Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Eurovision Şarkı Yarışması

İkinci Yarıda Hangi 10 Ülke Finale Çıkacak?


  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .
Hangileri onlar, oy da kullanmamışsın merak ettim. Slovenya, Sırbistan, Portekiz şarkı yapmaya üşenmiş gibiler. İrlanda ve İzlanda çok kötü.

Konu için teşekkürler bu arada, iki senedir Eurovision takip ettiriyorsun.:sapkali:
Bugün birinci yarıda bazı ülkelerin provası başladığı için basını takip ediyorum, bu yüzden henüz oy kullanmadım. Bitince kullanırım. Örnek vereyim. İrlanda. Normalde ben de İrlanda'nın eleneceğini düşünüyordum ki hiç bana hitap eden şarkı değil, çok kötü geliyor. Ama onu destekleyen tayfa, gotik sahnesini hesaba katarak kalacağını düşünüyorum. Geçen seneki Hırvatistan gibi düşündüm. Bir de son zamanlarda politik olarak da sergilediği duruş ona puan olarak dönebilir, hatta skandal bir şey de yapabilir. Bahisler de şansını bayağı artırdı. O yüzden kesin gibi bakıyorum. Diğerlerinde %50 sahneyi görmek lazım.

Sana tuhaf gelebilir ama ben Sırbistan'ın şarkısını seviyorum. Başta bu ne uyku getiriyor diyerek bir dakikasını duyup tamamen dinledikten sonra sevdim. Tabii, finale kalır mı, Kıbrıs ve Litvanya gibi iki dinamik parça arasında yarıştığı için emin değilim. Şansı varsa onuncu olarak ucundan geçer.

Rica ederim, ne demek. Hazır ben de takip ediyorken burayı aktif kullanıp gördüğümü aktarıyorum. Ben de teşekkür ederim. Sonuçta burada olan ve yazan herkes konuyu götürmemi sağlıyor.
 
Bugün Kıbrıs, Sırbistan, Litvanya, İrlanda, Ukrayna, Polonya ve Hırvatistan ilk provalarını gerçekleştirdi. Ben duyduklarımı ve gördüklerimi sırayla buraya aktarmaya başlıyorum:

Kıbrıs: Silia Kapsis - Liar

Silia’ya sahnede dört dansçı eşlik ediyor. Sahne dekoru kullanmasa da LED zemin ile arkada çok sayıda dönen yeşil ve kırmızı grafik bulunuyor.

Provadan kareler:





Provadan bir video:


-----
-----



Sırbistan:
Teya Dora - Ramonda

Teya Dora’nın sahne performansı ulusal finalindekine oldukça benzemektedir. Loş aydınlatma, bulutlar, yıldızlar ve şimşek grafikleri yer alıyor. Kayalıkların bulunduğu sahnenin sonunda ise açan bir ramonda çiçeği ile performansı bitiyor.

Provadan kareler:





Provadan bir video:

 
Litvanya: Silvester Belt - Luktelk

Bu performansta dekor kullanılmadı. Sahnesi ulusal finale çok benzer bir şekildedir, sadece ekranda farklı görünler kullanılmış. Silvester, kırmızı deri takım elbisesiyle ona maskeli dört dansçı eşlik etmektedir. Bol miktarda kırmızı ve siyah stroboskop aydınlatma kullanılıyor.

Provadan kareler:






Provadan bir video:



-----
-----



İrlanda: Bambie Thug - Doomsday Blue

Bambie, bir çember içinde mumların içindedir. Tütü etekli, omuzunda boynuzlar bulunan siyah bir elbise giymiş. Bambie’ye eşlik eden bir yarı çıplak dansçı da var, bu da ona hem merkezcil hissi veriyor hem de performansını hikâyeleştiriyor. Performansın son bölümünde mum çemberi yükseldiği görülüyor ve büyük çığlıklı bitiş eşliğinde arka planda cadının tacı grafiğiyle bu gotik performans sona eriyor.

Provadan kareler:





Provadan bir video:

 
Ukrayna: Alyona Alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria

Jerry Heil ve Alyona Alyona'nın sahnesi Vidbir’e göre farklıdır. Az önceki Teya Dora’nın, geçen seneki Ermenistan temsilcisi Brunette’in ve 2021 Bulgaristan temsilcisi Victoria'nın sahnelerinin karışımı denilebilir. Jerry Heil rüzgâr makinesine tırmanıyor, ardından Alyona Alyona rap bölümünü tüm kalbiyle ve ruhuyla söylemek için sahnenin sağından çıkıyor. Jerry Heil’in ruhani havadar elbisesi, LED duvardaki gölgeli figürler duygusal atmosfer katıyor. Performansın sonunda iki bedenlerini çoklu bir görselde birleştiren güzel bir yukarıdan çekim yer alıyor.

Provadan kareler:





Provadan bir video:



-----
-----


Polonya: Luna - The Tower

Luna devasa iki neon satranç kulesinin arasından sahnede ortaya çıkıyor. Kocaman sivri omuzları olan kırmızı bir pelerin giymiş. Pelerin çıkarıldığında ise uzun beyaz bir elbise ve kırmızı boynuzlar var. Luna’ya siyah, beyaz ve kırmızı renkte üç dansçısı eşlik ediyor ve basının söylediğine göre dansçılar LED zeminde uzandığında kırmızı bir atı sürdüğü anı görmek harika bir an. Bilim kurgu satranç atmosferi ile görsel tiyatro parçası bu sahneyi tanımlıyor.

Provadan kareler:






Provadan bir video:

 
Hırvatistan: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Baby Lasagna’nın performansı ulusal finaldekinden farksız. Sahne kıyafetleri farklı. Lasagna ulusal finaldeki metal tarzındaki gibi kollarında tül kullanmış, etnik tarzda kırmızı yelek ve beyaz pantolon giymiş ve geriye taranmış bir saç stili tercih etmiş. Dansçılarda da etnik hava vardır. Bolca ateş, duman ve ışıklar kullanılmış. LED ekranında neon çiftlik hayvanları beliriyor ve en sonunda dans eden neon kediler ortaya çıkıyor.


Provadan kareler:






Provadan bir video:




Bugünkü ilk provalar bu kadar. Yarın İzlanda, Azerbaycan, Moldova, Lüksemburg, Finlandiya, Portekiz, Slovenya ve Avustralya ilk provalarını yapacaktır.
 
Dostum eline sağlık gerçekten. İlk sayfa sayesinde şarkılara 5-10 saniye baktım ve İngiltere'yi beğendim. Şarkıları biraz daha dinledikçe fikrim değişebilir.
 
Rusya'nin uzaklastirildigi yarismanin en cok izlenen muziginin de Rusya'dan olmasi trajikomiktir
not; soz konusu muzik 2020 icindi ancak c0vid dolayisiyla yarisma iptal edildi. Iptal edilmese buyuk ihtimal Rusya kazanirdi. 2021'de Rusya son kez yarismaya katildi sonrasinda ban yedi.

 
Dostum eline sağlık gerçekten. İlk sayfa sayesinde şarkılara 5-10 saniye baktım ve İngiltere'yi beğendim. Şarkıları biraz daha dinledikçe fikrim değişebilir.
Hoş geldin Sensey ve teşekkür ederim. Dinledikçe güncellemelerini bekliyorum. Geçen sene zevklerimiz neredeyse aynıydı. İyi dinlemeler.
 
Yedi temsilcinin provalarını takip ettiğim için değerlendirmemi yazayım.

Kıbrıs: Son provalara kadar çok şey değişir ama ilk provadan beklediğim ve beni şaşırtmayan bir sahneleme oldu. İlk provasına göre nötr değerlendirmede kalacağım. Videodan göründüğü kadarıyla kızcağız dans hâlinde şarkıyı söyleyebiliyor. O açıdan iyi.

Sırbistan: Ulusal finaldekine benziyor ama benzer olması doğru olmuş. Şarkı melankolik bir havayı temsil ettiği için siyah, kayalıklı tema uyar. Bu yüzden sahneyi çok beğendim. Videoya bakınca canlısında sıkıntı yok ama şarkının son kısmında duyguyu geçirirse daha iyi olur.

