Evet, onun farkında olarak okuyoruz ve hastasıyız.Serinin o dönemi için manasında dedim.
Planlı kurgu göze batmasa mükemmel olur belki.
Bir de bunu şöyle düşünüp kendimizi rahatlatabiliriz belki; bu uğurda milyonlarca korsan mücadele ediyor fakat aralarından birkaç tane şanslısı belirli yerlere gelebiliyor, aynı sperm olayı gibi. ( )
Elbet kafasıyla bu yerlere gelen var ama ben basit bir şekilde anlattım. Biz de zaten KK olacak olan kişinin hikâyesini 900 bölümdür okuyoruz ve bunu başından beri bilerek yapıyoruz. Aynı anda bir milyon karakterin hikâyesini izleyebilseydik bu kadar yadırgamazdık.
Sadece bazen abartıya kaçıyor ve sıradanlaşıyor hikaye. Mesela Arabasta vardı, sonunda Croco'yu yenip her şeyi çözeceğini yine biliyorduk. Ama öyle güzel işleniyordu, finaline doğru öyle oturaklı gidiyordu ki hikaye, her anından fazla fazla zevk alıyorduk. Luffy'nin kurtarılmaları ve kurtulmaları dışında öyle göze batan deus ex de yoktu. Detaylı da hatırlamıyorum pek ama.
Bu ark yine karakterler müthiş, olay her zamanki gibi ama ilgi çekici. Gel gelelim burada biraz fazla dokunuş var, çünkü karakterler gereğinden ağır bir yükün altına girdi. Hikayeci de elinden geldiğince oturaklı şekilde o yükün altından kurtarmaya çalışıyor ama öte yandan, onları ağır yükün altına da o sokuyor.