Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1179: Nerona Imu Yeryüzüne İner

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Son yıllarda çıkan en iyi bölümdü

Kullanılan: 121 71.6%
  • Imu beklediğim gibi çıkmadı

Kullanılan: 33 19.5%
  • Hayal kırıklığı

Kullanılan: 15 8.9%

• Kullanılan toplam oy
    169
Aslında ben bunu yıllar önce demiştim. Lastik olan birşeyin her şekle girmesi kadar doğal birşey olamaz diye. Yani Luffy lastik ve kauçuk gibi birşey bu nedenle Nika olmasına da gerek yoktu bu şekillere girebilmesi için. Zaten var olması gereken bir durumdu bu. Modlar arası geçiş yaparken zaten şekil de değiştiriyordu. Gear 5 diye geçiştirseydi şimdi kimse bu güç hakkında Nika çıkmasında ki kadar önyargılı olmayacaktı. Nika Gear 2 (G6) bile çıkarsa şaşırmam yani. Şuan güzel haki salıyor fakat yine de dedesinin hakisi kadar bile kuvvetli bir hakisi yok Luffy'nin zannımca...
Bence genede lastik özelliğini barındırıyor Luffy, bu Nika olayı sanki nefisden özgür kalmış ruh gibi ve haraket özgürlüğünüde lastik gibi bedeni sağlıyor.

Enelin yıldırımları düz insanları bile öldürmeyen evrende yıldırımın ısısı Luffyi neden yaksın yahu.Adamın evreni böyle işte.
Normal insanlarla dolu bir evreni okumuyoruz skypıadan enelin yıldırımı yiyip yaşayan no nameler mevcut yani dünya gibi bakmıcan bu seriye
Şimdi siz diyorsunuz ki "bu One Piece fiziği". Hayır. Aksine bu söyledikleriniz gerçek dünya fiziği.
Gerçek dünyada da bir insana yıldırım çarptığında %100 ölüm oranına sahip değil.
Üzerinden 10 milyon volt geçse de soluğu hastanede alıp yaşayan insanlar var. Sebebi nedir?
Çok basit bir sebebi var. Bunun anlık olmasından kaynaklı. Yani vücuda milisaniye içinde bir yıldırım giriyor ve çıkıyor. Ölürse de yıldırım o esnada kalp krizine sebep verirse, vücudun doğal elektrik akışını kalıcı bozarsa ölüyor. Tabi yanıklar da oluyor.

Fakat burada yıldırımı tutmak, o yıldırımın tüm ısısını milisaniye cinsinden geçmesine sebep olmak değil.
Hadi size gerçek dünyadan başka bir fizik örneği vereyim.

Bir çakmak yakın, elinizi hızlıca üstüne basın. Ateşi söner ve eliniz yanmaz. Akmakta olan kaynar suya son hızda elinizi vurun ve çekin. Eliniz yanmaz.
Ama o çakmağın ateşi üzerinde veya kaynar suyun içinde elinizi uzun süre tutarsanız bakın neler oluyor.

Yani Enelin Zoro'yu 100 milyon volt yıldırımla vurması ile bir kişinin elinde yıldırımı tutması aynı fizik kurallarına bağlı kalmıyor.

Bu arada bu yıldırım ve sıcaklığı muhabbetini bir AI'a sordum. Özellikle dünyamızda da yıldırım çarpıp ölen ya da yaşamaya devam eden insanlar var. Haliylen onlar niye erimedi diye düşünüyor insan.

AI'ya sorduğum soru: Yıldırımın sıcaklığı ne kadardır ?

Cevabı:
Yıldırımın sıcaklığı yaklaşık 30.000 santigrat dereceye () kadar ulaşabilir.
Bu inanılmaz sıcaklıkla ilgili bazı çarpıcı bilgiler şunlardır:
  • Güneş'ten Daha Sıcak: Yıldırımın sıcaklığı, Güneş'in yüzey sıcaklığından (yaklaşık) 5 kat daha fazladır.
  • Hızlı Genleşme: Yıldırım kanalındaki hava bu aşırı sıcaklık nedeniyle aniden ısınır ve hızla genleşir; bu durum ses hızından daha hızlı bir şok dalgası yaratarak bildiğimiz gök gürültüsünü oluşturur.
  • Kısa Süreli Etki: Sıcaklık çok yüksek olmasına rağmen, yıldırımın süresi saniyenin çok küçük bir birimi kadar kısa olduğu için etki alanı sınırlı kalır.
    Fizikist +3
Yıldırımın bu devasa enerjisinin nasıl oluştuğu veya korunma yolları hakkında daha fazla bilgi ister misiniz?

AI'ya sorduğum 2. soru: Yıldırımın tutulması 30 bin santigray derecelik sıcaklıktaki bir nesnenin tutulması anlamına mı gelir?

Cevabı:
Tam olarak öyle değil. Yıldırım bir "nesne" değil, havanın içinden geçen devasa bir elektrik boşalmasıdır. Dolayısıyla bir yıldırımı "tutmak", bir demir çubuğu tutmak gibi fiziksel bir durumdan ziyade bir enerji akışına maruz kalmak demektir.
İşte neden aynı şey olmadığına dair birkaç detay:
  • Madde vs. Enerji: Yıldırım, havayı plazma haline getiren geçici bir akımdır. 30.000 derecelik katı bir nesne (eğer var olabilseydi) sürekli ısı yayarken, yıldırım bu sıcaklığa saniyenin milyonda biri kadar kısa bir sürede ulaşır ve hemen söner.
  • İletkenlik: Yıldırıma maruz kaldığınızda asıl tehlike sadece ısı değil, vücudunuzdan geçen yüksek voltajlı elektriktir. Bu elektrik, sinir sistemini ve kalbi durduracak kadar güçlüdür.
  • Isı Transferi: Yıldırım çarptığında, aşırı kısa süresi nedeniyle vücut dokuları her zaman tamamen yanmaz (yine de ciddi yanıklar oluşur); ancak bu enerji, çevredeki havayı aniden genişleterek mekanik bir patlama etkisi yaratır.
Yani yıldırımı "tutmaya" çalışmak, bir nesneye dokunmaktan çok, devasa bir plazma arkının tam ortasında kalmak gibidir.
Aynen bunu diyorum işte. Ai beni haksız çıkarmadı ki, birisinde uzun süre tutmak varken diğerinde anlık bir geçiş var.
Güneş de bir plazmadır. Güneşe gidip bir tutmayı denemek lazım.

Neyse, bunun üzerine uzun uzadıya tartışmaya gerek yok, iyi forumlar.

Şimdi siz diyorsunuz ki "bu One Piece fiziği". Hayır. Aksine bu söyledikleriniz gerçek dünya fiziği.
Gerçek dünyada da bir insana yıldırım çarptığında %100 ölüm oranına sahip değil.
Üzerinden 10 milyon volt geçse de soluğu hastanede alıp yaşayan insanlar var. Sebebi nedir?
Çok basit bir sebebi var. Bunun anlık olmasından kaynaklı. Yani vücuda milisaniye içinde bir yıldırım giriyor ve çıkıyor. Ölürse de yıldırım o esnada kalp krizine sebep verirse, vücudun doğal elektrik akışını kalıcı bozarsa ölüyor. Tabi yanıklar da oluyor.

Fakat burada yıldırımı tutmak, o yıldırımın tüm ısısını milisaniye cinsinden geçmesine sebep olmak değil.

Bir çakmak yakın, elinizi hızlıca üstüne basın. Ateşi söner ve eliniz yanmaz. Akmakta olan kaynar suya son hızda elinizi vurun ve çekin. Eliniz yanmaz.
Ama o çakmağın ateşi üzerinde veya kaynar suyun içinde elinizi uzun süre tutarsanız bakın neler oluyor.

Yani Enelin Zoro'yu 100 milyon volt yıldırımla vurması ile bir kişinin elinde yıldırımı tutması aynı fizik kurallarına bağlı kalmıyor.

Aynen bunu diyorum işte. Ai beni haksız çıkarmadı ki, birisinde uzun süre tutmak varken diğerinde anlık bir geçiş var.

Alakası yok çünkü Enel anlık yıldırım atmıyordu milisaniye değil dümdüz kavurması kömür etmesi gereken sahneler mevcutken kimseye bişey olmadı.

Sen önce Magma ateşi nasıl yakıyor ona cevap ver dostum.

Ya da Law nasıl ruhları değiştiriyor. Timsah uzvu nasıl insan bedeniyle birleşebiliyor felan.

Redditte şöyle bir anewliz var. Imunun şu anda devrimcileri, hasırşapkalıları, shanksı, devleri, nikayı bekleyenleri vs. durdurmasının en kolay yolu bitkin durumdaki Luffy yi rehin almak. Bu durum aynı zamanda son savaşa da neden olacak Kaynak

Shanks gelemez bence.

Şu an Elbafta Mugiwara vs İmu-Şövalyeler

Marijeoiste Devrimciler vs Gorosei-Shamrock

Eski Marineford yada İmpel Down da Denizciler vs Cross Guild.

Arı Kovanında Karasakal Korsanları vs Kızıl Saç Korsanları Karasakal vs Shanks kapışıyor diye düşünüyorum.

Cross Guild vs Denizciler kapışıyorsa Mihawk vs Akainu da olacaktır baya güzel eşleşme. Denizciler de Kizaru yoktur yıllık izinde. Fujitora saf değiştirmiş midir emin değilim. Akainu ve Aramaki vardır. Magellan da olur.

Son düzenleme:
Sun God ismini boşa almadı.Magma tarzı teknikler görebiliriz yada güneş dövüş stili olabilir.Eski Nika tasvirinde elinde mızrak var.Onun dışında Nika ilk tanıtılırken ay ile birlikte fotoğraf çektirir şekilde tanıttı Oda.Bu da Sulong tarzı bir dönüşüme gönderme olabilir.Yani öyle gear gibi formlar olmayacak o dönüşümü yaptığı zaman Imu gibi görünecek tanrı formu alacak Naruto’daki Obito gibi.Ama bunlar en son aşamalar.Daha oraya gelene kadar yaratıcılığını konuşturması lazım.Gorosei hayal ettiği herşey gerçek olur diyor ama Luffy çocukça şeyler hayal ediyor.Şimdi bunu çok eleştirmem aslında yapsın onu da hayal etsin o karakterde olmasa Nika meyvesi ayağına gelmezdi zaten.Ama ciddi yerlerde de nasıl ki soru tekniğini çözmesi vs gibi kafa birden zehir oluyorsa gear 4 iç içe geçmesi gibi Nika halinde de bir imza saldırı bulması lazım.Bunu vurdu mu diyelim ki bundan zor sağ çıkar karşı taraf.Kafa dövüşe çalışıyor ama Nika olarak hayal gücü zayıf kaldı.Killingham tarzı sahte şeytan meyvesi bile hayal edebilir gerçeği kadar güçlü olmasa da.Yoktan gözlük yarattığını gördük kendini ceket ceket meyvesi gibi şeylere bile çevirebilir şu an.
Gorosei aslında hayal ettiği her şey olur demiyor. Luffy'i de hepten amip yaptınız. Gözlük hayal ediyor ama başka bir şey hayal edemiyor. Demiyor mu bu gözlük nerede çıktı? Yani savaş konusunda bu kadar yetenekli bir adamı hepten mal ettiniz.

Ben sana hayal gücüyle neler yapabilir diye sordum ama pek cevap vermedin. Ateş gücünün çıkmasını ben de bekliyorum ama bu hayal gücü olmayacak. Hayal gücünün sonu yoktur.

Hayal gücü varsa beklentim yukardan bir meteor çekmesi yıldırımlar çaktırması, ortamdaki havanın gittiğini düşünüp rakibi oksijensiz bırakması felan gibi şeyler olur. Ama sen gidip gelip yine lastik etrafında dolaniyon ki biz de gücü hala lastik diyoruz.

Son düzenleme:
Yani Doflamingo tel meyvesiyle tıpatıp aynısını donuna ve rengine kadar yapıyor da Luffy'nin gözlük yapması büyük olay oluyor.

Sen önce Magma ateşi nasıl yakıyor ona cevap ver dostum.

Ya da Law nasıl ruhları değiştiriyor. Timsah uzvu nasıl insan bedeniyle birleşebiliyor felan.
Tabi açıklayayım;

Ateş dediğimiz şey tek başına fiziki/tutulabilir/somut bir olgu değil. Bir yanma olayının sonucunda oluşan ısı/enerji.
Magma ise, bu ateş ile tutuşturulmuş (Ace örneği için tutuşturulmuş diyorum) bir kayaç/katı maddedir.

