Uzun zaman sonra tekrar güncele geldim.Arcla ilgili genel bir yorum yapayım.
Bir yonko arcının genel olarak bu kadar sıkıcı ve saçma olması hiç güzel olmamış.Nerde WB,Kaido,Shanks nerde bu sirk kaçkını BM.Gerek tasarımı olsun gerek karakteri olsun gerek küçüklüğünden beri hiçbir derinliği olmaması olsun çok itici ve bomboş bir karakter olmuş BM.
Sanji'ye gelirsek...Bu arca kadar kendisine tamamen nötrdüm fakat kendisinden nefret ettirmeyi başardı.
https://i.hizliresim.com/LOErOa.png Bu sayfadaki hali ve bu bölümde Pudding'i görünce hemen gözlerinin kalp şekli alması nedir ? İlk sayfada seni 2 dk sonra öldürme planı yapan bir düşman var.Bunun farkındasın ve hala kendine zar zor hakim oluyorsun.Bu bölümde arkadaşlarının büyük bir tehlikede olduğunu biliyorsun ama hala sululuğa devam ediyorsun.Bu hareketleri komedi unsuru olmayı geçti karaktersiz,iradesiz bir Sanji'ye dönüştü.
Oda yine tayfayı bir şekilde kurtaracam diye saçmalamış.Smoothie'yi bu kadar pasif bırakmasının nedeni muhtemelen bizim tayfayı 2 dkda öldürmesinler diye.Yoksa komutan ayarı birinin ''Durdurun şunları'' diye bağırıp bu kadar işe yaramaz bir karakter olmasının başka bir açıklaması olamaz.Sonra gelelim bizimkilerin etrafının sarıldığı sahneye.Germanın yenildiği ve Luffy'nin bitik olduğu bir anda etrafta 2 komutan+1 yonko ve onlarca düşman varken tam o anda tamatebako patlıyor.Bu kadar şansta fazla be kardeşim.Tabii bitiyor mu bitmiyor!! BM bizimkilerin peşine düşüyor ve BM'nin önemli bir gücü olan Zeus Nami tarafından ekarte ediliyor.Bu Zeus BM'nin ruhu tarafından yapılmamış mıydı ? Adada herkes BM'den it gibi tırsıyor ama Zeus 2 tane yiyeceğe BM'yi satıyor.Oda yine sınırları zorlamış.
Tabii bunlara rağmen arcın tek güzel yanı Katakuri.Bu sağ kolların bu kadar işlevsel olması hep hoşuma gitmiştir.Gerçekten Mf Marco misali her şeye yetişti adam.Kötü tarafta yer almasına rağmen ailesine değer vermeside karakteri extra güzelleştirmiş.Oda'nın bu arc boyunca yaptığı tek güzel hareket Katakuri.
Bölüme gelelim.BM ne kadar boş bir karakter olsa da yonko gücünün hakkını veriyor.Dışardan yardım gelebileceği düşünülüyor fakat böyle bir şey olmaz bence.Daha adada Bege,Ceaser,Germa ve balıkadamlar var.Hepsiyle yollar ayrılmamıştır.Bunlardan biri yardım edecektir bence.
Luffy ve Katakuri'nin dövüşünde Luffy'nin bu saatten sonra kazanması saçma olur.Adam bir komutanı indirip fazlasıyla güç harcadı yetmedi Sanji'den bilerek o kadar dayak yedi.Bunlara karşılık 2 saat uyku+2 et yiyerek tüm gücüne ulaşamadığını umuyorum.Umarım Oda'da böyle düşünüyordur.Bunlara ek olarak Katakuri'den 2 chapterdır hatırı sayılır miktar da dayak yedi.Katakuri'de Luffy'nin yaptığı her şeyi yapamaz.G4'ü yapamaz diye düşünüyorum.Bu savaş bence sonlanmayacak.Luffy Katakuri'den 1-2 şey kapıp güçlenebilir fakat şu bitik haliyle bir sağ kolu alamaması lazım.