Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2003 Yılının En İyi Animeleri

2003 En iyileri (3lü oy)

  • Wolf's Rain

    Kullanılan: 6 54.5%
  • Green Green

    Kullanılan: 5 45.5%
  • D.N.Angel

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Maburaho

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Gungrave

    Kullanılan: 5 45.5%
  • Full Moon wo Sagashite

    Kullanılan: 1 9.1%
  • D.C.: Da Capo

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Ikkitousen

    Kullanılan: 1 9.1%
  • Last Exile

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Juubee Ninpuuchou: Ryuuhougyoku-hen

    Kullanılan: 1 9.1%

  • Kullanılan toplam oy
    11
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın
2007 yılının konusu için tıklayın
2006 yılının konusu için tıklayın
2005 yılının konusu için tıklayın
2004 yılının konusu için tıklayın
2003 yılının konusu için tıklayın


GEÇMİŞ SENELERE OY VERMEMİŞ ARKADAŞLAR Bİ BAKIP OY VEREBİLİRSE GÜZEL OLUR ARKADAŞLAR.

1999'a KADAR GİDİP (op yayınlandığı sene)SONRA TÜM ANKETLERİN SONUÇLARINI TEK KONUDA ÖZETLEYECEĞİM

2003 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız

fma ilk seri bu sene çıktı ama 2. seri ankette olduğu için buraya eklemedim anketlerde 2. serisi eklenen bitek fma ve avatar var bilginize


Wolf's Rain



Kıyametten sonra ki gelecekte, kurtlar gizemli güçlerin bazı türlerini
tutan sözde soyu tükenmiş yaratıklardır. Daha çok insan için bilinmeyen
kurtlar hala vardır ve onlar insanların yanında yürüyorlardır ve
onların türü de insanlar kadar yavaşça yok olur. Sadece bazıları, Kiba
gibi, kendi ilksel içgüdülerine dayanarak cennete onları bir gün
götüreceklerini varsayılan ayın çiçeklerini bulmaya çalışmaktadırlar.

Green Green



Kanenone Akademisi, sadece erkelerden oluşan, dağların arasında bir
kolejdir. Yaz gelmiş ve çiçekler açmış, her yer yeşillenmiştir. Yaz ile
birlikte Kanenone Akademisinin erkeklerini ise heyecanlı bir bekleyiş
sarmıştır. Çünkü okullarının bir kız okulu ile birleşme olasılığı
vardır ve bunun için bir deneme yapılacaktır.

Bu durum elbette erkekler içinde sevinçle karşılanır. Ancak Dağların
arasındaki Kanenone adındaki erkek cennetine gelen kızlar bu durumdan
erkekler kadar memnun kalacaklar mıdır? Yoksa Kanenone Akademisi
sonsuza kadar bir erkek koleji olarak mı kalacaktır?

D.N.Angel



14. doğum gününde Daisuke Niwa, sevdiği kız Risa Harada’ya aşkını itiraf edecektir. Ama Risa’nın ona “Sen iyi bir arkadaşsın.” demesiyle bütün hayalleri suya düşer ve Daisuke itiraftan vazgeçer. Bu olayı düşündüğü sırada Daisuke’nin DNA kodlaması değişir ve efsanevi hırsız Dark’a dönüşür. Bu Niwa ailesinin erkeklerinde görülen ve yıllardan beri bireyden bireye geçen kalıtsal bir özelliktir. Daisuke, Dark’a her dönüştüğünde, Daisuke’in annesi Dark’tan bazı eserleri çalmasını istemektedir.


Maburaho



17 yaşındaki Kazuki Shikimori aoi akedemisi adında özel bir okula gitmektedir,bu okulun özelligi buraya sadece sihir kullanabilen kişiler girebilmektedir(ki dünyada artık sihir kullanmak normal birşeymiş gibi karşılanır)ancak arkadaş konusunda pek iyi degildir,çünki herkes binlerce defa sihir kullanabilme hakkı varken kazuki sadece hayatı boyunca 8 kez kullanabilir,eger 8 kez kullanırsa toza dönüşüp yok olacaktır ve bu yüzden arkadaşları tarafından biraz dışlanan biridir,ama birgün kazukinin genleri dünyanın en güçlü büyü genlerini oluşturdugu gerçegi ortaya çıkınca birden hayatı degişir,çünki o güçsüzdür ancak onun çocugu dünyanın en güçlü sihirbazı olacaktır
bu gerçek ortaya çıktıktan sonra okuldaki en güçlü ve en güzel kızlar kazukiden çocuk istemeye başlar(tabiki clanlarının istegiyle,eger o çocuk onların clanından olursa o clan dünyadaki en güçlü clan olucagından),bunların en başında Kuriko Kazetsubaki ve Rin Kamishiro gelir,birde çocuklugundan beri ona aşık olan Yuuna Miyama ortaya çıkıp kazukiyle evlenmek isteyince kazukinin hayatı git gide degişmeye başla

Gungrave



Yönetmenliğini Toshiyuki Tsuru'nun üstlendiği bir anime.
Millennion adlı fazlasıyla güçlü bir suç örgütünün etrafı kasıp kavurduğu, iyilik tanımının çoktan değiştiği, karanlık bir dünya düşünün. Gungrave'in kahramanları Brandon Heat ve Harry MacDowell de Millennion tarafından ortadan kaldırılan küçük bir çetenin hayatta kalan son üyeleri olarak yaşamlarını böylesi bir distopyatik ortamda sürdürüyor.
Güç istencini kanıtlamak isteyen Harry olayın hemen akabinde Millennion'a katılır. Brandon ise örgütün lideri Big Daddy'ye emanet edilen biricik aşkı Maria'ya daha yakın olabilmek için Harry'nin ardından örgüte katılır.
Ancak bu örgüte giriş vardır, çıkış yoktur. Brandon'ya arkadaşını ya da örgütü seçmek zorunda kaldığında, ölümü kendi arkadaşının elinden olur.
Brandon Beyond the Grave adıyla dirildiğinde, kendini öldürten şimdinin yozlaşmış suç örgütünü ortadan kaldırmak için işe koyulur. Peki ya yolu Millenion'un yeni lideri Harry Bloody MacDowell ile yeniden çakışırsa ne olacaktır?

Full Moon wo Sagashite



Şarkı söylemeyi çok seven ve bir gün şarkıcı olmak isteyen 12 yaşındaki Mitsuki Kouyama, boğazında bir tümör olduğu öğrenir. Hastalığının tek tedavisi tümörün alınmasıdır. Tümör alınırsa, Mitsuki'nin sesini kaybetme riski oldukça yüksektir. Mitsuki bunu göze alamaz çünkü çocukluk arkadaşı Eichi’ye söz vermiştir: bir gün mutlaka şarkıcı olacaktır. Sesini kaybetmektense ölmeye razı gelir. Hayatı böyle devam ederken karşısına iki tane Shinigami (ölüm meleği) çıkar ve sadece bir yılı kaldığını, bir yıl sonra öleceğini söylerler. Zamanın gittikçe azaldığı anlayan Mitsuki, idol yarışmasına katılıp bir an önce şarkıcı olmaya karar verir. Mitsuki, iki Shinigami, Meroko ve Takuto'nun da yardımlarıyla ölmeden hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaktır

Last Exile



Claus Valca ve Lavie, uzun zamandır birlikte yaşayıp, Claus’un babasından kalan van-ship ile hava kuryeliği yapmaktadırlar. İkilinin babaları da, hava kuryesi olarak çalışmaktaydı ama “Grand Stream” denen oldukça tehlikeli yerden geçerken ölmüşlerdi. İkili, babalarının başaramadığı bu seyahati bir gün kendilerinin yapacaklarına dair ant içerler.
Claus ve Lavie, bir ulağı yerine ulaştırdıktan sonra, geri dönerken garip yıldız şekilli bir geminin diğer bir van-shipi vurup düşürdüğünü görürler. Ne olduğu anlamak için düşen van-shipin yanına giderler. Pilot ağır yaralıdır ve kurtulma şansı yoktur. Pilot onlardan kendisine verilen görevi tamamlamalarını, onun adına taşıdığı kargoyu Sylvana adlı gemiye götürmelerini ister. Çift bu teklifi kabul eder ama kargonun küçük ve sevimli bir kız olduğu görünce çok şaşırırlar. Kargoyu sağ salim Sylvana’ya götürüler ama bir kere bu olaya bulaşmışlardır.

