Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1179: Nerona Imu Yeryüzüne İner

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Son yıllarda çıkan en iyi bölümdü

Kullanılan: 88 70.4%
  • Imu beklediğim gibi çıkmadı

Kullanılan: 25 20.0%
  • Hayal kırıklığı

Kullanılan: 12 9.6%

• Kullanılan toplam oy
    125
King seviyesi + Shanks seviyesi Haki + Tecrübe ve Etkin silah kullanma + En iyi 12 silahı uyanmış meyve yedirmiş + Üst düzey Şeytan meyvesi + Ope opeden gelen ölümsüzlük + Mother Flame + Kara büyücülük gibi birçok yetenekle IMU açıkçası Kaido,Loki ve Wb'yi de geçerek en üst düzey güçleri barındıran karakter oldu. Neden 1000 yıldır yenilmediği belli.
Shanks seviyesi haki hakaret olur imu için çok daha fazlasıdır. Joyboy kadar varmıdır bilmem ama denk veya ona çok yakın olabilir.

nerona imu şeytan meyvesi yemiş. chopperin neden dokunduğu devleri normale çevirebildiği anlaşıldı. chopperde insan meyvesi yemişti. yani bir nevi antisi diyebiliriz. tabi aklımdaki bir diğer anti fikride başka bir senaryoda. luffy'nin güçten düşmesi ve adadaki hiç kimsenin başa çıkamayacağı bir elemanın gelmesi klasik bi kuma vol2 vakası yaşanacağını gösteriyor. işte tam da bu devrede bu arcın kuması kim olabilir derken dorororo! diye sırıtan evler aklıma birkaç fikir getirdi.

imu meyvesini uyandırmış besbelli ve etrafındaki cansız nesneleri bile iblislere dönüştürebiliyor tıpkı linlin gibi. evvet yanlış duymadınız arkadaşlar, linlin. çok değil biraz geçmişe giderseniz totlandda linlin'inde ruh meyvesi ile cansız nesnelere ruh verip canlandırdığını onlarında böyle kahkahalar atıp şarkı söylediğini hatırlarsınız. tam bir şeytan çıkarma ayini olacak yani :d tabi bunu imu üzerinde kullanıp onu etkisiz hale getirecek demiyorum, sadece meyve gücünü absorbe edecek ve brook'un yani çok sevdiği koleksiyonuna katmaya can attığı soul king'in ulaşmaya çalıştığı gunko'yu içindeki iblislerden azad edecek. tabi detaylarda var, kaido ve beraberinde ayak takımıda gelip komple bir direniş gösterebilir gibi duruyor. güçlerinin imu'ya yeteceğini sanmıyorum ancak imu'nun zamanla yarıştığını marijoe dışında handikabı olduğu beşli çetenin muhabbetinden anlaşılıyor. o yüzden bir oyalama, gerilla savaşı olacak gibi ve beraberinde imu'nun adayı terk etmesiyle sonuçlanacak diye düşünüyorum.

he sonra? işte tam da karasakal'ın aradığı fırsat. güçten düşmüş nefes nefese kalmış imu'yu marijoe'de avlayacak.

gelelim imu'nun marijoe dışındaki handikabına. bu arkadaşın olayı şeytan, o yüzden elimizdeki en güçlü kaynak dinler ve mitler.
Dinlerde "şer" olanın mekanı genellikle aşağıdadır. Bu, spiritüel bir hiyerarşidir. Şeytanın ışığın olduğu yere (Tanrı'nın katına) çıkması ontolojik olarak imkansızdır; çünkü karanlık, ışığın varlığında yok olur.

Mitolojide dünya üç katmandır: Gök, Yer ve Yer Altı. Eğer yeraltı hükümdarı (Hades, Hel veya Erlik Han) yerini terk ederse, evrenin dengesi bozulur. Onların varlığı, yaşamın devamı için gerekli olan "ölüm" ve "kaos" dengesini korumak için oraya sabitlenmiştir.

bu şeytan ile ilgili 1000 yıllık bir detay daha vardı ama onu eklemedim. o detayla one piece'deki 900 yıl muhabbetini birleştirince yukarıda ki kaos dengesinin bozulma zamanının geldiğini düşünebiliriz.

klasik şeytanı işliyor gibi goda. bu lavuk sürekli gunko ve harald gibi elemanları konak olarak kullanıyor çünkü mabedinden çıkamıyor. çıkarsa da ileri ki bölümlerde göreceğimiz handikaplar dahilinde. burada godanın bize çaktığı bir diğer selam ise güneş tanrısı. yukarıda da yazdığı gibi, çünkü karanlık ışığın varlığında yok olur. yani şeytan güneş ışığına çıkamıyor. bkz. güneş tanrısı nika. imu'nun şeytan damgası ve bilmem kaç yüzyıldır süregelen aynı zamanda deniz adamlarının da sembolü olan güneş damgası.

bitirmeden birkaç şey daha sıkıştırayım. bu imu denen arkadaş ivankov'unda söylediği üzere bir şekilde ölümsüzlüğü elde etmiş. bunu da domi reverse ile bir önceki ope ope kullanıcısına yaptırmış olma ihtimali var. o kullanıcınında vivi'nin atası lili olduğunu düşünüyorum. he biraz daha abartırsak zunesha'nın cezalandırılma sebebi de yine bu arkadaşın domi reverse ile fil arkadaşı ele geçirmesinden olabilir.

gelelim diğer uçuk ihtimallere, luffy ve lokiye domi reverse etki etmedi. bununla ilgili aklıma birkaç fikir geliyor. tabi imu bu tekniğin işe yaraması için gerekli şartı xebec'e söylemişti ancak buradaki olay çok daha farklı gibi.

1- meyve hiyerarşisi. bizim şimdiye kadar gördüğümüz alev-magma lastik-şimşek gibi birşeyden bahsetmiyorum. bunu biraz beyblade canavarlarına benzetebilirsiniz ya da narutodaki kuyruklu canavarlara. bölüm sonunda 9 kuyruğun birbirini tanıdığını ve kuyruk sayısının bir hiyerarşi olduğunu öğrendik buna benzer.
2- imu bazı ırklara karşı meyve gücünü kaybediyor. lunarian, antik dev ve luffy gibi. ha diyeceksiniz ki harald'ı nasıl ele geçirdi? harald önce kendi rızası ile teslimiyet gösterdi onda durum farklı. domi reverse gibi değil, onda damga vardı. bu kuşkuyu da aklıma jinbei'nin luffy'e kan vermesi getirdi. yani luffy normalde de dümdüz insan olmayabilir. tabi tezatlıklar var bukaner ırkından olan davy ailesi gibi.
3- perona'ya karşı bağışıklığı olan usopp ile aynı sebepten. usopp zaten dünyanın en karamsar, en korkak ve özgüveni en düşük karakterlerinden biri olduğu için hayaletler ona yeni bir şey öğretemedi. usopp’un kendi negatiflik seviyesi, perona’nın hayaletlerinin empoze etmeye çalıştığı negatiflikten zaten daha derindi. yani hayaletler ona çarptığında, usopp'un ruh hali daha da kötüye gidemedi. luffy ve loki'de de benzer bir durum söz konusu. irade olabilir, korkusuzluk olabilir, iyilik olabilir artık her neyse. biraz da soyut ve manevi özelliklerden ötürü yani.

perona demişken imu'nun soyadıyla benzerlik göstermesi perona/nerona ve imu ile aynı gözlere sahip mihawk'ın perona ile birlikte yaşaması ilginç tesadüfler. sanki oradanda bir selam çakıyor gibi goda bize.

şunu da atalım bunu da atalım araya diye diye destan yazdık biliyorum ama epeydir forumda birşeyler saçmalamıyordum o yüzden müsadenizle biraz daha kafanızı ütüleyip bitireceğim.

geçen haftalarda loki'nin meyvesini gördük. çok büyük olduğu ve iyi isabet alamadığı için normal formuna dönmüştü. forumda birkaç arkadaş bunu eleştirmişti ve benimde birşeyler düşünmeme yol açtı bu eleştiriler ve birkaç tahminde bulundum buradan yola çıkarak.

öncelikle deniz seviyesinin yükseldiğini biliyoruz yani mevcut dünya sular altında kalacak. balık adam adasında noah gemisinin demir attığını biliyoruz. yani biraz toparlarsak deniz seviyesi yükseldiğinde zaten yüzme bilen balık adamlar binmeyecek o gemiye. insanlar binecek ve balık adamlar insanlara yardım etmiş olacak. peki loki ve meyvesi nidhogg bunun neresinde? hatırlayın kaido ve onun çakma meyvesini yiyen momonosuke wano'yu gökte tutmuştu ve vites düşüre düşüre yere indirmişti. demem o ki büyük savaşta dünya sular altında kalacak, savaş bitene kadar insanların bir kısmı noahta deniz altında tutulacak. (kıyamet zamanında hayvanların ve insanların gemiye binmesi gibi) loki ise dünyadaki bazı ya da tüm kara parçalarını ya da redline'ı göğe kaldıracak.

hatırlayın thriller barkta oars tanıtılırken ne denmişti? yaklaşık 500 yıl önce yaşamış olan oars, efsaneye göre fethettiği adaları ve ülkeleri birbirine bağlayarak devasa bir kara parçası oluşturmuştur. kıta çekici lakabı da buradan gelir. loki'nin büyük büyük büyük büyük atası kıtaları çekmiş devasa bir kara parçası oluşturmuş. şimdi aynı kan farklı isim neden yapamasın? al sana one piece, tek parça. birde bu elemanda tam da bunu yapacak meyve var.

aklımda daha çoook şey var da bitmeyecek sanırım. şimdilik bu kadar yeter sonra yine vakit bulursam sizlerle paylaşmak isterim. kalın sağlıcakla kfc.

İmu, meyve sisteminin yaratıcısı olsa Nika Joyboy'da ne arıyor? İmu iyiydi sonradan kötü mü oldu ayağı yapacak? Yine mi Naruto :p

Mu sen Luffy'i çıldırtırsın bir şekilde, yeter bu kadar Nika cıvıklığı. Buradan birkaç bölüm sonra G4 görüyoruz. G6?
Mingo ve Imu benzeşiyor baya.
--Gorosei'nin diz çöktüğü panelin aynısı Mingo için var.
--İkisi de insanları istemleri dışında kontrol ediyor.
--İkisi de insanları dönüştürüyor(Kızın oyuncak yapması.).
--Adamları ikisinin de üstüne titriyor.
--Mingo'nun sarayı da yüksek bir yerdeydi sanırım.
--İkisi de tarihi sildi.
--İnsanları ve yaşananları unutturuyor.
--İnsanların kellesine ödül koyuyor.
--İkisi de devrimcilerle sorun yaşıyor.
--Biri Yahsha, diğeri Akuma.
vardır belki daha bir şeyler hatırlamıyorum.

Bunun dışında Law ve Loki mevzusu da benziyor. İkisi de kendileri için değerli olan birini kaybediyor.

Kısaca Mingo = Junior Imu.

FLASH FLASH FLASH...

