— Bu bölümde luffy’nin nasıl kolayca doğru tayfaları seçtiğini öğrenmiş olduk. Luffy çevresindekilerin kişilik yapılarını hissedebiliyor. İlk bölümlerde olan şeylerin altını güzel doldurdu mangaka...
— Ayrıca konuda yazıldı mı bilmiyorum; çünkü 50 sayfa tek tek okuyamadım kusura kalmayın. son 2 sayfada luffy ile kata’nın diyaloğunu okuyanlar bir gariplik sezmiştir. Biraz dengesiz ve anlamsıza yakın bir diyalog; hatta İngilizcesi bile öyle; bu durum yabancı forumlarda da bariz tartışılmış. Yine de resmî çeviriyi beklememiz lazım ama kendi düşüncelerim ve forumlarda okuduklarıma göre birşeyler dersem: Luffy ve Kata birbirlerinin söyleyeceklerini görerek konuşuyor; bu yüzden diyalog ilk çeviriler yapılırken, belki de hızlı olma telaşıyla tam düzgün çevirilmedi.
Zamanının kısıtlı olduğunu bilen Luffy: “
Bu dövüşü bitireceğim. Görünen o ki; sen hâlâ dövüşmeye devam edeceksin. Bu (bizim için) yolun sonu olur.” demek istiyor..
Bir saatten az zaman kalmışken, Kata hala dövüşmeye ve Luffy’nin önünde durmaya devam ederse Luffy dövüşü kaybedecek.
K: noldu luffy?
K: Yoksa...
L: ah... aynen öyle... (
geleceği görüp Kata’nın soracağı soruyu yanıtlıyor)
K: ..yolun sonuna mı geldik?
K: aynen... dövüşmeye devam edeceğim. (
Geleceği görüp Luffy’nin diyeceği sözü tamamlıyor)
L: (
o zaman) bu dövüşe bir son vereceğim...!
L: görünen o ki, sen hâlâ... (
aslında sözün tamamı “görünen o ki; sen hâlâ dövüşmeye devam edeceksin”)
K: (
bunu) zaten cevaplamıştım...
L: bu yolun sonu olur... (
zaman kısıtlı olan Luffy, eğer ki Kata düşmeden, durmadan dövüşe devam ederse kendisinin kaybedeceğini söylüyor)
K: aynen.
[ her seferinde “aynen” kullanmamın sebebi; diyeceğini biliyorum zaten anlamı içerdiği içindir]