Tek bölümle Jimbei'yi göklere çıkarmaya gerek yok. Savunma yapmayan BM'yi biraz uçurması doğal. Zoro savunma yapan bir amirali ittirmişti hem de yerçekimi basıncı altındayken. Jimbei'nin Zoro'dan az güçlü ya da az zayıf olduğu düşünülüyor gördüğüm kadarıyla. Yani bu kadarını yapabilmesi lazımdı.
Zaten Akainu'nun yumruğunu savunabilmesi ve BM'nin kılıcını savunamaması ile güç dengelerinde bir sıkıntı olmadığını gösterdi Jimbei. Evet Akainu orada Jimbei'ye saldırmıyordu ama bunun da BM'nin en güçlü atağı olmadığı belli. Kadın henüz savaşma kafasında değil.
Jimbei'nin daha başka kozları varsa onu belki tatlı komutanı seviyesine çıkarabiliriz ama şimdilik daha erken. Henüz bir Cracker etmez. Cracker gücünü iptal eden Nami'ye rağmen Luffy ile 11 saat dövüşebilmiş biri.
Jinbei için ortam da önemli aslında. Mesela çok miktarda su kullanabileceği bi ortamda ben her türlü tatlı komutanlara rakip olabileceğini hatta yenebileceğini düşünürüm. Denizde zaten çok konuşmaya lüzum yok ama farklı ortamlarda tam kapasite dövüşemeyebilir. Yetenekleri yine küçümsenemez ama mesela Pica gibi bi rakibe karşı Zoro, Lucci benzeri bi rakibe karşı da Sanji daha avantajlı olabilir.
Denizde veya yakınında geçecek bi mücadelede bu adam bence Luffy hariç hepsinden üstün olur. Luffynin G4 ve lastiğin uzaması gibi kozları olmasa Luffyden bile daha tehlikeli olacaktı hatta.
Bu arada ben bunları sadece bu bölüm üzerinden söylemiyorum. Daha bu arc başlamadan önce çok kez tekrarladım. Benim hissettiğim Jinbei Zoro ve Sanjiden güçlü ve hatta düşman olsaydı muhattabı Luffydir diyordum. Luffy g4 süresini uzattı, hakisi muhtemelen güçlendi ve bu arcta da ciddi bi güç artışı olmasını bekliyorum bu sebeplerden dolayı Luffy ile arasında belirgin bi fark olmasını bekliyorum. Tayfanın 2 numaralı savaş gücü şu an Jinbei benim için. Ama gelişimleri açısından seri ilerledikçe canavar üçlünün gerisine düşecek gibi.