Buyur bu o sahnenin orjinal çevirisi
Burada yıllar hızımı düşürdü diyor.Yani adam hızı ile yardım edecekmiş oraya.Sen burada gençliğimde olsam hem kizaru hem kumayı paket ederdim diye bir şey görüyor musun ? Ben buna algı kasmak diyorum.Kizaru bile yav bi sus beni güçsüz gösteriyorsun diyor.Anca laf olsun torba dolsun.Millet amirallik üç kuruşlukmuş gibi çatır çatır dağıtıyor.
Aynı şeyin laciverti. “Yaşlanınca yavaşlama” lafı zaten yaşlı karakterlerin hep kullandığı, “güçten düşmüşüm” anlamına gelen bi cümle. Burda kastedilen tek şey koşu hızı değil. Refleksten tut kılıç sallama hızına kadar herşeyde ağırlaşmış adam.
Bu attığın sayfa üzerinden yaptığım bi yorum değil bu arada. Genellikle bu anlamda kullanılıyor. Çeviriye niye takıldığını da bilmiyorum çıkan sonuç yine aynı. Karşısında amiral varken başka bi kişiye yardım edememesini yaşlılığına bağlamıyor mu sonuç olarak?
Ben burda reyleigh’in aynı anda hem amiral hem kuma alabileceğini iddaa etmiyorum. Bi kere bile böyle bi cümle kurmadım. Bana algı yapıyorsun deyip söylemediğim şeyleri söylemişim gibi cevap yazmışsın sürekli.
jozu vs aokiji’de jozu yarım saniyeliğine başka bi yere bakınca kolunu kaptırdı. Marco aynını yapınca kelepçelendi ve lazer yedi. Akainu bi saldırıyla kol bacak alabilirken aokiji 10 gün savaşmış bu adamla. Bi anlık dikkat dağınıklığıyla fövüşü kaybedebilirdi.
Amiraller gibi ölümcül rakiplere karşı dövüşün ortasında başka bi yere bi anlığına kafanı çevirmen bile dövüşün kaderini etkileyebilirken reyleigh dövüşün ortasında başkasına yardım edebiliyorsa net bi fark vardır arada.
Amiral 8’se reyleigh 15’tir falan demiyorum net fark derken. Ama saatlerini ayıracağını sanmıyorum.
“Yardım etmek” cümlesinden “aynı anda hem amirali hem de kumayı yenerdi” anlamını nasıl çıkardığını çözemedim. Adam arada bi kizaruyu geri püskürtüp fırsat bulduğunda pacifistaları da durdurup luffy’lerr kaçma fırsatı yaratmak istiyor sadece. Yardım dediğin budur. Genç olsa tüm shabondy’e tek dalardı diyen Olmadı.
________
“Millet” dediğin kişi reyleigh. Yonkoulardan sonraki en güçlü korsan zaten roger’ın sağ koludur. Sanki bi süpernova amirali yener dedik. Yonkoular ve reyleigh dışında amiral yenecek korsan yoktur zaten. Onlar da yensin bi zahmet.