Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Aizen vs Urahara

Aizen vs Urahara Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    31
  • Anket kapatılmış .


Urahara'nın kendisi biliyor şansının olmayacağını. Aizen hougyoku'yla birleşince fazla dikkatsizleşti.

Base aizen Urahara'nın kendisine dokunmasına izin vermeden dikkatlice dövüşüp kazanır.

Kyoka suigetsu yasak da değil. Fazla zorlanmaz Aizen.
Aizen de tam tersini diyor. Eskiden güçlerinin yakın olduğunu ima ediyor.

 
Önceden yorum yazmışım ama bir güncelleme yazalım.Son arctan önce çeşitli yorumlar yapılmıştır ama arctan sonra tekrar bir gözden geçirmek lazım.Şimdi hiç başka yerlere girmeden 5 Özel Savaş gücü üzerinden inceleyeceğim.


Son arcta sıralama verilerek özel savaş gücüne sahip isimleri gördük.Bu sıralama yanıltıcı olabilir çünkü güç sıralaması değildi.5 özel savaş gücünü kişisel olarak kim güçlü diye değil potansiyel tehlike olarak sıralıyordu.Şapkadan tavşan çıkaracak adamlar yani.Bu sıralamada ise Aizen 4 Urahara 5 numarada bulunuyor.

Listedekilerin potansiyel tehlike sebepleri de yazıyor.Aizen'in potansiyel tehlike listesine alınma sebebi reiatsusuydu.Bu kadar fazla reiatsuya sahip olmasını sağlayan ise hogyoku ile birleşip limitlerini kırmış olmasıydı.Hatta hapiste oturduğu yerden daha fazla güçlendiğini kısacası reiatsu düzeyini arttırdığını Urahara söylüyor.

Sonuç olarak 5 özel savaş gücü listesine göre serinin son arcında Aizen Urahara'dan daha tehlikelidir ve bence zaten daha da güçlüdür.Urahara'nın listeye 5 numaradan girmesi Karakura arcında onun İchigo yenilgisiyle mühürlenmesini sağlaması yüzünden oldukça normal.Urahara'nın nasıl biri olduğuna hiç bakmasalardı bile onu bu sebeple savaş güçleri arasına sokarlardı.

Konuya gelecek olursak son hallerinden mi yoksa tamamen Shinigami hallerinden mi bahsediyor ona emin değilim.

Eğer son arc ise cevap Aizen olur.

Shinigami olarak kaptan hallerini karşılaştırır isek güçte denk olduklarını Aizen söylemişti.Aizen'in Kyouka Suigetsu gibi büyük bir avantajı var fakat Urahara'yı ilüzyona aldığı mangada görülmedi.Ki görülmüş olsa bile Urahara buna çözüm üretecek yetkinlikte birisi.Shinigami Aizen'in reiatsu yüzünden 5 savaş gücü arasına alınacağını sanmadığım için konu bu şekildeyse bu sefer cevap şapkadan tavşan değil güvercin bile çıkaran Urahara olacaktır.
 
Aizen reiatsusu ile nam salmış bir karakter. Shnigamiyken de böyleydi. Kido kaptanının saldırısını teğmenlik döneminde hiç zorlanmadan durdurması bile ne seviye bir hayvan olduğunu gösteriyor. Urahara sadece zeka olarak Aizen'in üstündedir ki onda da çok bir fark yoktur. Aizen'in zeka statı 98 ise Urahara'nın 99'dur. Fakat reiatsu da net bir fark vardır, bugüne kadar kimse Urahara'nın reiatsusunu övmedi, Aizen ise tem tersi. Gerek bununla ilgili sözler söyledi veya söylendi gerek eylemiyle belli etti.
Zampaktou olayına girersek Aizen'in zampaktosundan iyi olan tek bir zampaktou vardır, o da Yamajii'ninki. Hem reiatsu hem de zampaktousundan ötürü aizen kaybetmez. Hele ki tedbirli bir aizen hiç kaybetmez. Urahara ile aralarında seviye farkı var.
 
Büyük resme bakınca sanki Urahara aizeni kullanmış gibi görünüyor. Başlangıçta işler aizenin lehine gibi görünse de günün sonunda kazanan urahara oldu, buradaki tek sorun uraharanın gerçekten bunu planlayıp planlamadığı. Kendisi yada başka birilerinin isteği doğrultusunda bunu yapmış olabilir. Bu ayrıntıyı da es geçmemek lazım yani bu durumda uraharanın aizeni her halinde dizginleyebilecek kadar güçlü olduğu varsayımı da yapılabilir. (Belki manga bittikten sonra bu konuya dair açıklayıcı paylaşımlar yapılmış olabilir.)

Temel yeteneklerde zaten yakınlar, aizenin urahara karşısında seviye farkı ortaya çıkarabilecek kadar özel bir tarafı yok. Urahara o bankai ile mühürden önceki aizeni bile alır, hatta feci yamulturdu gibime geliyor.

Mühürden sonra aizen kendini buldu, seviye atladı ama konu bu değil.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık