Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1174 Spoiler Yorumları

Madde madde anlatayım;

1- Çatı savaşı başladığında Luffy ilk defa "gelişmiş haki" ile Kaido'ya vuruyor ve Kaido Luffy'nin arkasında 5 büyük karakterin silüetini görüyor.
2- Fakat Luffy hala bu teknik KAido'ya zarar verse de Kaido'yu ciddi zarara uğratmak için yetmediğini anlıyor ve orada Kaido'ya "saldırını yediğimde farkettim, Kral Hakisi kullanıyorsun değil" mi diyor.
3- Kaido buna istinaden "evet, bir avuç insan bunu yapabilir" diyor.
4- Luffy, bu sefer o Hyogoro'nun bahsettiği "gelişmiş haki" olayını normal silahlanma hakisi ile değil, Fatihin Hakisi ile deniyor ve o esnada kullanmayı başarmış oluyor.

Buraya kadar problem yok değil mi?
Gelelim neden "bir avuç insan" meselesine.

1- Fatihin hakisi genetik olarak aktarılan ve çok az kişide bulunan bir yetenek. Çalışarak elde edemeyeceğin bir yetenek. (Çok az kişide, kanıt 1.)
2- Fatihin hakisine sahip olmak yetmiyor, ayrıca Hyogoro gibi nasıl gelişmiş seviyede kullanacağını öğreten birine ihtiyaç var. (çok az kişide, kanıt 2)

Luffy bu ikisine de biri genetik olarak biri de senaryo gereği sahip oluyor. Yani hem kral hakisi var, hem de Hyogoro'dan gelişmiş şekilde kullanmayı öğreniyor.

Şimdi Hyogoro da "çok az kişi yapabilir" sınıfına giriyor, çünkü bu tekniği kullanabiliyor. Bu durumda Hyogoro da imparator seviye diyebiliyor muyuz? Çok güçlü karakterlerdendir çünkü kullanmayı da biliyor diyebiliyor muyuz? Hayır. Çünkü genetik torpil eksiği var.

Kidd:
Kral hakisi: VAR
Gelişmiş seviyede kral hakisi silahlara ekleme: Hyogoro'dan öğrenmediği için yok.
Çok az kişiden biri bu mu? Hayır, çünkü iki seçeneğin sadece birine sahip.
Göğü yarabilir mi? Hayır.

Luffy o hakiyi öğrendikten sonra bile Kaido tarafından tekrar postalanıyor ada dışına, dövülüyor defalarca. Nitekim G5 açılınca artık yorulan Kaido'ya karşı bir şansı olmaya başlıyor.

Kral hakini ne kadar "odaklarsan ve vücut dışına tek noktadan salarsan" göğü yarmaya o kadar yaklaşırsın.

Yeterince basit anlattım mı?
Ben diyorum ki Luffy ve Kaidou gökyüzünü yardığı an Luffy'nin bir imparator gücinden olduğunu bahsediyorum hem o anda Yamato şunu diyor Roger ve Beyazsakal gibi gökyüzünü yardılar.Bunu yapan Joyboy,Değil Xebec dışında kimlerde gördük?
imparatorlar da.Bu neden anlaşılmıyor,anlamıyorum.

Ben diyorum ki Luffy ve Kaidou gökyüzünü yardığı an Luffy'nin bir imparator gücinden olduğunu bahsediyorum hem o anda Yamato şunu diyor Roger ve Beyazsakal gibi gökyüzünü yardılar.Bunu yapan Joyboy,Değil Xebec dışında kimlerde gördük?
imparatorlar da.Bu neden anlaşılmıyor,anlamıyorum.
Çünkü söylediğin şey tutarsız. Sen "imparator gücüne ulaştı" diyorsun. Yahu imparator dediğimiz adamları hiç mi okumadın?
İmparator dediğimiz adamların şu ana kadar gösterilen güçlerinden bazıları:

Kaido:
Adayı tutup havaya kaldırdı.
Ada uçarken 9 kın ile savaştı > yendi.
Kınlar bittikten sonra 5 supernova ile savaştı > yendi.
Supernovalar bittikten sonra Yamato geldi, dakikalarca (belki saatlerce bilemiyoruz, zaman söylenmiyor) onunla savaştı.
Yamato bittikten sonra, karnını doyurup, gücünü tekrar kazanmış ve kral hakisi kullanmayı öğrenmiş Luffy geldi, onu bi posta daha dövdü.
Onlardan sonra Luffy G5 açtı, G5'de bile Luffy'e çoğu yerde baskın geldi.

Bu adam bunları non-stop, dinlenmeden yaptı. O esnada Luffy falan her bayılmadan sonra bi posta daha dayak yedi.

Shanks:
Kilometrelerce öteden sadece hakisini serbest bırakarak amirali geri çekilmeye zorladı.

---- Bunlar işte bir imparatorun güçlerinin ufacık gösterimi ----

Luffy'nin göğü yarması onun aşırı güçlü olmasından değil, fatihin hakisini o şekilde kullanmayı öğrenmesinden kaynaklı.
Fatihin hakisini o şekilde kullanan kişiler şu ana kadar çok az zaten. Kaido'nun bahsettiği olay tam olarak bu. Bir avuç deme sebebi tam olarak bu.

Çünkü hem kral hakisine/fatihin hakisine sahip olacaksın (ki sayılı kişide var), hem de bunu "üst düzey" şekilde kullanmayı bileceksin.
Kid, Chinjao, Hancock, Zoro... Bu karakterlerin hepsinde kral hakisi var. Ama hiçbiri bunu Kaido, Shanks, Luffy, Hyogoro gibi kullanamıyor, dolayısıyla göğü yaramazlar.
Hyogoro ve 9kın.. Bunların hepsi Shanks, Kaido, Luffy gibi üst seviye haki kullanmayı biliyor ama bunlarda da fatihin hakisi yok, dolayısıyla göğü yaramazlar.
Yani her iki durumda da denklem sağlanmıyor. Bu iki durumu da sağlayan kişiler, bu hakilerini kullanarak çarpıştığında (Shanks vs Luffy vs KAido vs WB vs Roger vs Rayleigh vs Gyaban vs Garp) gök ikiye yarılır. Fakat yarıp yarmamak yine yapacakları saldırı türüne bağlı. Roger vs WB bile hiç haki tokuşturmadan, doğrudan birbirlerine girseler yine göğü yaramazlar.

Luffy sadece fatihin hakisini kullanmayı öğrendi, fatihin hakisi seviyesi hala bir imparator (Shanks, Kaido, WB, Roger, Rayleigh, Gaban) gibi karakterlerin seviyesinde değil.

Şu an Kaido, Shanks gelse ve sıfırdan Luffy ile savaşa girse, Kaido, Shanks yine defalarca bayıltır Luffy'i. Bunlar işte "imparator gücüne" sahip kişiler.

Neyse, bak ilerleyen zamanda Luffy gibi haki kullanmayı öğrenen ve kral hakisine sahip başka karakter çıkarsa dediğimi anlarsın.

Son düzenleme:
Bölüm başlığını görmek için bölümünmü çıkması lazım sallama olan kısmı söylermisin ?

Beyazsakal için vivre cardda meyvenin yıkım gücüne itafen bu ünvanı aldığı geçtiği için ünvanı meyvesine bağlıyoruz manga içinde bunu destekleyen sözlerde var zaten

Loki 7 sene bağlı şekilde oturdu wb öleli 2 sene oluyor olay lokinin ünvanı ne zaman aldığı oturduğu yerden alması lazım wb den sonra alması için bu ünvanı buda mantıklı değil doğal olarak.

Bu ünvanların mantıklı açıklaması yok zaten mihawka datebookta en güçlü adam deniyor marineford sonrası ama kaidoyada yaşayan en güçlü yaratık deniyor wanoda kaidonun ünvanı ne zaman aldığı belli bile değil şimdi bu kalabalığa lokide eklendi.

Zaten ünvanlara bakıyorsak yaşlı wb>shanks, kaido, mihawk felan almak lazım nekadar tutarlı orayıda siz düşünün.
Alakasız çıkarımlar yapıyorsun,Wb,Kaido,Shanks,Databooklar girmediğin konu kalmadı.Gaza geliyorsun bir de yazıyorsunda yazıyorsun hiç durmuyorsun sabaha kadar tartışmada kalabilirsin.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık