Sanji gidin dedi orada beklemek Luffy'nin kararıdır. Üstelik Sanjinin o durumda yapabileceği tek şey BigMomı razı etmekti gider gitmez konuştu zaten.Öfkeli ordunun luffy'i ve nami'yi öldürmeyeceğinin garantisi var mıydı orada yoktu sanji gayet net taraf seçmiştir orada.
İlk önce okuyucu gözüyle bakmışsın ayrıca Luffy'nin bıraktığı insanlar vardır. Zaten Sanji Luffy'nin zor vazgeçen biri olduğunu bildiği için bunu yapıyor. Çünkü aksi herkes için tehlike.One Piece takip eden herkes bilir Luffy'nin kimseyi arkada bırakmayacağını en iyide Sanji bilir zaten defalarca gördü bunu.
Farkında olmadığın noktada o. Sanji de Luffy de kendine yakışan neyse onu yaptı. Sanji kendini feda edip olayları bitirmek istedi bunun içinde Luffy'ye hem ağır sözler söyledi hem de dövüştü. Luffy de kendine yakıştığı gibi onu anladı ve kendi üslubu ile karşılık verdi.Ayrıca yaptığı plana Luffy uysa ve Sanji ölse bu sefer Luffy'i aynı şekilde suçlardım ne biçim kaptansın diye.
Tayfadaki herkes zaten Sanji kendini feda etmeyi planlıyor dedi. Brook hatta direkt dönmeyecek çünkü o çok nazik ve iyi kalpli biri dedi.
Sevip sevmemen ayrı olay. Normalde de sevmeyebilirsin ama Sanji heleki bugüne kadar yaptıklarıyla affedilmez bi şey yapmadı. Bilakis zaman kazandırdı. Son sayıda bile tekrarladı adam siz gidin Baratie ve aile olarak bile görmesem bile ailem olan o kişiler tehlikede diye. Kaptanımı dövdüm dönmeyi haketmiyorum da dedi. Buradaki esas nokta da bu. Zaten dönmeyi haketmemek ve tayfayı kendisinden vazgeçirmekti niyeti. Nitekim başlarda da saymıştım değil Sanji okurların dahi hayal edemeyeceği kadar tesadüfler sayesinde ölmedi hala bizimkiler. Jinbei sarayda gelip kurtaracak da kimse kaçtıklarını anlamayacak da sinek gelecek de kemik bulup birleştirecekler de ayna dünyasının kontrolü saçma bi şekilde ellerine geçecek de sonra bütün her yerde aynalarda görünmelerine rağmen kimse haber vermeyecek ve millet uyuyacak da adamları korkup bilgi saklayacak, Sanjinin yatağında uyuyacak, hafıza meyveleri çıkacak, Sanji konuşmalara denk gelecek vs vs diye gider de gider. Değil Sanji Ben Beckman+Nami+Robin beraber düşünse bunlar aklına gelmez. Sanji olaya gerçekçi yaklaşmış ve bunun doğruluğu da alenen belli olmuştur.Nami söylemişti çok ileri gittin sanji diye haklıydı artık Sanji-kun Sanji-sama olmuştur Sanji'yi ayrı severdim bu yüzden bu kadar kızgınım sanırım affedemiyorum keratayı