@Lucci
Mangadan bildiğimiz şey ne net olarak haki ile logiaları katılaştırıp vurabiliyorsun.Shanks vs Akainu mangada çok net değil sen bildiğimiz şey üzerinden git.Ben orada durum karışık olduğu için anime gifi koydum zaten.Çünkü adamlar mangayı iyi analiz ediyorlar ve gerektiğinde Oda'ya da danışıyorlar.Orada görünen de kılıcın temas ettiği yumruk katı,hemen biraz gerisinde akıcılık devam ediyor.Hatta haki katılaştırdığı için çoğu kişiye göre Akainu magmasına haki ekleyemez,daha doğrusu ekler ama katılaştığı için,meyvesinin hatta daha da genişletelim logiaların 'en önemli özelliği' olan akıcılığını kaybediyor.Ve büyük ihtimalde gene katılaştığı için yakıcılığını kaybediyor.Magma formundayken bütün vücuduna b.haki verirse o artık magma adam değildir.Bak insan formuna dönmez ama katı bir lav olur.O katı lava da ne denir bilmem,coğrafyada bir tanımı varsa bilen açıklasın lütfen.Shanks'ta sadece yumruğuna hakili bir kılıç dokundurduğu için sadece yumruğunda meyvenin özelliklerini etkisiz kılıyor,kıldığı yeri kesmiş olsaydı da elini kesmiş olacaktı.Ama gene söylüyorum sen o elin insan formundaki ele dönüşmesini bekliyorsun sanırsam,buna da bu forumda kimsenin yapabileceği bir açıklama yok.Mangaka böyle istemiş abi.