Litvanya: Ulusal final ile aynı olup kendisine has tarzdan devam etmesi güzel olmuş. Normalde ekranda temsilcilerin kendi fotoğraflarını koymalarından rahatsız olurum fakat bu çocukta şarkıyla uygun gelmesinden mi yoksa belirgin olmamasından mı o rahatsızlık duygusunu almadım. Sadece şarkının sözlerine dayanarak sahnede birkaç detay (ışık detaylı bir şey) eklenebilir. Beğendim.

İrlanda: Sahneyi beğendim. Bambie Gotik kontenjanını doldurduğu için ilgi çekiyor. Sadece ben giyimini beğenmedim. Ulusal finaldeki gibi kırmızılı morlu siyahlı bir tarzla gelebilirdi ve boynuzları da aynı şekilde olabilirdi. Belki değiştirir. Onun dışında şarkıya uyduğu için ayinler mayinler uygun. Canlısına pek bakmıyorum, kendine has bir okuma biçimi olduğundan sıkıntı yok. Güzel buldum.

Ukrayna:
Sarı turuncu sahne şarkıya cuk oturmuş. Kıyafetler de o gospel havaya göre uymuş. Ukrayna bu işi biliyor. İkilinin uyumluluğu hoşuma gitti, birbirinden bağımsız davranmadığı görülüyor ve bütünleşiyor. Boşuna birlikte düet yapmıyorlar. Ancak videoya bakınca nakaratı söyleyen hanımın canlısı tam düzelmemiş gibi geldi.

Polonya:
Luna çeşitli röportajlarda sade sahne deyip duruyordu ve bundan beklentim düşüktü ama en şaşırtan kendisi oldu. Ekranda dünyanın olması, satranç tema, kule, üç renkli yüzü görünmeyen dansçılar detayları çok hoşuma gitti. Zaten şarkı buna müsait. Sadece hanımefendinin kıyafetini cins buldum. Videoya bakınca canlısı iyi görünüyor. Hareketli kısımlarda detone olmazsa performans yeterli.

Hırvatistan: Sahnesi kötü değil ama beğenmediğim şeyler ağırlık basıyor. Kıyafet hiç olmamış. Sünnet çocuğu gibi geldi. Tamam, ulusal sahnedeki de metaldi ve o da abartıydı ama bu hiç olmamış bence. Klibindeki gibi çiftlik temayı kullanabilirdi. Neon ışıklı hayvan ve kedi dansları da hoş değil, daha farklı efekte hayvanlar kullanılmalı. Üzülerek bugünün en beğenmediğim sahnesi.


Bugün genel anlamda iyiydi. Sıralamam; Sırbistan > Ukrayna > İrlanda = Polonya = Litvanya > Kıbrıs > Hırvatistan
İlk provalarına bakarak "bu ülkelerden biri net elenir" diyemem.
 
Geçici oyumu kullandım. Bu gruptakileri yorumlayayım:

1. Kıbrıs: Liar

Geçen seneki Solo gibi yaz şarkısı. Şarkıyı çerez niyetine arada dinlerim, öyle tükenir. Fazlası değil. Oylamanın erken başlamasıyla birlikte ilk sırada yarıştığı için finale kalacağını düşünüyorum.


2. Sırbistan: Ramonda

Başta sevmediğim ama sonradan, özellikle şarkının son kısmını duya duya beğendiğim parça. O son kısmında kızın şarkıyı okuyuş biçimi beni etkiliyor, belki de şarkının melankolik yapısından kaynaklı. Hareketli parçaların arasında kaynamazsa finale kalacağını düşünüyorum.


3. Litvanya: Luktelk

Litvanca olduğu için fena değil ama dinleyip yükselebileceğim şarkı değil. Şarkı adamın sahne tarzının ve dansının etkisiyle keko şarkısı hissi alıyorum. Olumsuz konuşsam da net finale kalır. Aksi bile olmaz.


4. İrlanda: Doomsday Blue

Bana hiç hitap etmeyen bir şarkı. Karışık, gürültülü gelmesinden listemde sonuncu. Ancak bugün gördüğüm sahnesi çok iyi. Kitlesi var, gotik kontenjandan biri, politik olarak sergilediği tavır da artı yazabilir. Bu yüzden çok yüksek ihtimal finale kalacaktır. Hatta Hatari gibi sıralama da yapabilir.


5. Ukrayna: Teresa & Maria

Geçen seneki aradan sonra bu şarkıyı sevdim. Bir ara bayağı dinliyordum ki nakaratını ezbere biliyorum. Net finalde.


6. Polonya: The Tower

Karşıma çıkarsa dinlerim ama çerezlikten fazlası değil. Klibi çok güzel. Bugün gördüklerimden sahnesi güzel olacak. Yüksek ihtimal finalde.


7. Hırvatistan: Rim Tim Tagi Dim

Dinlemekten keyif aldığım az sayıda parçadan biri. Canlısı bir ara kötü olduğu için listemde aşağıdaydı, şimdi sesi düzeltmiş ama sahnesini ve kıyafetini beğenmedim. Düzeltirse desteklerim. Net finalde.


8. İzlanda: Scared of Heights

Şarkıyı hiç beğenmedim. Söyleyebileceğim bir şey yok. Elenir.


9. Slovenya: Veronika

Çevremde beğenen çok ama çevremin aksine beğenemedim. Kadının sesi de şarkısı da bana geçmedi. Sahnesini yarın göreceğimiz için %50 ihtimal koyuyorum, duruma göre değiştirebilirim. Şarkının klibine göre sahne uyarlamasını yapacağını duydum. Ucundan bir şey olacak, şimdilik oy vermedim.


10. Finlandiya: No Rules!

Çok kötü. Kusuruma bakmayın! Finlandiya başarı getirmiş şarkılarından sonraki yıl benzer model yollama işine son vermeli. Finale kalmaması gerekir ama çok yüksek ihtimal kalacak. Çünkü isimleriyle Windows ekibinden destek aldı, tanındı. Şansını neredeyse garantiledi.


11. Moldova: In the Middle

Ne iyi ne kötü. İyi olan kısmı kemanın olduğu yerler. Kötü kısım da "tarara..." şeklinde yansıma söz. Röportajlardan birinde sahnede tek başına olacağını söyledi. Doğruysa kemanlı kısım için çok yanlış olmuş. Muhtemelen elenecektir.


12. Azerbaycan: Özünlə Apar

Fena değil. Şarkının nakaratı ve o an arkada gelen kemanla modern sound hoş ama İlkin Bey'in ağıt kısmı pek hoşuma gitmedi. Kendi başına mükemmel ama şarkıyla bütünleştiremedim. Canlısını hiç görmediğim için görünce fikrim olumlu yönde seyredebilir. Sahneyi görene kadar %50 ihtimal koymak istiyorum. Son yıllarda Azerbaycan halk oylamasında şans verilmediği için finale kalabilir, diyemiyorum. Buna göre şimdilik elenme ihtimaline yakın gördüğümden oy vermedim.


13.Avustralya: One Milkali (One Blood)

Şarkı fena değil ama çerezlikten fazlası da değil. Bir de şarkı bana yapay zekâ ile hazırlanmış gibi geldi. Siz de dinlerken öyle aldınız mı yoksa bana mı öyle geldi? Neyse, grubu önceden tanıyorum. İyi şarkılarla gelebilirlerdi. Siyahi olan sanatçının sesi iyi olduğu için canlıda problem olmaz ama sahneyi merak ediyorum, nasıl bir şey çıkacak? Doğru sahneyle geçen seneki Belçika gibi belirli kesimi çekebilir kendine. Her şey sahneye bağlı. %50 ihtimal. Şimdilik oy kullanıyorum.


14. Portekiz: Grito

Pek beğenmedim. Sahnesini görene kadar %50 ihtimal görüyorum. Elenmeye yakın gördüğüm için oy vermedim.


15. Lüksemburg: Tali - Fighter

Şarkıyı dinlemiyorum ama fena değil. Uzun aradan sonra dönüş yapan Lüksemburg'dan daha iyi parça beklerdim. Hoş geldin hediyesi olarak yüksek ihtimal finale kalacağını düşünüyorum.


Özetle şimdilik;

- Kesin final gördüğüm: Hırvatistan, Ukrayna, Litvanya
- Yüksek ihtimal gördüğüm: İrlanda, Finlandiya, Lüksemburg
- Finale kalır düşündüğüm: Kıbrıs, Sırbistan, Polonya
- %50 arada kaldığım: Portekiz, Slovenya, Azerbaycan, Avustralya
- Elenir dediğim: İzlanda, Moldova
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 5, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık