Kata Luffy'nin kişiliğine ve iradesine saygı duyduğundan kendini karların üstüne bırakan veletler gibi yere bırakmış. Vsnin böyle sonuçlandığına inanmak istiyorum. O kan püskürme sahnesini görmezden geliyorum. Serinin dinamikleri içerisinde değerlendirdiğimizde Luffy'nin Kata'yı en azından bu şekilde yenebilme ihtimali yok. O son saldırı çok yetersiz üstüne aşırı yorgun ve yıpranmışken son ana kadar üstünlük kuramadığı son anda bile üstünlük kuramadığı bir adamı böyle yenmiş olmasını benim bünye kaldırmaz ki benim kadar One Piece'i ve Luffy'i seven çok az insan evladı vardır. Ama böyle olmaz yani bundan sonra artık Wano'damı dövüşecek nerede kimi indirecekse Luffy daha düzgün bir vs olsun diyelim.
P-up'ı çok gördüğü Sanji'ye az biraz kıyak yapar umarım Oda. En azından hızına vurgu yapsın bizimki aniden fırlayıp Luffy'i kurtarsın oradan kimse ne olduğunu algılayamasın. En azından bunu görelim lan
Demek ki etki farkı var işte. Manga'yı çizen adam yedirdiği atağı bilmiyor mu? Yani tamam sana ters geliyor ama birazcık Oda'nın tarafından bakmamız gerek. Bu adam istese biraz daha dövüştürürdü bu karakterlerini ama bu yolu seçiyor. Belki de seviyeyi daha da yukarı çekmek istemiyor. Sonuçta ileride çizeceği dövüşleri de düşünüyordur. Bir anlamda Mangaka dayanıklık olayına da çok değinen biri. Bu logia olanların ve dokunulmaz olan kişilerin olduğu her yerde bu dayanıklılık olayından bir dem vuruluyor. Yani Mangaka harbi harbi bu etkenleri çok önemli faktörler olarak alıyor mangasında.
Katakuri'nin yere düşerken kan öksürerek düşmesi dayanıklılık sınırına geldiğine delil olacak şekilde çizilmek istenmiş gibi duruyor. Ha şu da var kendini bırakmış olsa bile bu ileriyi görebildiği için olabilir. Çünkü kendi iradesini aşan bir adam var karşısında. Gözlerindeki ışık hiç sönmüyor. Böyle bir adamı devam etse bile yenebileceğini düşünmemiş olduğu için de kendini bırakmış olabilir. Zira karşısında Luffy direk gardını alıyordu.
Ama dediğim gibi kan püskürtme sahnesi büyük ihtimal Kata'nın bittiğine delil olmak için çizilmiş. Luffy'nin koz güçleri zaten dayanıklılık ve iradesi, pes etmeme azmi olmuştur. Bir de Luffy'nin ataklarından daha fazla etkileniyor olarak çizilen Kata idi. Bound Man'den yediği 3 darbe ile şaftı kaymıştı adamın.