Mukemmel tespit bolumu okuyup da bolum ile ilgili yorumlar yapanlari gorunce mutlu oluyorum.Imu Omen'den bahsederken "her şeyin içinde mevcuttur" diye bahsediyor. Ve bu güçten sonra yozlaşmadan bahsediyor. O esnada Domi Reversi karakterleri gösteriyor.
Imu'nun uyguladığı Domi Reversi aslında kişilerin içindeki Omen'i (şeytani aura) kontrol etmesini sağlıyordur.
Bir nevi kendi hakisi ile başkalarına ait kötücül hakiyi yönlendiriyor ve kişinin iradesini ele geçiriyor.
Bu durumda Loki ve Luffy ya şeytani aura'ya sahip olmadığı için kontrol edilemedi ya da yedikleri meyveler bu kişilerin içindeki şeytani aura'yı yok etti. Bu yüzden Imu'nun güçleri bunlarda işe yaramadı çünkü bedenlerinde kontrol edebileceği bir Omen yok.
Nidhogg ortaya çıkınca da sanki Loki'yle değil farklı bir varlıkla savaşıyor gibi tepki verdi. Çok büyük ihtimal bu meyvelerin iradesiyle alakalı bir şey çıkacak. Luffy ve Loki'nin içindeki "omen" meyve iradeleri tarafından baskılanmış veya kullanılamaz hale gelmiştir.
Imu’nun dedigi sey orada kisinin iradesini bir mukaveleye teslim etmesiyle o kisinin arzulagi guc daha da artiyor. Mukaveleye kisinin icindeki asiri kiskanclik da eklendigi zaman egemenlik ortaya cikiyor. Bu egemenlik sayesinde alamet adindaki kuvveti kullanabiliyor. Yani domi reversi teknigini aciklamis, Xebec’e yaptigi domi reversi de ayni mantik devlere yaptigi domi reversi de ayni mantik. Kimse kusura bakmasin ben Xebec’i cok severim ama iradesi zayifti ve Imu’yu asiri kiskaniyordu tam domi yemesi icin sartlar uyuyordu.
Alamet ile kuvvet kelimelerinde ayni kanji kullanilmis orada bence Imu domi yaptigi kisilere kendi iclerindeki alamet gucunu kullanabilmeleri icin sozlesme yapiyor.
Buraya kadar toparlarsak Imu bu alamet gucunun kaynagini seytan meyvesinin uyanisi sayesinde mi cok iyi kullaniyor ya da direkt seytani auraya sahip olarak mi dunyaya gelmis bilmiyorum ama kendisini tamamen alamete teslim etmis. Soyle dusunun, her insanin icinde alamet vardir kotu niyet kotu arzu vardir ama bu alamet ayni haki gibi kullanimi konusunda ustalasmak gerekiyor. Asiri alamet kullanimi kisiyi mahvediyor Imu da nasibini almis bundan.
Alamet gucunu Loki ile dovusurken de goruyoruz hiz, yenileme, savunma kalkani vesaire cok ozellik veriyor kisiye.
Xebec’in iradesi zayifti dedim devlerin ki de zayifti lakin bizimkilere domi islemiyor cunku iradeleri, ozguvenleri cok yuksek. O yuzden zayif bir anlarini yakalayip domi yapmak icin ugrasacaktir ya da tayfadan birisine de yapabilir.
Baska bir dusuncem de Joyboy anisi aklina geldiginde Joyboy “cihanin kendisi bile hukmedilmekten haz duyar oyle degil mi?” diyor aslinda bu sozlerin Joyboy’a ait oldugunu dusunuyorum. Ya bu alameti ilk once Joyboy ortaya cikardi ya da Im hukmetme arzusu ugruna alamette ustalasti. Burada da Naruto’daki Madara ve Hashirama’nin cocukluklarindaki tekniklerini birbirlerine anlattigi sayilara referans var. Hashirama bildigimiz Joyboy, Imu da Madara