Yani biri madde iken, diğeri değil.
Normal bir ateşin ısısı rengine bağlı olarak değişiyor. Ne kadar mavi->beyaza kayan renkte olursa o kadar yüksek sıcaklığa/yakıcılığa sahip.
Düz ateşe 500-1000 derece diyorsak, magma 1200-1500 derece oluyor. Mavi ateş de 1300-1600 civarına denk geliyor. Tekrar yapay zekaya sorabilirsin istersen.
Soruya soruyla cevap verirsek Ace'in ateşi mavi mi dostum?

Gelelim yıkıcılık kısmına. Ace'in ateşi sürekli üretilmek zorunda. Mesela havaya bir kez eliyle ateş etse, elini/ateş kontrolünü bıraktığı an o ateş puff olup dağılacak. Yani ısısı anında düşüp yok olacak.
Akainu ise katı yanmış bir madde. Haliyle akainu onu üretip bir yere bıraksa bile ısısı kademeli olarak yavşa yavaş düşecek. Bu açıdan verimliliği de yakıcılığı da yüksek.

Peki Ace neden yandı?
1- Ace zaten somut bir varlık değil o Logia'dan sonra. Yani fiziksel olarak haki kullanmadan veya ace normal insan formuna girmeden onu tutamazsın. Tıpkı çakmak/odun ateşi gibi. Bu yüzden birine vurmak istediği zaman yarı somut-yarı ateş formunu almak zorunda.
2- Eğer yarı somut yarı ateş halini almazsa bu durumda ona vurabilmenin veya dokunabilmenin tek yolu haki olacaktır. Serinin dinamiği bize bunu gösteriyor. Somut olmayan her şeye haki ile ulaşabilirsin. Bak SERİNİN FİZİĞİ girdi yine işin içine.
3- Zaten kendi attığın resime bakarsan Ace'in eli yarı ateş yarı somut.Yani normal ateş üflemiyor, ateşi yoğunlaştırıp yumruğunu öyle vuruyor. Yarı somutlaştırıyor, dokunulabilir hale getiriyor yani.

Üç maddeyi birleştirmesi sana kaldı. Akainu haki kullandı mı? Ace somutlaştı mı?

Ha dersen ki ben Akainu'nun sözlerini referans alırım, gerisini takmam.
O zaman buyur sen de bana Sanji'nin sevgi > ışık olayını serideki fizik eşliğinde açıkla.
Sevgiye sahip herkes Kizaru'nun ışığını engellesin. Ama bunu herkes Haki + Sanjinin genleri olarak açıklayacak.
Biliyoruz çünkü, serinin fiziğinde yine bunu gördük.

---

Law'ın ruh değiştirmesi, Big-Mom'un ruh çalması, Imu'nun şeytan yapması serinin dinamiğidir.
Aynı şekilde Luffy'e birinin yıldırım fırlatıp, Luffy'nin etkilenmemesi de serinin dinamiğidir.
Çünkü üstünden geçer gider. Isısına uzun süre maruz kalmaz.
Ama istisna burada şu, bize şu iki bilgiden birinin verilmesi gerekiyor;
1- Luffy ısıdan etkilenmiyor mu?
2- Bu seride yıldırım ısı üretmiyor mu? Yani etrafına ısı yaymayan sadece basit bir elektrik mi?

Bu ikisinden biri seri fiziği olarak açıklanırsa zaten tartışma bitecek. Mesela Nami çıkıp "bu yıldırım buraya düştü ama hiç ateş/ısı/yangın çıkmadı" dese ben o zaman Luffy'nin yıldırım tutmasını sonuna kadar savunurum. Seri dinamikleri dahilinde bir mantık çerçevesine oturur çünkü.

Mesela geçenki bölümde Ragnir'in "anlık dondurma" yaptığını yani gerçek dünyadaki "şoklama" etkisiyle hemen hemen aynı olduğunu söyledi. Yani burada bize aslında Ragnir'in gücü temiz şekilde açıklandı.

Neyse, size iyi tartışmalar. Luffy ile ilgili son mesajım.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık