Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 971: Haşlanma Cezası

Bölüm nasıldı?

• Kullanılan toplam oy
    186
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oden > Kadıo diyenler ile mihawk > kk WB shanks vs vs diyenler aynı tipler ortak noktalarından bir tanesi birşey gormemelerine rağmen fanboyluk yaparak karakteri yüceltiyorlar mihawk ın gördüğümüz şeyleri belli vista jozu yonkou olmayan shanks ama sanırsın adam Roger ile WB ile vs atmış garp ı dize getirmiş kk yonkou üstü amiral üstü görüyorlar aynı tipler şimdi oden büyük kaido diyor ya arkadas neyinı gördünüz ? Kaidoyu çizmiş daha kaido yonkou mu değil mi belli değil hangi güçte belli değil adamı yenemedi bile hala yok kafasını alacaktı hainlik oldu alsa zaten alırdı veya alabilecek gücü olsa tek yemezdi ama yok fanboyluk tam böyle birşey işte

Eline sağlık. Şöyle bir hatırlatma ile ekleme yapayım.

Oden Rogerle birlikte iki kralın bir araya gelmesi için 25 yılın kaldığını öğrendi. Toki o zaman gemide miydi hatırlamıyorum ama Toki bilmiyor olsa bile Oden bu geçen beş yıl içerisinde çıtlatmıştır. Hikayenin başını zaten biliyor. Yani Toki zaten 20 yıl sonra gerçekleşekleri bildiği için veya Oden'den öğrendiği için elemanları direk 20 yıl sonraya yolluyor. Yirmi yılın mevzusu iki kralın büyümüş olacağı söylenen 25 yıl sonra mevzusu yani. Malum 5 yılı dans ederek geçirdik. : ))

Bu arada hain Law evet. X-Drake'in aracılığı ile Orochi ile işbirliği yaptı. Tabi amacı bizimkileri kurtarmak : ))
25 yıl mı? Emin misin? Mangadan sayfa atar mısın ben mi kaçırdım oraları yav :/

Cidden Law olabilir bu arada.

Olay örgüsü, yani Oden'i ölüme götürecek mantıklı, tutarlı ve oturaklı (Bak ilgi çekici olmasına gerek yok) bir olay örgüsü. Bu kadar.

Sen Oden'in tüm hikayesini bir baştan oku. Roger'ın gemisinde siluet olarak görünüp diyalog kurduğu sahnelerden falan başla. Değişimi kendin görürsün benim anlatmama gerek kalmaz.
Karakteri yaratan, daha önce çok iyi karakterler yarattığı ve bunları çok iyi işlediği için bu kadar özensiz ve boş bir karakter oluşturması, kendisini çok seven ben gibi insanlarda derin bir hayal kırıklığı yarattı sadece.

Kimse kimseden Malkoçoğluluk beklemiyor. O an için tamam deyip en azından bir plan falan yapmasını, bir girişimde bulunmasını bekliyor. 5 yıl boyunca tehdide boyun eğip hiçbir şey yapmamak da halk adına karar almaktır.

Mesela örnek versene bu hassasiyetle kurtulanlara? Bak ben vereyim: Riku'nun bu hassasiyeti yüzünden Dressrosa halkı 10 yıl bir manyağın elinde kıvrandı ve kim bilir kaçı öldü. Oden salağı 5 yılda insanların sadece hayatını kurtardı, ama hayatlarının mahvolmasına izin verdi. Tek amacı ülkeyi içindeki insanlarla beraber yok etmek olan bir manyağa güvenerek uzun vadede hepsini de riske attı.
Beş yıl sonunda bir de birileri ölünce harekete geçerek tutarsızlıkta peak yaptı. Madem insanları korumak için saldırmıyordu, Hyogoro'nun adamları öldüğünde de saldırmayacaktı. Çünkü ülkede yaşayan ve Orochi'nin esir tutup öldürmekle tehdit ettiği insanlar hala vardı, KAido ve güçleri hala ülkedeydi. Birden ne değişti de saldırmaya karar verdi. Herkesi kurtarıp bir depoya mı sakladı bu adam? Olay örgüsü tutarsızlığı, karakter boşluğu buralarda hep.

Ayrıca Oden bu halka karşı sorumluluğu olan biri. Veliaht olması bir yana, Orochi'yi kollayıp bu güce erişmesinde payı var. Hiç yoktan kendi pisliğini temizlemesi için sorumluluğu var.
Eleştirmiyorum, olay örgüsü demek yerine "benim beklentilerimi karşılamadığı için hayal kırıklığına uğradım" demen daha mantıklı geliyor.

Oden planlı hareket eden bir adam olarak hiç gösterilmedi. Bodoslama bir karakterdi en başından beri, tutup bu adamdan bir plan beklemek...Fazlasıyla fantazya geliyor bana. En başından beri Oden'in ne kişiliğinde ne tavırlarında bir değişiklik yapılmadı ki. Adam için daha 819. sayıda "aptal lord" tabiri kullanıldı.

Nitekim daha Roger'ın gemisinde ki siluet Oden'e gelmeden Yasu'nun ölümünde siluetleşti ve sorumluluk almayan, bencil tabiatını da orada gösterdi. Oden'in karakter analizini çıkartıp sabaha kadar örneklendirebiliriz, adamda böyleydi böyle oldu denecek bir nokta yok. Roger'ın gemisinde siluet sahnesinde Oden'in kişiliğiyle ve bu değişimle ilgili noktayı anlayamadım, belki gözümden kaçmıştır aydınlatırsan sevinirim.

Madem insanları korumak için saldırmıyordu demişsin, mangada yine bu çok net gösterildi...5 yıl içinde bir şeyleri tutuyorsun, son noktası Hyogoro oluyor, bardağı taşıran son damla. Yalnız olay bundan daha derin, öncesinde Orochi'ye başka şey soruyor, "gemiler" kısmı, aslında bardak buna aldığı cevapta taşıyor Hyogoro tuzu biberi oluyor. Bu sayıda da bu çok net ortada...

Orochi'yi kollama kısmını anlayamadım, ne zaman kolladı...Borç para verdiğinde mi? Bunun açıklamasını Oden kendi ağzından yapıyor. Orochi'ye saldırdıktan sonra dans olayında mı? Bu da bariz ortada olan bir durum. Bu da gözümden kaçmış olabilir, bu konuda da aydınlatırsan sevinirim.

Kısacası 800'lü sayılardan itibaren bahsettiği olaylar itibariyle olay örgüsü pek değişmedi, sadece içerik olarak dolu dolu gördük. Sadece "Raftel"' hakkında bilgi kısmı olayı henüz açıklanmadı, geri kalan her şey yerine oturuyor. Ben sana geri dön oku demeyeceğim, forumdan biliyorum dönüp bakan birisisin. Beni tatmin eden seni tatmin etmemiş olabilir ya da beklentin çok yüksek olup hayal kırıklığı yaşamış olabilirsin da bu pek olay örgüsü olmamış durumu değil.

Oden > Kadıo diyenler ile mihawk > kk WB shanks vs vs diyenler aynı tipler ortak noktalarından bir tanesi birşey gormemelerine rağmen fanboyluk yaparak karakteri yüceltiyorlar mihawk ın gördüğümüz şeyleri belli vista jozu yonkou olmayan shanks ama sanırsın adam Roger ile WB ile vs atmış garp ı dize getirmiş kk yonkou üstü amiral üstü görüyorlar aynı tipler şimdi oden büyük kaido diyor ya arkadas neyinı gördünüz ? Kaidoyu çizmiş daha kaido yonkou mu değil mi belli değil hangi güçte belli değil adamı yenemedi bile hala yok kafasını alacaktı hainlik oldu alsa zaten alırdı veya alabilecek gücü olsa tek yemezdi ama yok fanboyluk tam böyle birşey işte
Sen ne diyorsun fangirl? Önce yazı yazmayı öğren sonra seninle 2-3 kelam ederiz.

25 yıl mı? Emin misin? Mangadan sayfa atar mısın ben mi kaçırdım oraları yav :/

Cidden Law olabilir bu arada.
Doğuma 10 yıl ve büyümeye 15 yıl. Burada kast edilen en az 15 yaşında olmalarıdır muhtemelen. Yani 10+15.
Ve evet Toki de gemide o zamanlar. Muhtemelen Oden de aynı şeyleri duyuyor. Toki'ye illaki söylemiştir. Burada Roger Balıkadam adasına gittikleri zamanı hatırlıyor.

Doğuma 10 yıl ve büyümeye 15 yıl. Burada kast edilen en az 15 yaşında olmalarıdır muhtemelen. Yani 10+15.
Ve evet Toki de gemide o zamanlar. Muhtemelen Oden de aynı şeyleri duyuyor. Toki'ye illaki söylemiştir. Burada Roger Balıkadam adasına gittikleri zamanı hatırlıyor.

Yalnız aradaki fark 5 yıl olduğu için 15 yıl sonrası da baz alınabilir. Gene de hoş detaymış tuttum bunu :D

Bu sefer diyor. Joy Boy'un iradesi olayı muhtemelen. Poseidon ile Joy Boy daha önce de bir şeyler yapmış anlaşılan.

Yalnız aradaki fark 5 yıl olduğu için 15 yıl sonrası da baz alınabilir. Gene de hoş detaymış tuttum bunu :D
Toplamda kast edilen süre 15 yılda olabilir evet. Ama büyümekten kasıtın 15 yaş olma ihtimali daha yüksek olduğu için 25'tir muhtemelen.

Ki iki kral yani Luffy ve Shirahoshi karşılaştıklarında Shirahoshi 15-16 yaşında.

Toki adamları tam kehanetteki büyüme yaşına göndermiş.

Bu sefer diyor. Joy Boy'un iradesi olayı muhtemelen. Poseidon ile Joy Boy daha önce de bir şeyler yapmış anlaşılan.
Yani evet Joy'un başaramadığını başaracak Luffy : ))

Joy'un zamanında da Poseidon vardır tabi. Onlar başaramadın bu nesil başaracak. Olay yüzeye çıkmanın ötesindedir tabi ama bakalım neymiş : ))

Kaido en nefret ettiğim birkaç karakterden biri.Karekterini de az buçuk öğrendiğimiz kadarısıyla boş bir adam.Dikenli demir sopayla kafaya vuran caninin nesi sevilir ki zaten hem çevremizde de sopayla kafaya vurmanın örnekleri varken.

Umarım Luffy en kısa zamanda Kaido'nun ve barbar tayfasını Op tarihinden siler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık