Hepsini izleyemedim ama eleştiriler çok doğru.
3 senedir doğru düzgün maç izlemiyordum zaten. 5 sene sonra ciddi çaplı bir turnuvaya girdik ve takım son 20 seneki en iyi nesli yakaladı diye izledim bu sene. Ben sezon başında kek gibi Uluslar Ligi grubumuzda bile sonuncu olup normalde 60. takımın falan oynadığı gruplara düşünce de turnuvaya gereksiz umutlandığımızı biliyordum. Bu takım Şenol geldiğinden beri hiçbir zaman ciddi rakibine karşıyı bırak herhangi bir rakibine dominant bir oyun sergilemedi, hep son dakikalarda bireysel yeteneklerden gelen puanlar sayesinde kazandık. Ciddi bir rakibe karşı iyi oynayıp yendiğimizin tek ve yegane örneği Fransa, başka yok. Letonya maçından sonra da dedim, Hollanda maçında da Norveç maçında da daha iyi oynayan taraf biz değildik. Yani takımın halinden memnun değildim.Bıkmadınız birilerini suçlamaktan. Bahsettiğin kişilerin tamamı işini iyi yapmıyor; %100 haklısın. Yukarıdan bir sopa gelip kimse kimseyi görevinden almayacak. Sen izlemeyeceksin. Bu kadar basit. Tüketici olarak onlara para kazandırmaya devam ediyorsun. Korsan yayın takip ederek bile para kazandırmaya devam ettiriyorsun. Sen izlemezsen, ceplerine para girmeyecek. Ceplerine para girmeyen ve bu oluşumu çirkinleştiren kişielr yavaş yaval game over deyip uzaklaşacak endüstriden. Sonra? Bu işe manevi anlamda bağlılar kalıp bir şekilde kurtarmaya çalışacak. Olumlu çalışmalar ufak ufak ortaya çıkacak. Çıktıkça takip etmeye yavaşça başlayacaksın.
Halkın gücü. Demokrasiyi iyi anlamış. özümsemiş olsaydık bu tarz cümleler kurulmazdı; "hadi izlemeyelim!" konu başlıklı metinler dizilirdi. Bozuk olanı tamir etme gücü demokraside halkındır; modern pazarlama terimi ile yaklaşacak olursam; tüketicinin.
Yukarıda yazdıklarımı kişisel algılama, rica ediyorum. Sen bu tarz bir yazı yazınca üzerine konuşmak istedim. Yalnızca bir örneksin. Kendine iyi bak dostum.
Haydi Şenol Hoca ?Sen de askersiiiin sen de mehmetsiiiiin haydi haydi haydi
Öyle deme dünkü hakem de bizdendi. O konuda şanslıyız...Milli takıma en çok katkı veren adamın bu olması...