Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Akainu vs. Aokiji Nasıl Gerçekleşti?

İkisi de birbirinin antisi o yüzden ilk olarak alan saldırıları yapılmıştır.

Ada ateş ve buz olarak ikiye ayrılınca rakibini kendi tarafına çekip hapsetme girişimleri yapıldı ; Akainu yerden püsküren lav saldırıları ile Aokiji'yi sıkıştırsa da Aokiji kacabildi.

Bu sefer Aokiji buz mızraklarına haki ekleyerek vurur .Hakili olduğu için lavlar mızrakları zor eritir .Aokiji o sırada yerden dikenler çıkarır ama Hakili değil o yuzden delse de etki etmez.

Akainu çok kızgın olup bütün mekâna lav dağıtır buzlar erimeye başlar.Bu sefer dağıttığı lavın içinde gizlenir ve arkadan Kuzan'ın bacağı yakalar kırttt .

Kuzan ise bacağına saldıran Aka'yı buz kılıçla yaralar.
SON
Haki olup olmaması önemli değil hasar vermek için.Buz magmaya, magma da buza düz hali ile hasar verebilir.Ha az olur çok olur o ayrı.Monet sıcak hava balonu ile hasar aliyordu.

Alabasta'nın tamaminda yağmuru kesen Croc'u hiç konuşmuyorsun Kara kılıç koklayıcısı! :artiz:

Şaka bir yana Logialarin en tehlikeli özelliklerinden biri bu çevreyi tamamen kendilerine göre değiştirebiliyorlar. Bunu ilk önce Ace de gördük. Davul adasina gittiği gün orada kar yağmadı, biraz uzun kalsa isteğine bağlı iklim değişikliği olabilirdi.

Sonra Crocodile. Vivi'nin sözüyle önceden yeşillik olan alanlar bile çöle dönüştü, yağmur kesildi. Croc'un düşmesiyle beraber de tüm Alabasta da yağmur başladı.

Hatta Smoker ve Tashigi Alabasta kiyilarindan ayrilip denizin ortasindayken bile yağmur yağmaya devam ediyor.

Akainu ve Aokiji'nin durumu da buna benzer. İki ters yetenek bir alanda sürekli etkileşim halinde olup iklimi değiştiriyor ve bu sürekli tekrarlaninca sonuç böyle bir şey oluyor...
Siteyi kapatmadan altta seni görünce aklıma geldi ve kesin yazar dedim. :D

Evet o örnekler var. Punk Hazard'da belki uyanış fazladır.

Bence Kuzan daha güçlü bir karakter ve savaşı da aslında Kuzan kazanmıştır ama saflık edip yanaştığı bir anda bacağını tutup eritmiş olabilir. Çünkü Gorosei bile ellerindeki en büyük gücün Kuzan olduğunu söylemişti.

Bana kalırsa savaşın uzun sürme sebebi meyve güçlerinin birbirine zıt olması. Adaya bakılırsa logianin yayılım özelliğini epey bir kullanmışlar . Hemen hemen denk gitmişler. Güçleri azalmış ve durum böyle olunca fiziksel dövüşe ve hakiye dönmüş iş . Tabi bundada epey beraber gitmişler. Ancak akainunun aksine aokijinin gücü çok yıkıcı değildi. Mesala akainunun eli donunca tekrar eritebilir ancak aokiji yanan yerini tekrar iyilestiremez. Buzdan bir zırh oluştursa bile karşısındaki ateş değilde magma olduğundan koluna sıcak taş akacak ve bu sefer hantallasmaya başlayacak. Durum böyle olunca akainu ufaktan üstünlük kurmaya başlamış açık buluncada sağlam bir tane geçirmiş aokijiye belliki.

bu savaş hiçbir zaman dikkatimi çekmedi açıkçası, ne olmuş nasıl olmuş umursamadım, bazen yav he he deyip geçersin, gerçi seriyi de pek önemsediğim söylenemez.

Haki olup olmaması önemli değil hasar vermek için.Buz magmaya, magma da buza düz hali ile hasar verebilir.Ha az olur çok olur o ayrı.Monet sıcak hava balonu ile hasar aliyordu.
Öyle anti olursa yağmurda vs atmasın :D Buz değilde aşıri soguk hava anti olabilir lavı katılaştırır ama buz lav karşısında çok zayıf kalır vücut 2000 derece iken buz fazla etki etmez sanki
Alan saldırı diye heryer buz demişim gerçi, soguk hava olarak ekledim .

Son düzenleme:
Öyle anti olursa yağmurda vs atmasın :D Buz değilde aşıri soguk hava anti olabilir lavı katılaştırır ama buz lav karşısında çok zayıf kalır vücut 2000 derece iken buz fazla etki etmez sanki
Alan saldırı diye heryer buz demişim gerçi, soguk hava olarak ekledim .
Hayır gayet bariz bir şekilde denk antiler bunlar.Korunmazsan kesinlikle hasar alırsın ki Akainuda baya baya buz yanığı izleri var.İşi bizim dünyadaki fiziğe vurma.One piece içinde iki denk güç bunlar.

Hayır gayet bariz bir şekilde denk antiler bunlar.Korunmazsan kesinlikle hasar alırsın ki Akainuda baya baya buz yanığı izleri var.İşi bizim dünyadaki fiziğe vurma.One piece içinde iki denk güç bunlar.
Ace olayını kastediyorsan antisi değildi baskın olanıydı .Anti olayında bilimsellik dışına çıktımı pek hatırlamıyorum.

Ben buzun derecesini hesaba kattım mesela 2000 derecelik lavın yanında buz delse bile saniyeler içinde yok olur yani dondurmaz kılıç etkisi yapar.

Ama olay Aokiji sahasında olsa buz -300 derece lavda 1200 dereceye inse belki hasar suresi artar o bölgeyi dondurabilir.

Biri soğuk meyvelerin (monet) üst versiyonu. Diğer sıcak meyvelerin (ace) üst versiyonu. Seviye olarak aynı görüyorum ben ikisini.

Dövüşün nasıl geçtiğini mangaka’nın bile düşündüğünü sanmıyorum. Aralarında pek fark olmadığını nasıl gösterebilirim diye düşünüp böyle bişey yapmış. Ada eşit şekilde yarıya bölünmüş elementler arasında ve dövüş 10 gün sürmüş.

İkisi de baya ölümcül vurabilen karakterler. Akainu karşısında bi dikkatsizlikle kol veya bacak verebilirsin meigo’dan dolayı. Aokiji de kemiklerine kadar dondurabiliyor. Normalde ikisi de birbirine öyle açık vermediği için denk dövüşmüşlerdir. 10 gün geçince de ilk dikkatini kaybeden yenilmiş.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık