek söyledim. Benim varsayımıma göre E.ODA bize mf savaşında denizciler + shickiler(bu adamlar hiç bir zaman denizcilerin tarafında savaşmaya niyeti olmadıgı için nihai bir performans göstermezler denizcilerin yanında, fujitora ile dillendirilen shickilerin kaldırılma muhabbeti buna bir örnektir) de dahil anca 1 yonkou ediyor demeye getirdi, tabi wb diger yonkoulara göre cok güclü lanse edilsede biraz havada kaldıgını düşünüyorum ki adam 70 küsür yaşında ve oldukca saglıksız durumda idi. Varın düşünün sağlıklı bir yonkou mf savaşında neler yapardı tayfası ile birlikte.. Hal böyle olunca denizciler + shicki = 1 yonkou ve tayfası ediyor..
Yonkouların hiç bir zaman ittifak yapmayacağını düşünmek hükümetin 800 yıldır hüküm sürdüğü saltanatı için büyük bir tehditdir bana göre bunun olma ihtimali %0.001 bile olsa bu ihtimali göz ardı etmemeleri gerekir ve arkalarında denizcilerden başka güvendikleri birileri olması gerekir, yoksa 800 yıldır bu adamların sadece denizcilerle idare etmesi biraz abes gibi. O yüzden oyumu denizcilerden üstte bir güç vardır ve denizciler bu dengede yalnızca %45 yada %50 gibi bir pay alıyordur bence
Gelelim Korsanlar Kralı mevkisinin asıl olayına, bu mevki neye göre veriliyor hep tartışıldı yonkou sisteminin roger zamanında bile olması korsanlar kralının ünvanın acaba onları yenerek mi korsanlar kralı oldu gibisinden söylentiler çıktı ama rogerın olayı başkaydı bence, BM'den yazıtları bir şekilde çatışmadan elde ettiğini, beyaz sakal ve garp ile eşit şekilde dövüştüğünü biliyoruz bu adam wb'den fazlası degildi bana göre ama onu özel yapan D. olması idi. Raftael D'lerin korudugu bir ada bana göre ve hali hazırda tüm bilgilerin sahibleride onlar kayıp yüzyıl hakkında. Roger bu adayı keşfetti ve bir D olmasından dolayı hükümetin derin odakları endişelenip onu korsanlar arasında en büyük tehdit olarak görmeleri, korsanların da maceracı ve altın sevdaları rogerın keşfettigi adaya dair söylentiler ile birleşince ortaya kk çıkmıştır kanımca.
Anlayacağınız adam 800 yıldır bilinmeyen (en azından hükümet'in üst seviyesindeki kişiler haricinde) bir adayı keşfediyor ve tüm gözler ona çevriliyor, hükümetin sakladığı bir gerçeği açığa çıkarmaya çok yakın bir kişi oldugu için hükümet tarafından korsanlar arasında en büyük tehdit, korsanlar arasında ise bir sembol kaynagı olarak KK oluyor.
Son olarak ise evet tüm bunlara dayanarak amiraller ve denizciler korsanlar arasında bir denge unsuru asla eşit bir şekilde oluşturmaz oluşturamaz araya bir sürü varyasyon girer. Ama daha zamanı var bence Dünya hükümeti dengeyi bozana KK der kısaca olay bu bence