Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2009 Yılının En İyi Animeleri

2009 En iyileri (3lü oy)

  • Fairy Tail

    Kullanılan: 18 33.3%
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood

    Kullanılan: 47 87.0%
  • Kimi ni Todoke

    Kullanılan: 4 7.4%
  • Durarara!!

    Kullanılan: 12 22.2%
  • Asu no Yoichi!

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Bakemonogatari

    Kullanılan: 9 16.7%
  • K-On!

    Kullanılan: 2 3.7%
  • Pandora Hearts

    Kullanılan: 2 3.7%
  • 11eyes

    Kullanılan: 1 1.9%
  • Isekai no Seikishi Monogatari

    Kullanılan: 1 1.9%

  • Kullanılan toplam oy
    54
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın


2009 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız :)

Fairy Tail



Genç bir büyücü olan Lucy’nin hayali, Fairy Tail loncasına katılmaktır. Seyahati sırasında Natsu adında genç bir adamla karşılaşır. Natsu’ya hayallerini anlatır ve yoluna devam eder. Ancak bir süre sonra Lucy, birtakım adamlar tarafından köle olarak satılması için yakalanır. Fakat Natsu ortaya çıkar ve Lucy’i kurtarır. Natsu çok güçlü bir ateş büyücüsü ve Fairy Tail loncasının bir üyesidir. Natsu, Lucy’e Fairy Tail’e katılmasını teklif eder. Böylece Natsu ve Lucy bir takım olurlar ve loncanın verdiği görevlere beraber katılırlar.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood



“İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez,
Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın,
Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.”

Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar.

Orijinal mangaya daha sadık bir hikâye takip edecek olan bir yeniden yapımdır.

Kimi ni Todoke



* Shiina Karuho'nun Bessatsu Margaret'da yayınlanmış olan shoujo mangasından uyarlanmıştır.

Kuronuma Sawako mükemmel bir bayan başkarakterdir... Tabi bir korku filmi için. Kapkara saçları, uğursuz gülüşü ve sessiz yapısıyla bazen korku filmi karakteri Sadako'yla karıştırılır. Ancak onun bu korkunç dış görünüşünün altında, çok yanlış anlaşılmış bir genç kız yatmaktadır. Uyum sağlamak için çok çekingen biri olarak, tek istediği biraz arkadaş edinmektir. Ama sınıfındaki popüler bir çocukla arkadaş olunca çok daha fazlasını kazanacaktır-- kendine biraz düşman edinmek üzeredir!

Durarara!!



Tanıtım:Hikâye Tokyo'nun Ikebukuro mahallesinde geçen "kaçık bir gençliğin
fantastik romantizmini" anlatır.
Notlar:Baccano!'nun yazarı Ryohgo Narita'nın bir başka
light-novel serisi olan Dhurarara!!'nın, başlayacak olan yeni anime
uyarlamasıdır.

Asu no Yoichi!



Kılıç ustası Yoichi, babasıyla birlikte dağlarda yaşayarak eğitimini
tamamlamış ve şimdi de şehre gelmiştir. Fakat şehirde 4 güzel kız
kardeşle birlikte kalmak zorundadır ve şimdi Yoichi’yi eğitiminde
geçirdiğinden daha zor günler beklemektedir

Bakemonogatari



Bakemonogatari, lise öğrencisi Koyomi Araragi ve karşılaştığı garip öğrenciler üzerine odaklanır. Bir gün Hitagi Senjōgahara adlı bir kız öğrenci gökyüzünden Koyomi’nin üstüne düşer ancak Koyomi, kızın ağırlığının olmadığını fark eder… Notlar: Bakemonogatari, Japonca’daki iki kelime arasında bir oyundur: Bakemono, doğaüstü varlıklar için kullanılan bir sözdür. Monogatari ise "hikâye" anlamına gelir. İkisi birleştirilip Bakemonogatari adı çıkmıştır. Bir çok başarılı hikâyelere imza atmış olan yazar NisiOisin’in romanlarından uyarlanmaktadır. NisiOisin aynı zamanda xxxHolic: Another Holic - Landolt-Ring Aerosol ve Death Note: Another Note - The Los Angeles BB Murder Cases gibi spin-off romanların da yazarıdır

K-On!



Genç ve umursamaz bir kız olan Hirasawa Yui, liseye geçmiştir ve "Hafif müzik kulübü" tanıtım posterini gördüğü gibi heyecanla hayallere dalar. Hiç düşünmeden, aceleyle kulübe katılır. Ancak Yui'nin küçük bir sorunu vardır; hiç bir enstrüman kullanmayı bilmemektedir.

Yui, açıklamak için kulüp odasına gittiğinde, diğer üyeler olan; Ritsu, Mio ve Tsumugi tarafından sıcakkanlılıkla karşılanır. Yui'nin müzik bilgisi oldukça kötü olsa da, üye sayısının yetersizliğinden dolayı kulübün dağılmaması için, onu kalmaya ikna ederler. Yui'nin hayallerini tekrardan ateşlendiren, küçük bir parça çaldıktan sonra, yeni üyelerini ve gitaristlerini ikna etmekte başarılı olurlar.

Okul ödevlerine ve bir çok aksilik yaşamasına rağmen, Yui grubun diğer üyelerinin de yardımıyla gitar öğrenmeye başlar. Okul festivali oldukça yaklaşmış ve Yui çalışmalarında sorunlar yaşamaktadır, acaba Hafif Müzik Kulübü ilk sahne deneyimleri için hazır olabilecek midir?

Pandora Hearts



Duke Evleri'nden birinin varisi olan Oz Bezarius, 15 yaşına basar. Babasının yokluğunda şimdiye kadarki hayatı zengin ve rahat geçmiştir. Fakat reşit oluşunun kutlanacağı törende tüm bunlar değişir.

Oz, anlayamadığı bir nedenden dolayı Abyss adlı karanlık bir hapishaneye yollanır. Buradan ise kan lekeli, siyah bir tavşan olan Alice adlı bir "zincir" tarafından kurtarılır ve onunla bir anlaşma yapar.

Abyss'e düşüş nedeni, Alice faktörünün tüm bunlarla bağlantısı ve Pandora adlı organizasyonun kendisinden ne istediği ise bundan böyle yavaş yavaş çözülmeye başlayacaktır...

11eyes



Kakeru Satsuki ablası ile yetimhanede yaşamakdadır. Bir gün ablasının intiharı ile yapayalnız kalır. Aradan yıllar geçmiştir ve Kakeru yetimhanedeki arkadaşı Yuka ile aynı okula gitmektedirler. Bir gün Yuka ve Kakeru alışveriş için çıktıklarında garip bir şey olur ve gökyüzü kıpkırmızı olur. Olayın şaşkınlığı içerisinde iken, garip yaratıklar onları kovalamaya başlar. Aynı kendi dünyalarına benzeyen bu yer aslında başka bir boyuttur. Bu boyutta aynı kendileri gibi 7 kişi bulunmaktadır. Bu kişilerle Kara Şövalye ve yandaşları ile savaşmak zorunda kalırlar. Kakeru sağ gözü kördür ve değişik bir renge sahiptir. Bu sebepten dolayı sürekli gözünü yama ile kapatmaktadır. Ama bilmediği ise sağ gözünün bu garip ve gizemli dünyada çok işine yarayacağıdır.

Isekai no Seikishi Monogatari



Kenshi Masaki, Tenchi Muyo evrenindeki Tenchi Masaki'nin üvey kardeşidir ve Japonya'da yaşamaktadır. Kenshi bir gün Geminar adı verilen başka bir dünyaya çağrılır. Geminar dünyasında Seikishin adı verilen biyolojik mechaları kullanan Seikishi adlı Ahou büyü gücüne sahip savaşçıların bitmek bilmeyen savaşlarına tanıklık eder. Kenshi kendisini kimin çağırdığını bilmeden, kendi dünyasına geri dönebilmek için herşeyi yapmaya hazırdır.Bu durumundan faydalanmak isteyen, bazı gizli güçler verdikleri görevi gerçekleştirirse; Kenshi'yi kendi dünyasına göndereceklerini dair söz vermişlerdir. Bu görev ise yeni seçilen Shitoreiyu Kraliçesi Lashara'yı öldürmektir. Acaba Kenshi bu görevi başarabilecek mi yoksa bu dünyada hapis olarak mı kalacaktır.
 
Son düzenleme:
Fairy Tail
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Durarara!!

Bu üçünü izledim sadece. Fairy Tail ilk izlediğim animedir ama ilk bitirdiğim değil.


 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık