Ama işliyor bu temaları göstere göstere.Ki oluşturduğu karakterleri bile başka kişilerden esinlenen bir kişi böyle bir işe girişmişte olabilir. Osmanlıda olabilir tabiki fakat Alman teması daha çok uyuyor gibi geldi bilemedim.
Ülke teması hakkındaki yorumuna katılıyorum. Bence de öyle. Sadece ben kendi saçma düşünceme atıfta bulunmuştum. "Olur mu öyle saçma bir şey." gibisinden. Osmanlı olarak düşünmem saçma gelmişti bir süre sonra

Yoksa senin düşüncene bir şey demiyorum.
Mesela ben Shanks için Alman bir tasvir düşünmüştüm. 2. dünya savaşında Almanya ile iyi ilişkileri vardı Japonya'nın. Peki Japonya olarak betimlenen karakter kim ? Bizim Luffy. Ama sonra bu düşünceleri sağlam bir zemine oturtamadığım için vazgeçmiştim. Shanks'ın kullandığı kılıcı araştırmayı bile denemiştim acaba hangi ülkelerin kullandığı ya da tarihte hangi karakterin kullandığı kılıca benziyor diye.
Onu geçtim daha da ileri giderek bu bizim Süpernovaları G8 ülkeleri olabilir mi acaba diye bile düşündüm. Ama sağlam bir kaynak bulamadığım için hepsi havada kaldı.
Bu arada Kaido kısmındaki ülke benzetmen bana mantıklı geldi baya

Ben Rusya olabilir diye düşünüyordum eskiden ama şimdi senin dediğin daha mantıklı geldi.