Ben sana sunayım çözümü. Zaten ok yaydan çıkmış. Luffy bir tane Komutanı indirmiş. Onun öncesinde zaten Balık adam adasından beri Big Mom'ın hışmını üzerimize çektik. Bunları biliyorken birinci yanlışı olarak Sanji Big Mom'ın adasına gidiyor. Hadi ilk başta bir şey demedim, çünkü tehdit edildi bir takım şeylerle kendisini umursamıyor dedim. İyi de yaptı. Ama Sanji gibi zeki dediğimiz bir adam Luffy'nin gelme ihtimalini düşünemedi BM'nin adasına he mi? Hadi bunları da geçtim olan oldu.En azından tayfayı da korumak zorunda olduğunu hissetmezdi Sanji. Üstelik durum tamamen farklı. Siz istediğiniz gibi olsun diyorsunuz ama orada her şey istemediği gibi ilerleyen ve eli kolu bağlanmış bi karakter var. Ben Sanjiden çok Luffy fanıyım. Luffy benim için op evrenindeki tüm karakterlerden önce gelir ve ben Sanjinin en doğru şeyi yaptığını düşünüyorum. Çözüm sunun denildiğinde kimsenin aklına farklı bi şey gelmiyorsa zaten Sanjinin yaptığının doğru olduğu ortada. Farklı bi çözüm sunun karakterin gözünden. O zaman tartışalım bunu.
Bizimkiler zaten sırf BigMoma değil herkese savaş açtılar. Luffy Kk olacak ve bunun için bu gerekli. Sanji zaten kendini geri tutmadı bu durumlar olana kadar. Tayfa yarım, Luffy dahi savaşmayacağım Sanji'yi alıp geleceğim diye geliyor oraya. Luffy dahi savaşma niyetinden uzak gelmiş ve geride kalanlara bunu söyleyip ayrılmışken, BigMoma kendi savaş açan Luffy bunun şu an için gereksiz ve riskli olacağı kanaatindeyken Sanjinin böyle düşünmesi gayet doğal.
Sanji için Luffy'ye inanmıyor diyorsan sen de inanmıyorsun demektir. Zira sen de Luffy şu durumuyla hepsini halleder diyemiyorsun. Diyebiliyorsan, böyle düşünüyorsan söyle. Luffy şu andaki durumuyla Germa+BigMamı kimse ölmeden, ciddi ve geri döndürülemez zararlar görmeden, Namiyle beraber halledebilir mi? 3. kez soruyorum buna cevabın nedir?
Luffy adaya gelmiş onun için de karşısına çıkan BM komutanı Cracker'i indirmişler. Sanji'nin karşısına çıkıyor ve bilidğimiz saf tavırlarıyla konuşuyor. Onu ordan almaya geldi. Sanji burdan başlıyor yanlış yapmaya. Ne Germa ne BM'nin zerre umurunda olmaz Sanji'nin nasıl tehdit edildiğinin Luffy'e anlatılması. Çünkü Luffy'i çöpten farksız olarak görüyorlar. Bu zamana kadar hiçbir şeyden korkmayan Sanji , Germa'nın da gücünden dolayı çekinmez. Hele Luffy'de onunla birlikteyken. Orda Sanji'nin yapacağı şey durumu Luffy'e izah etmek. En başta bunu yapması gerekiyordu. Şu anki durumdan çok daha iyi bir sonuca yol açacağı bariz.
Peki Sanji ne etti? Cracker'in söyler dediği sözleri söylemesinin yanında bir de Kaptan'ınını dövdü. Bu Sanji Luffy'i tanımadımı da? O şekilde ordan gidebileceğini düşünüyor? Ya da Germa çok mu safta bir anda onlar gibi olduğunu düşünecekler bu yaptığından dolayı? Peki şu an ki durumun neresi iç açıcı? Luffy ölene kadar yemek yemiyeceğim ve sen gelene kadar da buradan ayrılmayacağım dedi mi? Peki şu an metin spoilerinde ne gördük? Big Mom intikam ordusunu salmış mı bizimkilerin üstüne? Şu an durum çok mu iyi? Sanji doğru olanı mı yaptı?
Sanji Big Mom ile anlaşma mı yapacak bizimkierin hayatı için? Ne zamandan beri hangi durumda böyle bir şeyin sözü bahsi oldu? Ne zamandan beri bir Yonkou ya da karşılaştıkları rakipler , sözlerinden taviz verdiler? Sanji'nin anlaşma yapabileceğini düşünmesi bile bana göre çok iyimser düşündüğünü gösteren bir olay?
Bu mu yani Sanji'nin planı?
Bu admlar Yonkou indirmeyi hedeflemiştiler? Ne zamandan beri arkalarına aldıkları müttefiğe göre birine dalma düşüncesi içerisinde oldular da şimdi onun eksikliğinden yana böyle bir tutum sergilediği için savunuyorsunuz?