Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1176: Gururla

Bölüm Nasıldı?

• Çok iyi

Kullanılan: 22 20.8%
  • Sadece iyi

Kullanılan: 21 19.8%
  • Ortalama

Kullanılan: 30 28.3%
  • Vasat

Kullanılan: 11 10.4%
  • Kötü

Kullanılan: 9 8.5%
  • Okunmaz

Kullanılan: 13 12.3%

• Kullanılan toplam oy
    106
Adam gibi adam olanlar bu seride hep kaybettiler, dost kazığı yediler. Blackbeard doğru yolda ilerliyor. Dinsizin hakkından imansız gelir çünkü.

Toon Force demeyelim lutfen Luffyfanlar aliniyor
Toon force'u az çok anlasan Luffy'de toon force var demezsin. Evet andıran özellikler var ama hala daha çok sınırları var. Gözlük yaratmak gözlerin dışarı fırlaması felan bunlar GaG sahneler. Bunların bir işlevi yok Luffy için.

Şöyle bir şey olsa tamam derim. Imu Luffy'e hasar atar. Luffy o hasarı örneğin vücudundaki yarayı eliyle tutar fırlatır ve iyileşmiş olur. O zaman toon force gücü varmış derim ben de.

1 ve 2'nin önemi yok. Bu tarz tepkileri başka karakterlerde de görüyoruz. Onları Oda serinin komedi malzemesi olarak kullanıyor. 1 ve 2. maddelerin Luffy'nin savaş gücüne ya da savaşlarına etkisi ne mesela onu belirtmen lazım. Mesela 2. maddede sopayı ağaçtan yapıyordu.

3. maddenin toon gücü ile alakası yok. Çevreyi lastik yapması Katakuri ve Dof'unki ile aynı mantık.

4. maddeyi görmemiştim. Bu magazine haberi kapağı mı nerede yayınlandı? Vivre card dergilerinde geçen bir şey ise bunun da yanlış yorumlandığını düşünüyorum.

5. vücudunu büyütüp küçültmesi yine lastik olmasıyla açıklanan şeyler. Zaten Luffy'nin lastik uyanışından beklediğimiz buydu. Senin mantıkla bakınca Katakuri de vücuduyla istediği gibi oynuyor o zaman ona da hayal gücü var demek gerekir. Katakuri kolunu ısıtıp ateşli bir şekilde bile gönderiyordu mesela.

Hayal gücü dediğin ne olur biliyor musun? Meteor hayal eder ve meteor düşer karakterin üstüne. Luffy'nin lastik gücüyle alakasız bir durum mesela.
Nika sopayı ağaçtan yapıyor ama aynı sopayla sanki beyzbol oynar gibi atom bombasına vurup Goruseileri patlatıyor, bal gibi toon force.

Adam yeri halı silker gibi silkeleyip Kaidonun boro breath gibi madde olmayıp enerjiden oluşan atağını geri Kaidoya yansıtıp onu kızartabiliyor.

Hikayeye gerek yok,

-- Sopa sahnesi
-- Enerjiyi yansıtma sahnesi
-- boyut büyültme küçültme
-- yıldırım fırlatma

Vs hiçbirisi lastik yeteneğiyle açıklanamaz.

İşin özeti Nika ne isterse onu yapabiliyor, havada koşuyor adam, yeteneği sadece hayalgücüyle sınırlı

Katakuri örneğinde hatalı, çünkü Katakuri madde üretebiliyor. Elini ayağını dev yapması çok normal.

Nika sopayı ağaçtan yapıyor ama aynı sopayla sanki beyzbol oynar gibi atom bombasına vurup Goruseileri patlatıyor, bal gibi toon force.

Adam yeri halı silker gibi silkeleyip Kaidonun boro breath gibi madde olmayıp enerjiden oluşan atağını geri Kaidoya yansıtıp onu kızartabiliyor.

Hikayeye gerek yok,

-- Sopa sahnesi
-- Enerjiyi yansıtma sahnesi
-- boyut büyültme küçültme
-- yıldırım fırlatma

Vs hiçbirisi lastik yeteneğiyle açıklanamaz.

İşin özeti Nika ne isterse onu yapabiliyor, havada koşuyor adam, yeteneği sadece hayalgücüyle sınırlı

Katakuri örneğinde hatalı, çünkü Katakuri madde üretebiliyor. Elini ayağını dev yapması çok normal.
Hepsi de lastik yeteneğiyle açıklanan şeyler. Bazı şeyler sadece açıklanamıyor. Gözlük ve boya beyzbol şapkası gibi. Yine gözlerin fırlaması (ki bu sadece Luffy'e has değil) gibi durumlar.

Enerji'yi yansıtma diye bir şey yok. Oda senin gibi bakmıyor olaya. Kaido'nun atağını parşömen ile yansıtan da var. Luffy'nin Kaido'ya yaptığı Denizci gemisinden Merry'e yapılan gülle ataklarını Luffy'nin lastik bedeniyle geri fırlatmasının gelişmiş hali. Aynı zamanda goroseinin fırlattığı katı bir cisme neden Luffy'nin neden sopayla vuramaması gerekiyor?

Luffy'nin boyutunu küçültüp büyütmesiyle de lastik ile alakalı. Sen ona sınır koyabilirsin ama Oda koymuyor. Bunu istediği gibi ayarlıyor sadece artık hava üflemesine gerek yok. Reed Richars güçlerine bak mesela.

Bu arada Katakuri'nin madde üretmesi kendini ısıtarak ateş çıkartabilmesini anlamlı mı kılıyor? Doflamingo tel ile klon yapabiliyor plazma tv yapıyor. Bir çok meyve gücünde açıklanamayan şeyler var. Bunların hepsini toon force demek gerekir o zaman. Kaido'nun bedeninin zik zak gibi ilerlemesinin de bir Ejderha ile alakası yok ama oluyor işte.

Toon force'u az çok anlasan Luffy'de toon force var demezsin. Evet andıran özellikler var ama hala daha çok sınırları var. Gözlük yaratmak gözlerin dışarı fırlaması felan bunlar GaG sahneler. Bunların bir işlevi yok Luffy için.

Şöyle bir şey olsa tamam derim. Imu Luffy'e hasar atar. Luffy o hasarı örneğin vücudundaki yarayı eliyle tutar fırlatır ve iyileşmiş olur. O zaman toon force gücü varmış derim ben de.
Hocam ben seni tanimiyorum burada 1 senelik uyeyim ama senin hakkinda anladigim tek sey “olaylara duz bakiyorsun” Dogru olan, kabul gormus bir durumu senden baska inkar eden yok hani mantikli argumanlar sunsan tamam diyecegim ama bir insanin Luffy’in son formunda yaptigi hareketlere bakip da “ toon force yok cizgi film karakteri gibi degil” demesi icin cocuklugunda hic cizgi film izlememis olmasi gerekir. Bak googleyi gectim, Luffy’in Kaido ile olan dovusunu gectim her seyi gectim cunku kabullenmiyorsun, anlamiyorsun, anlatamiyoruz ama senin icin sordum bak yapay zeka ne diyor “Toon force, anime veya cizgifilmde bir karakterin gercek dunya fizik kurallarina uymadan tamamen komedi ve hikaye geregi imkansiz seyler yapabilme gucudur. Cizgi film dunyasindan buna en guzel ornekleri Tom&Jerry, Bugs Bunny, Coyote&Speedrunner gibi karakterlerde gorursunuz. Animelerde Monkey D. Luffy’in Gear 5 formu, Saitama’nin parodi gucu, Dr. Slump animesinden Arale Norimaki gibi ornekler toon force gucunun en guzel temsilcileridir.” Bunu da inkar edeceksin eminim senin icin Luffy’in toon force gucune bana bir kac ornek goster dedim boyle diyor “Gozlerin Yerinden Cikmasi (Cartoon Reaction), Kaido’yu Lastik Gibi Yapmasi, Zemini Trambolin Yapmasi, Yildirim Tutmasi (En guzel ornek budur cunku normalde bu hareket One Piece evreninde bile mantik disidir.)

Yanınca böyle siyaha dönen ve böyle kalan karakter görmedik zaten. Hassrı kafa sallayarak üstünden attı anlamına gelmiyor bu. Luffy g4'te de yediği bu atağı ama öyle siyah renk olmadı mesela.

Bahsettiğin gözlük olayları bir göz kırpıyor ama bir önemi yok mesela. Hayal gücünün sınırı olmaz mesela ama Luffy enerjisi biterek hasar alarak düşüyor. Hayal gücüyle iyileştiğini hayal edemiyor mesela. Hayal gücüyle savaşan karakterlere bak bunlar ile Luffy pek aynı potada değiller.
Sen bleachdeki gremmy gibi ele alıyosunda toon force öyle değil luffydeki

Ayrıca datebbokları canon almıyormusun ? Attığım blue deepte yazıyor bu ?
Birinci dediğin daha geç açacaktı.Enma dediğin gibi haki çekerek Zoro'nun kral hakisini kullandırmaya zorluyor.Bu sayede Zoro kendi kral hakisini açtı.Gear 5 dediğin gibi bir uyanıştır.Ussop meyveyi uyandıramayacağı için Gear 5'i saymadan yapıyorum bunu. Luffy meyvesiz şekilde de gayet güçlü.3 üst düzey hakisi var.Karasakal gibi meyvesiz bir halt olmayan birisi değil.
Usop ne ?

Zoro halen enma sayesinde acoc kullanıyor enma yerine başka kılıç ver gücü düşer

Luffy meyvesiz amiral lvl eder anca gibi şuan

Hocam ben seni tanimiyorum burada 1 senelik uyeyim ama senin hakkinda anladigim tek sey “olaylara duz bakiyorsun” Dogru olan, kabul gormus bir durumu senden baska inkar eden yok hani mantikli argumanlar sunsan tamam diyecegim ama bir insanin Luffy’in son formunda yaptigi hareketlere bakip da “ toon force yok cizgi film karakteri gibi degil” demesi icin cocuklugunda hic cizgi film izlememis olmasi gerekir. Bak googleyi gectim, Luffy’in Kaido ile olan dovusunu gectim her seyi gectim cunku kabullenmiyorsun, anlamiyorsun, anlatamiyoruz ama senin icin sordum bak yapay zeka ne diyor “Toon force, anime veya cizgifilmde bir karakterin gercek dunya fizik kurallarina uymadan tamamen komedi ve hikaye geregi imkansiz seyler yapabilme gucudur. Cizgi film dunyasindan buna en guzel ornekleri Tom&Jerry, Bugs Bunny, Coyote&Speedrunner gibi karakterlerde gorursunuz. Animelerde Monkey D. Luffy’in Gear 5 formu, Saitama’nin parodi gucu, Dr. Slump animesinden Arale Norimaki gibi ornekler toon force gucunun en guzel temsilcileridir.” Bunu da inkar edeceksin eminim senin icin Luffy’in toon force gucune bana bir kac ornek goster dedim boyle diyor “Gozlerin Yerinden Cikmasi (Cartoon Reaction), Kaido’yu Lastik Gibi Yapmasi, Zemini Trambolin Yapmasi, Yildirim Tutmasi (En guzel ornek budur cunku normalde bu hareket One Piece evreninde bile mantik disidir.)
Bu globalde de tartışılan bir konu. Yapay zeka dediğin internetteki her şeyi bilgi olarak kullanıp genel bir bakış açısı sunuyor. Yapay zeka söylüyor diye ayet kabul etmiyoruz bunu dostum.

Kaido'yu lastik gibi yapması toon force'a girmez. Olaylara ben düz bakmıyorum. Siz düz bakıp toon force mu he toon force diyip geçiyorsunuz. Oysa bildiğimiz toon force gücüyle Luffy'ninki arasında çok farklar var. Luffy'nin bunu andıran şeyleri var mı? Yok değil. Ama bildiğimiz toon force gücü gibi de değil Luffy'ninki. Çok limitli. O yüzden savaşlarına etki eden bir toon force gördük mü diye soruyorum.

YIldırımı tutması
Kaido'nun atağı yansıtması
Büyüyüp küçülmesi gibi şeyler toon force değil.

----
Gözlerin fırlar gibi olması
Yarasının kaşının akıp gitmesi alıp yerine takması
Şapka çıkarması
Boya çıkarması bunlar toon force.

Bunların da savaşa etkisi yok. Luffy evrenin kurallarını tamamıyla aşamıyor. Toon force diyince evrenin kurallarından bağımsız olur. Gerekirse kendi evrenini yaratır. Bir sınırı olmaz anlayacağın.

Hepsi de lastik yeteneğiyle açıklanan şeyler. Bazı şeyler sadece açıklanamıyor. Gözlük ve boya beyzbol şapkası gibi. Yine gözlerin fırlaması (ki bu sadece Luffy'e has değil) gibi durumlar.

Enerji'yi yansıtma diye bir şey yok. Oda senin gibi bakmıyor olaya. Kaido'nun atağını parşömen ile yansıtan da var. Luffy'nin Kaido'ya yaptığı Denizci gemisinden Merry'e yapılan gülle ataklarını Luffy'nin lastik bedeniyle geri fırlatmasının gelişmiş hali. Aynı zamanda goroseinin fırlattığı katı bir cisme neden Luffy'nin neden sopayla vuramaması gerekiyor?

Luffy'nin boyutunu küçültüp büyütmesiyle de lastik ile alakalı. Sen ona sınır koyabilirsin ama Oda koymuyor. Bunu istediği gibi ayarlıyor sadece artık hava üflemesine gerek yok. Reed Richars güçlerine bak mesela.

Bu arada Katakuri'nin madde üretmesi kendini ısıtarak ateş çıkartabilmesini anlamlı mı kılıyor? Doflamingo tel ile klon yapabiliyor plazma tv yapıyor. Bir çok meyve gücünde açıklanamayan şeyler var. Bunların hepsini toon force demek gerekir o zaman. Kaido'nun bedeninin zik zak gibi ilerlemesinin de bir Ejderha ile alakası yok ama oluyor işte.
--Hiçbirinin lastikle açıklaması yok. Lastikle açıklanacak teknikler, pistol, gatling, balon, kan pompalamaya dayanan G2 ve yine vücuda hava basmaya dayanan G4 gibi şeyler. Esasında G3'ü bile lastikle açıklayamazsın. Hava dolu bir yumruğun Dev teklemesi falan anca hayal gücüyle açıklanabilecek şeyler, Usoppun 1000 tonluk çekici gibi etkisiz olması gerekirdi.

--Kaido'nun atağını Perşomenle yansıtan kendi yeteneğini kullanıyor, lastik yeteneğini değil. Kaldı ki Kaido'nun atağı gülle gibi katı bir nesne değil, o yüzden yansıtma fikri bile saçmalık. Sırf Nika olsun istediği için oldu o iş.Satürn'ün zehir bombasının beyzbol sopasına değdiği anda patlaması gerekir, saatli bomba değil sonuçta. O olayda Nika beyzbol oynamak istedi ve istediği oldu.

--Reed Richards kendisini dev yapamaz, anca sündürürsen süner veya en fazla paraşüte falan dönüşür. Olay hayalgücü, Nika dev olmak istiyor ve oluyor.

--Katakuri madde üreterek kendini dev yapabilir. Luffy yapamaz, konu bu. Ateş sorusunu sorarsan Luffy de lastik olduğu halde ateşli teknik kullanabiliyor, bu başka bir konu. Kaido'nun zik zak ilerleyişi hız göstergesi, Dof'un klon yapması da kukla ustası olmasının gelişmiş hali denilebilir. Dofun yetenekleri meyvenin sınırlarıyla sınırlı, Luffyninkilerse hayal gücüyle sınırlı.

Ona bakarsan Luffy denizi lastik yapabilirken Dof iplik yapamıyor, Luffy dev olabilirken veyahut Gunko oklardan kendisine dev el ayak yapabilirken Dofun iplikten dev el ayak yaptığını göremedik. İplikten plazma tv yapan, frekans geçirmeyen kuş kafesi yapan adamın hayal gücü mü yetmiyor yoksa meyvesi mi, cevap belli bence.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık