??. Herkesin başlangıç noktası aynı yav. Herkes döndüren dağdan giriyor Grand Line'a.
Dağdan indiğinde rastgele rota seçiyorsun, hangi denizden geldiğin önemli değil. Nasıl Doğu Mavi avantajlı oluyor anlamadım. bayağı herkes aynı yerden başlıyor.
Hem kral bir kişinin illaki şanslı eotaya mı denk gelmesi gerekiyor? Gök Adasına gitmek illa şart mı Korsan Krallık için? Kitabede yazan tek bir şey var, Poseidon Balıkadam Adasında. Başka da bir şey yok. Balıkadam zaten herkesin geçmesi gereken/geçtiği bir ada. Poseidon'un ne olduğunu da bölümde görüldüğü üzere öyle rastgele öğreniyorlar yani. Ki Son iki sayfaya baktığın zaman Joy Boy açıklamış antik silahları, son adaya ulaşan kişi büyük ihtimalle Poseidon'un ne olduğunu en kötü orada öğrenecektir.
Zou için Minkler ile bağlantılı olman lazım ki bizim tayfa direkt samuraylara yardım ettiği için ki o olmasa bile Law ile ittifak kurduğu için Zou'ya gidecekti. Gerçi bir Kozuki yanlarında olmasaydı gardiyanlar nah gösterirdi Luffy'lere Kitabeyi,Zou'ya gitselerdi bile de neyse. Yonkou birliğini tutup da sokmamışlar oraya Minkler. WCI ve Wano'ya yüzde yüz bilinçli bir şekilde yonkou karşılaşması için gittiler, Sanji olmasa gene o Kitabe için oraya öyle ya da böyle eninde sonunda gidecekti Luffy, Tüm Kek tesadüfler zincirini bir kenara bırakırsak. Kitabelerin toplanması gerektiğini cümle alem biliyor artık, işler Roger'ın dönemi gibi değil ki. Koca Ana Puding'in gözünü uyandıracağı günü bekliyor resmen.
Laugh Tale Adasına ulaşman için gerekli şeyler 4 Yol Kitabesi ve bunları okuyabilecek kişi/güç. Korsan Kral olmak için şu anda başka bir şey yapmana gerek yok, işler beleş artık, Roger dönemi gibi değil. Tabi ki güçlü karakterlerin elinde olduğu için toplamak sıkıntı ama anladınız yani. Yani tamam Luffy'lerde torpil var, inkar etmiyorum ama Gök Adasına gidiş çok da muhteşem bir avantaj sağlamıyor yani.