D.C.: Da Capo



Her şeyin bir rüya olması ne kadar güzel olurdu. Her sene ağaçlar çiçeklenir. Özellikle kiraz ağaçları ama Hatsune adasındaki kiraz ağaçları farklı onların çiçekleri esrarengizdir, mistik bir gücü vardır… Ana karakterimiz olan Jun’ichi Asakura, uykusunda diğer insanların rüyalarını görebilme gücüne sahip biridir. Bir sabah uykuda iken tuhaf bir rüya görür. Rüyasında, kendisini, rüyada gören küçük bir kız vardır. Kızı hatırlar, küçük kız onun eski bir arkadaşıdır. Ancak üvey kız kardeşi Nemu Asakura tarafından uyandırılır. Okula gitmek için evden çıkarlar ve geç kalma telaşı yüzünden biraz da koşar adım okula varırlar. Jun’ichi rüyasında gördüğü kızı okulda görür; Sakura Yoshino, Amerika’dan dönmüş ve okula yeni transfer olmuştur. Bu Jun’ichi”ye âşık olan Nemu’yu kıskançlıktan çıldırtır. Sakura’nın dönüşü ve kiraz ağaçlarının mistik atmosferi Jun’ichi başa çıkması gereken sorunları tetiklemiştir ve Jun’ichi' nin işi hiç kolay değildir…

Ikkitousen



Dıştan mükemmel olarak görünen başkahramanımız, Sonsaku HAKUFU, 17 yaşında hoş bir bayandır. Tek kusuru biraz haşarı ve şiddet dozu yükselen kavgalarda kendini kaybetmesidir. Birbirini alt etmeye çalışan yedi farklı okul ve her okulun da farklı dövüşçüleri mevcut. Her dövüşçü bir mücevhere sahiptir ve işin gizemi de bunlardır.

Sonsaku gücünün farkında değildir, ancak düşmanları tarafından çok çabuk keşfedilir. Annesi farkındadır ve bu güçten başına kötü olayların geleceğini de iyi bilir. Ancak elinden pek bir şey gelmez, sonuç olarak bu güç Sonsaku’ya kendi kanından gelmektedir.
Ryomou Shimei ile yapılan kavgada güç açığa çıkar ve artık başlamıştır. Ve artık dönüşü olmayan turnuva başlamıştır???

Juubee Ninpuuchou: Ryuuhougyoku-hen



Jubei Kibagami, kiralık bir Ninja olarak ün salmış büyük bir kılıç ustasıdır. Tamamen şansının kötü bir anına denk gelmiş ve iki farklı Ninja klanı arasındaki savaşa tanıklık etmiştir. Hiruko klanı ve Kimon Shu klanı, Işık prensesi olarak adlandırılan Shigure'yi yakalamak ve planlarına ulaşmak, olaydan habersiz Jubei ise sadece kendini korumak için kılıcını kullanır. Hiruko ile Kimon Shu Ninjaları arasındaki kısa ancak ölümcül savaştan sonra Hiruko ninjası, Jubei'ye kendi adına çalışmasını teklif eder ancak Jubei teklifi kabul etmez. Jubei teklifi kabul etmese de kader ağlarını örmüştür artık başka bir seçeneyi yoktur, görüldüğü yerde Kimon Shu Ninjaları tarafından öldürülecektir.

Shigure'nin saklı olduğu köye, bir saldırı düzenleyen Kimon Shu Ninjaları bütün köyü katleder. Bütün köy prensesi korumak için canını siper etmiştir. Prenses Shigure, Jubei tarafından kurtarılır. Dedik ya Jubei artık başka bir çare bulamaz, kaderi yazılmıştır ve kader onu Shigure ile bir araya getirmiştir. Köyün saldırı altında oldugunu bilen Hiruko ninjası, prensesi korumak için kendi canını ortaya koyar ve kötü bir şekilde yaralanır. Saldırı sonrasında yine Jubei ile karşılaşır ve teklifini tekrarlar ancak Jubei yine olaya pek sıcak bakmaz. Ancak eline verilen ejder taşını, Shigure'ye vermek için kabul eder.

Macera başlamıştır artık. Her seferinde birbirini ortadan kaldırma mücadelesi veren iki Ninja clanı, prensesi korumak ve ona emanet edilen taşı vermek için mücadele eden Jubei, aralarına aldıkları keşiş Dakuan ve genç bir hırsız ile birlikte daha da güçlenirler.
 
Green Green muazzam, eşsiz bir animedir. Herkese öneririm :)

Ek olarak Brotherhood sebebiyle eklenmemiş olan FMA'nın 2003 versiyonu 2009 yapımına göre mangayı çok daha güzel yansıtır. 2009 yapımı olan FMA güzel renkli bir şonen anime tadında iken 2003 yapımı olan manganın havasına daha yakındır.
 
Wolfs Rain beklentimi karşılamamıştı. Gungrave ise fena değildi. Oy atmak için yeterli şey izlememişim. Pas pas.
 
Ikkitousen , Gungrave, Tenjou Tenge, Samurai Champloo ve Ergo Proxy 2009 2010 yıllarında ülkemizde yayınlanmıştı
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık