@Monkey D. Dragon
Luffy'e durumu olduğu gibi anlatırdı. Orda ağzından dökülmeyen kelime kalmadı. Çok mu zordu gerçekleri söylemek? Germa ya da Big Mom çok mu takıyordu Luffy'e Sanji'yi santajla orada tuttuklarının söylenip söylenmemesini? Adamlar zaten Luffy'i çööp olarak görüyor. Karışacak mıydılar bu şekilde tehdit edildiğinin Luffy'e söylenip söylenmemesine?
Sanji Luffy'e olayı anlatacaktı. Ondan sonra Luffy'nin tepkisi ne olacaktı ne yapacaktılar onu görecektik. Ama her türlü şartta Luffy'e inanacaktı. Bu durumu anlatmalıydı.
Anlatmamasının sebebi ise bana göre tam olarak güven eksikliğiydi. Santaja boyun eğdi. Tayfa olarak bunun altından kalkabileceklerini düşünmedi. Tek başına halletmesi gerektiğini düşündü. Luffy ve tayfayı bunun karşısında engel olarak gördü.
İleride buna nazaran Sanji'nin çok daha beter şeyler yaşayacağını düşünüyorum. Eğer ki Sanji tek başına bu işi hallederse o zaman yanlışımı kabul ederim. Ama daha beter durumlar olacak. Bana öyle geliyor. Tayfaya sonuna kadar güvenmeliydi onu anlayacak.