Ben gerçek Mesih olacak demiyorum zaten. Ona yaptıkları yüzünden Mesih denecek diyorum.
Yani 800 yıldır herkes bi kurtarıcı bekliyor ve sonunda biri çıkıp kurtarıyor herkesi ama aslında sadece bunu başarabildiği için.
İstanbul'un fethi kehaneti gibi. Bi kehanet atıldı ortaya ve herkes şansını denedi ama biri sonunda başardı. Ona da seçilmiş kişi dendi. Ama aslında arada bin yıl var. Biri mutlaka yapacaktı bunu.
Şimdi ben de bi kehanet atarım ortaya. Olası bir şey mesela. Ama zaman sınırı koymam ve olana kadar beklerim. Olunca da aha tuttu derim.
Seri özelinde bakarsak, zaten Luffy için her şeyin mükemmel olduğu, eşsiz bir zaman yok ortada. Posseidon zaten 100 yılda bir doğuyormuş ki o da aynı kişi değil sadece genetik olarak kontrol gücü aktarılan biridir. Öte yandan Im'in bahsettiği "ışıklar" var. Bu ışıklar da muhtemelen o çok parlayıp düzeni kökten değiştirmeye yaklaşan kişilerdir. Mücadeleci adamlar yani. Bilinçli veya bilinçsiz. Hiçbiri de yapamamış zamanında. Şimdi de Luffy var elimizde ve muhtemelen o başaracak.
Bu mistik bir beklenen dönem değil de daha çok girişimler ve başarısızlıklarla devam edip sonuca ulaşma.