Meyve işlemiyor olabilir, ayrı bir araşırma konusu. Ki bence de öyle olmalı. Yoksa onca meyvenin olduğu bu evrende taşlar bu kadar dayanamazdı.@ch3rl0b11n
Ruh koyduğu seylerde kişilik oluşuyor. Kitabelere hiç bir meyve gücü etki edemiyor diye düşünüyorum. Soru soru no mi ilk açıklandığında kitabe iliskisini bayağı araştırmıştım. Hepsini geçtim içlerinde ruh olsa cizimlere yansıtılırdı diye düşünüyorum. Onun dışında kitabelerde ruh olsa Brook bu kadar rahat kopyalar mıydı o da bilinmez. Çünkü Bege'den şüphelenen yüzü olan kapının anında yüzünü kestiler. Bu ruh konulan canlılar BM'in gemi içindeki casusları gibi. Veya Soru soru no mi'nin önceki sahibi hükümete çocuk satan Carmel'di. Kitabeleri yok etmeyi en çok isteyen topluluk bunu denerdi gibime geliyor. Üstün teknolojiye sahip Wano'nun kitabelere meyve işlemesini engellediğini düşünüyorum. Yapısında pyropbloin olması mümkün. Ve dediğin gibi BM denemiş de olabilir.
Ama ben meyve işlese ve Mom denemiş olsa bile yazıyı okutacak bir özellik göremiyorum Mom'un meyvesinde. :/
İsmi gayet alakalı lan, hatta çok alakalı ve komik de. Türkçeye eksik veya yanlış çevrilmiş. İlerle değil, bastır olmalı çevirisi. Tezahürat yapılıyor Caesar'a burada, haydi bastır deniyor. Bölümde de sürekli kaçış araması ve yılmadan sağa sola uçuşması da ismin tam karşılığı.O değilde bölümle, bölüm adının nerdeyse hiç alakası yok