Hocam mihawk dünyanın en güçlü kılıç ustası olarak adı geçtiğini hepimiz biliyoruz ve Kyros'un tamamen unutulduğunu da hepimiz farkındayız.Yeni dünyada adı geçen ve 3000 galibiyet almış bir kişi mihawk tarafından bilinmeme gibi bir durumu olacağını zannetmiyorum.
Eğer sahici olarak dof mefta olduysa dünyanın en güçlü kılıç ustası mihawk olarak kalması ve zoronun hedefini değiştirmemesi için kyros'un bacağının kesilmesini aynen Shank'ın kolunun kopması olayına ve hedefe en yakın rakibin başka biri olup akıllarda soru işareti kalmaması için Oda tarafından bize hazırlanan kurgu olarak düşünüyorum.
Sugar konusuna gelecek olursak Sugar'ın kyros'a dokunmadığını alan merkezli Law'ın yaptığı el hareketi şeklinde bir hareket ile kyros'u oyuncağa çevirdiğini ve bunun sonucunda anlaşma yapamaması gibi bir duruma bağlıyorum. Robinde ise ellerini Law'ın ki gibi Robin'e yönlendirmemesiden dokunmak zorunda kalması ve robini unuttuğundan ve trebol tarafından yakalanmadığından anlaşma yapmamasına bağlamaktayım. Bunu da oyuncak yaptığı insanları sugarında unuttuğu farzederek söylüyorum.