Ben yanlış anlamışım o zaman tartışmanın öncesine bakmayınca.Tamamdır.
Benim karşı çıktığım Enma biliyor esprisiydi.Yani Enma aynı akıllı araç gibi Kaido kesen hakiyle yüklü olacak düşüncesi.Öyle birşey varsa seriden daha fazla soğurum.Oden o kadar eğitim vermiş ama Zoro kılıcı kullanıyor diye Ryou mevzusuna hakim olup keserse yani.Tamam ryou da hakiden farklı değil bildiğimiz haki ama hakinin farklı bir yorumlanış şekli olduğu da bir gerçek.Bu sebeple Kaido'yu yakalayan o kadar denizci adamı yaralayamamış ancak şu an kınlar Oden'den öğrendikleriyle kesiyorlar.
Bana göre Zoro'nun normalde kesemeyip Enma olunca kesmesi çok içe sinecek bir şey değil. Ama Oda Zoro'nun hakinin bu şeklini de aslında bildiğini bir FB ile göstermezse veya altını çizmezse başka yorum kalmıyor. Zoro ağacı kesecek kadar güç kullanacakken uçurumu kesiyordu ya, o mesele gibi Zoro silahlanma hakisini kullanırken Enma Zoro'dan daha fazla haki çektiği için Zoro istemsizce Ryou kullanıyor diye düşüneceğim. Elbette buna yetecek hakisinin olması, bunu dengeleyerek kullanacak kadar Enma'ya söz geçirecek iradesinin olması vs gibi etmenler Zoro'ya özel etkenler. Sonuçta Oden'den başkası yapamamış bunu.
Ryou'yu aşağı yukarı en üst seviye silahlanma olarak yorumluyorum ben. Normal hakinin bir üst seviyesini Kata'da görmüştük Oda daha yoğun çiziyordu. Aynı şekilde Gözlem hakisinin sınırlarını da Kata'da gördük. Wano'da ise silahlanma hakisinin üst sınırlarını görüyoruz bu da Ryou. İlerde daha ötesi de çıkabilir en azından savunma anlamında.
Oda Zoro'ya bir FB çizebilir zor değil. Luffy'e o kadar çizdi. Ki daha önce Zoro'ya da yaptı bunu. Ama bu arc yapmazsa geçici olarak bu açığı Zoro Enma ile kapattı diyeceğiz. İhtimallerden biri de yine eski bölümlerde yatıyor ilk etapta kesemeyip sonradan bir şekilde dövüş esnasında gelişip öyle kesebilir Zoro.