Demin tonla şey yazdım tonla veri topladım lakin yazılım güncellemesi için pc kapandı ve tüm yazdıklarım gitti.:/Bir insana en çok ne kadar katılamazsınız deseler bu örneği verirdim. Roger "yaşamı boyunca" kendi çapında bir korsan mıydı? Böyle olmadığının kanıtları çok fazla dostum. Sırayla hepsini söylemeyeceğim. Bunu düşünüyor olman beni çok şaşırttı.
Tekrar baştan yazmaya ne hevesim kaldı ne de vaktim.
Daha önce söylediklerimin tamamen arkasındayım. Eğer Roger onlarca yıl korsanlık yapıp ölüme çeyrek kala işe yarar tek eylemi olan son mecerasına çıkmamış olsaydı, ne Raftel'e ulaştığı dedikokuları ortaya çıkar, ne adı hükümet tarafından Gold Roger olarak değiştirilir ne ilişki içinde olduğu tüm insanlar öldürülür ne de Korsanlar Kralı olarak lanse edilirdi. Yaşam felsefesi içme, karı kız peşinde olmak olan adamın kıymeti ölümü öncesi yaptığı son deparla ve ölürken söyledikleriyle değer kazandı.
Hayvani bir gücü olması benim söylediğim hiçbir gerçekliği değiştirmiyor. Zira zamanında denizcilerin Roger ve hemen hemen onunla aynı klasmanda olan Shiki'nin çarpışmasına kayda değer tek kişi olarak Sengoku'yu göndermesi bunun çok güzel bir örneği. Roger klasmanında olan yegane kişiyi herhangi bir görevde olmamasına rağmen bu operasyona göndermemelerinin mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Yahut Garp'ın Roger'a olan takıntısı yüzünden denizci üssünden sürekli gemi çalması ve Roger'ın bağlantılı olduğu tüm görevlere gizliden sızmasının izahı var mıdır?
Dediğim gibi Roger ömrünün son demlerine kadar önüne geleni devirme ve gerekirse yok etme kabiliyetine sahip sıradan bir korsanken, son ve sonlara doğru önceki zamanlara kıyasla inanılmaz prestij kazanan standart "korsan" tanımını harfiyen yerine getiren, bu kavramın sınırlarının dışına çıkamayan, bıyığı burnundan doğma bir şahıstır. Ona farklı misyonlar yüklüyorsanız, o sizin bileceğiniz iş.