Dostlar bir şey fark etmiş olabilirim;
-Ivankov Imu'nun ope ope ile genç kalma ihtimalinden bahsetmişti. Bunu biz de düşünüyorduk öncesinde
-Doffy Ope Ope gençlik ameliyatını olsaydı Mary Geoise'un hazinesini kullanabileceğini söylemişti
-Bu bölümde gorosei Imu'nun alt dünyaya inmesine şiddetle karşı çıkıyor
-Alt dünyaya gelen Imu kan kusarak geliyor ve bitik halde

Şimdi iplerin uçlarını bağlayalım. Law'un meyvesi nasıl çalışıyor? Room ile belli bir alanda aklına gelebilecek her türlü saçmalığı yapabilen bir meyve, ama sadece room içinde. Imu'nun sürekli ergen ergen takıldığı oda? Taht odası, çiçek odası, ne dersen de. Law'un wroom, kroom, gibi saçma sapan bir sürü oda tipi var. Froom dese, o da çiçek odası olsa, oranın içindeki belirli bir kişi yaşlanmasa? O zaman bu bozuk meyvenin makul bir kısıtlaması vardır deriz. Ee peki Gorosei neden ölümsüz-yaşlanmıyor? Burada da tam olarak Doffy'nin bahsettiği Mary Geoise'un hazinesi devreye giriyor. Bu hazine için Doffy "Gençlik ameliyatına sahip olsaydım hazineyi kullanırdım" sözünden yola çıkarak bir şeytan meyvesi olmadığını anlıyoruz çünkü meyveyi zaten yemiş olan biri var ve bu kişiyi Dof biliyor, g*tünün yetmeyeceğini de biliyordur, herif tüm sırlara vakıf. En azından bizim bildiğimiz şeytan meyvelerinden değil bu hazine. Gözü kesen X bir kişi bu güçten faydalanabilir ama karşılığı yaşam gücünü vermek oluyor gibi görünüyor. Gençlik odası da burada devreye giriyor.
Edit: Belki bu hazine Uranüs olabilir. Crocodile Pluton'u arıyordu. Diğer bir Shcibukai olan Doffy de Uranüs'ü arıyor olabilir paralel olarak.

Bu sebepten ötürü basitçe şu kanıya varabiliriz. Imu alt dünyada olduğu sürece gerçek yaşamından kaybediyor, Bilbo'nun yüzüğü Frodo'ya verdikten sonra hızlıca gerçek yaşına ulaşması gibi. Yani Imu Elbaf'ta çok uzun kalamaz. Hızlıca bir kapışırlar. Imu bizimkileri harcamaya çalışırken kritik birkaç bilgi damlatır kulağımıza. Sonra dövüş uzayınca geri çekilmek zorunda kalır, kimse de ölmez. Imu'dan öğrendikleri üzerine Luffy ve Loki artık gerçek tehdidi de öğrenmiş olurlar.

Yukarıda bahsettiğim senaryo %99 gibi geliyor bana. Oda olayları çözüme ulaştırmadan yarıda kesip sonradan tamamlamayı sever.

Son düzenleme:
Mu sen Luffy'i çıldırtırsın bir şekilde, yeter bu kadar Nika cıvıklığı. Buradan birkaç bölüm sonra G4 görüyoruz. G6?
Mingo ve Imu benzeşiyor baya.
--Gorosei'nin diz çöktüğü panelin aynısı Mingo için var.
--İkisi de insanları istemleri dışında kontrol ediyor.
--İkisi de insanları dönüştürüyor(Kızın oyuncak yapması.).
--Adamları ikisinin de üstüne titriyor.
--Mingo'nun sarayı da yüksek bir yerdeydi sanırım.
--İkisi de tarihi sildi.
--İnsanları ve yaşananları unutturuyor.
--İnsanların kellesine ödül koyuyor.
--İkisi de devrimcilerle sorun yaşıyor.
--Biri Yahsha, diğeri Akuma.
vardır belki daha bir şeyler hatırlamıyorum.

Bunun dışında Law ve Loki mevzusu da benziyor. İkisi de kendileri için değerli olan birini kaybediyor.

Kısaca Mingo = Junior Imu.
Şu sayfadaki düzgünlüğe ve çizime bak, wano ve sonrası çizimlere bak.Bu adam yaşlandı ya.Çok bulanık hep son bölümler.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık