Luffy, Doflamingo'ya karşı sergilediği Gear 4 becerileriyle Cracker'a dahi üstünlük kuramadı yahu. Kataukuri vs Luffy dövüşü serideki en ciddi power-up'ın gerçekleştiği dövüş, daha önce bir teknik geliştirilip işler sıkıştığında devreye sokulmasından bahsetmiyorum, Luffy direkt olarak dövüş esnasında büyük bir gelişme yaşıyor.
Yukarıdaki resim foruma en fazla kez attığım manga sayfası herhalde. Bu sefer bulmam vakit aldı, bir yere kaydedeyim artık. Bu sahneye gelinene kadar ben de seri içten içe uzasın istediğim için tayfanın önemli power-up'lar almasına hep karşıydım ve yaşandığında canımı sıkardı. Ama bu sayfadaki Rayleigh'nin sözlerinden sonra bu iş artık One Piece evreni içinde de bir bağlama oturdu ve bu şekilde düşünmenin artık bir fayda sağlamayacağına, tayfanın basamakları ikişer üçer çıkacağıne kanaat getirdim. Yoksa Marineford'daki savaşta Luffy'den güçlü en az 50 kişi vardı da diyorum ya da Luffy'nin Whole Cake Island'a girdiğinde tam olarak Cracker kadar dahi güçlü olmadığını da belirttim az önce, yani tayfayı gereğinden fazla güçlü görecek son kişilerden biriyim. Ama serinin bu aşamalarında daha önce görmediğimiz düzeyde power-up'lar yolda, yapacak bir şey yok.