O ekmek bıçağı kılıç ustasının tüm kapasitesini yansıtmaz. Mesela shusuiyi aldığında saldırısı büyüdü. Demek ki o daha önce de o boyutta saldırı yapacak gücü varmış ama yubashirinin gücü buna yetmemiş. Shusuiyi alınca ise daha büyük slash attı. Bunun yanında dandik kılıçlar kırılgan. İyi bir kılıç şart. One piece dünyasında işler böyle yürüyor. Çünkü iyi kılıç ustalarının iyi kılıçları var. Sıradan bir kılıçla onlarla kapışamazsın. Mihawktan yoruyu al bakalım güç kaybı nasıl yaşıyor. Tabi kılıç tekniği olarak. Yoksa haki falan sabit kalır. Ek olarak kılıç ustaları o kılıcı kullanabilmeli, kendini kılıca kanıtlamalı, kılıç da ruhunu sahibine vererek rakiplerini yenmesini sağlamalı. One piece dünyasında herşeyin ruhu var. Sanjinin elbisesi ise teknolojik bir alet. Giyersin direkt güçlenirsin. Defans da veriyor saldırı da veriyor, sadece görünmez yapmıyor. Ayrıca hızı da arttırıyor.Zoro'nun kılıç değiştirmesiyle Sanjinin suit giymesi arasında hiç bir fark yok.
Hatta görünmezlik yeteneği verip Sanjinin bu olayını düzelttiğini düşünüyorum E.Odanın, çünkü çoğu fan bir franky vakası olmamasını istiyorlardı. Yani anlatmak istediğim şey Power Upların teknolojiye dayanmaması yada dışarıdan herhangi nesnelere. Görünmezlik olayı ile Sanjiye bir power updan çok karakterin ırkını (daha iyi bir kelime bulamadım Türkçe) değiştirmek gibi bir şey yaptı E.Oda, nasıl yani Sanji dövüşçü iken artık hem Suikastçi hem Dövüşçü rolüne bürünmüş oldu buda ilerde power upların teknoloji ile alakalı olmayıp kendi gücüyle artabilmesine olanak sağladı.
Ama Zoro için kılıcını değiştirip power up olması zoroyu aynı duruma sokar açıkçası ben zoronun kılıç ile power up almasını istemeyen tarafım. Bir kılıç ustasının elinde ekmek bıçağı bile ölümcül bir silah olabilmeli diye düşünüyorum.