Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1167 Spoiler Yorumları

Luffy'de korsan olarak geçiyor seride ama korsanlık namına yaptığı hiç bir şey yok :S
Bu seride korsanlık kimseye (üst otoriteye) bağlı olmamaktır. Yani Luffy, Kaido, BigMom, Roger, Xebec vb. tüm karakterler aslında sadece kendi doğrularına bağlı kalıyorlar. İyilik-kötülük yapmak gibi tam bir niyetleri yok. Bir "terime" bağlı değiller. Herhangi bir üst aklın (hükümet/denizciler vb.) kurallarına da bağlı kalmıyorlar. O yüzden aslında korsanları "kötülük yapıyor", "iyilik yapıyor" diye eleştiremeyiz ki. Çünkü adamların bir standartı yok. Canları ne isterse onu yapıyor. Bu açıdan düşünürsek "korsanlık" terimi değil, bizzat korsanın kişisel olarak kendisi kötüdür. Çünkü kendi istediğini yapıyor. "Korsanım öyleyse dünyanın içinden geçeyim" demiyor.

Denizciler ise giydikleri kıyafete kadar bir nizama, kurala, standartlara bağlılar. "Denizci" kavramı kötülükle savaşan anlamına geliyor seride ama görüyoruz ki denizciliğin (hükümetten kaynaklı olarak) bizzat kendisi kötülük olmuş durumda. Bu yüzden zaten birkaç denizcinin yapacağı büyük kötülük, tüm denizciliğin adını kötülüyor. Çünkü bağlı oldukları bir rütbe/makam/birlik var.

Bu açıdan düşündüğümüzde ben korsanların daha omurgalı ve tek yüzlü davranış sergilediklerini düşünüyorum. İyilik yapan, tatlıya tuzluya karışmayan korsanlar bunu "kötülük yaparsam üstlerim beni cezalandırır" gibi bir korkusu olmadan yapıyor. Tamamen içten gelerek.

Yanlış anlama lütfen, olayı sana bağlamıyorum. "Denizcilere öldürme emri verildi ama Rouge'u bulamadıkları için öldürmediler (veya sengoku öyle söyledi)" lafı geçiyor mesajlarda. Bunun adı soykırımdır. Bir kişinin gelecekte doğacak çocuğunu öldürerek Gol D. soyunu kırmaktır. Korsanlar bunu yaparsa kötü adlandırılıyor ama denizciler böyle bir emri verdiğinde bile "öldürmediler" lafı savunuluyor. Denizciler yargısız infaz mı yapıyor? Daha yeni doğacak böcek kadar bebeği öldürecek kadar "kurala" bağlı insanlar mı? Orda Rouge'u bulsalar, karnında bebek varken şişlerlerdi.

Shanksın geçmişinide mi bize anlatıyor . Yani shanksa korkak denmesinin sebebi tüm yaptıklarının sorumluluğundan mı kaçması

Beyazsakala bi düşmanlığım haterlığım yok benim xebeci almaması,odeni ve ailesini umursamaması thatch olayında içimde kötü his var gitmeyelim demesi gibi şeyleri eleştiriyorum sadece gücünü kabul ediyorum yoksa roger ve garpın 1 tık altıdır benim için.
Gerçekten beyazsakalın başarısı yok ciddili
Xebec durumunda hak veriyorum.Orada baya hayal kırıklığına uğradım.Burasa biraz WB'ye biraz da Oda'ya kızgınım.Wb'nin gibi birisi böyle bişey yapmaması lazımdım.Sırf Xebec ölsün diye böyle bi senaryo yapıldı.
Oden konusunda WB'den daha çok Roger ve Oden eleştirilmesi gerek.Poneglif aldıklarında direk gitmek yerine Wano'daki sorunu ortadan kaldırsalardı Wano bu hallere düşmezdi,Oden 5 yıl boyunca dans etmek yerine Beyazsakal'ı çağırsaydı da Wano bu hallere düşemzdi bu konuda iyi bir açıklama yapan birisi var.
Thatch konusu 100 defa açıklandı zaten.Birisini göndermek sadece Karasakal'ın işini kolaylaştırıldı bir nevi öyle oldu.Shanks bile diyordu kendi haline bırak diye.

Bu seride korsanlık kimseye (üst otoriteye) bağlı olmamaktır. Yani Luffy, Kaido, BigMom, Roger, Xebec vb. tüm karakterler aslında sadece kendi doğrularına bağlı kalıyorlar. İyilik-kötülük yapmak gibi tam bir niyetleri yok. Bir "terime" bağlı değiller. Herhangi bir üst aklın (hükümet/denizciler vb.) kurallarına da bağlı kalmıyorlar. O yüzden aslında korsanları "kötülük yapıyor", "iyilik yapıyor" diye eleştiremeyiz ki. Çünkü adamların bir standartı yok. Canları ne isterse onu yapıyor. Bu açıdan düşünürsek "korsanlık" terimi değil, bizzat korsanın kişisel olarak kendisi kötüdür. Çünkü kendi istediğini yapıyor. "Korsanım öyleyse dünyanın içinden geçeyim" demiyor.

Denizciler ise giydikleri kıyafete kadar bir nizama, kurala, standartlara bağlılar. "Denizci" kavramı kötülükle savaşan anlamına geliyor seride ama görüyoruz ki denizciliğin (hükümetten kaynaklı olarak) bizzat kendisi kötülük olmuş durumda. Bu yüzden zaten birkaç denizcinin yapacağı büyük kötülük, tüm denizciliğin adını kötülüyor. Çünkü bağlı oldukları bir rütbe/makam/birlik var.

Bu açıdan düşündüğümüzde ben korsanların daha omurgalı ve tek yüzlü davranış sergilediklerini düşünüyorum. İyilik yapan, tatlıya tuzluya karışmayan korsanlar bunu "kötülük yaparsam üstlerim beni cezalandırır" gibi bir korkusu olmadan yapıyor. Tamamen içten gelerek.

Yanlış anlama lütfen, olayı sana bağlamıyorum. "Denizcilere öldürme emri verildi ama Rouge'u bulamadıkları için öldürmediler (veya sengoku öyle söyledi)" lafı geçiyor mesajlarda. Bunun adı soykırımdır. Bir kişinin gelecekte doğacak çocuğunu öldürerek Gol D. soyunu kırmaktır. Korsanlar bunu yaparsa kötü adlandırılıyor ama denizciler böyle bir emri verdiğinde bile "öldürmediler" lafı savunuluyor. Denizciler yargısız infaz mı yapıyor? Daha yeni doğacak böcek kadar bebeği öldürecek kadar "kurala" bağlı insanlar mı? Orda Rouge'u bulsalar, karnında bebek varken şişlerlerdi.
Denizcilik konusunda dediğin gibi sorun sistemde.Dragon zaten bu sisteme hedef alıyor.Davasında zafere ulaşınca bu sistem yok edilecek.

Xebec durumunda hak veriyorum.Orada baya hayal kırıklığına uğradım.Burasa biraz WB'ye biraz da Oda'ya kızgınım.Wb'nin gibi birisi böyle bişey yapmaması lazımdım.Sırf Xebec ölsün diye böyle bi senaryo yapıldı.
Oden konusunda WB'den daha çok Roger ve Oden eleştirilmesi gerek.Poneglif aldıklarında direk gitmek yerine Wano'daki sorunu ortadan kaldırsalardı Wano bu hallere düşmezdi,Oden 5 yıl boyunca dans etmek yerine Beyazsakal'ı çağırsaydı da Wano bu hallere düşemzdi bu konuda iyi bir açıklama yapan birisi var.
Thatch konusu 100 defa açıklandı zaten.Birisini göndermek sadece Karasakal'ın işini kolaylaştırıldı bir nevi öyle oldu.Shanks bile diyordu kendi haline bırak diye.
Beyazsakalın kendisi gidemedimi karasakal için ?

Oden ölmüş insan cenazeye gider bakar momo hiyori ne durumda ama yok :)

Korsan olup kötü karakteri olan kişi kötülüğü seçiyordur.

Denizci olan adamların yozlaşan kesimi kötü yozlaşmayan iyi kesimi ise iyiliği seçiyor hükümet emirlerine uyup halkı koruyan bile bissürü personel var denizcilere girenlerin mentalitesi bu görevi bilerek giriyor bu yüzden temelde denizciler iyidir korsanlar özgürdür ama sonuçta yozlaşan denizciler kötüdür kötü niyetli korsanlar kötüdür.

Korsan olup kötü karakteri olan kişi kötülüğü seçiyordur.

Denizci olan adamların yozlaşan kesimi kötü yozlaşmayan iyi kesimi ise iyiliği seçiyor hükümet emirlerine uyup halkı koruyan bile bissürü personel var denizcilere girenlerin mentalitesi bu görevi bilerek giriyor bu yüzden temelde denizciler iyidir korsanlar özgürdür ama sonuçta yozlaşan denizciler kötüdür kötü niyetli korsanlar kötüdür.
İşte "temelde denizciler iyidir" kısmı işe yaramıyor ve tamamen yalanlarla dolu.

Şu an ben müslüman olarak (mangada korsan diyelim) yurtdışına gidip bir adam öldürsem, "müslüman terörist, bir sivil vatandaşı öldürdü" diye çarpıtacak medya ve hükümet bu haberi.
Ama bir hristiyan (mangada denizci diyelim) yurtdışında yine bir sivili öldürse buna diyecekleri şey "psikolojisi bozulmuş bir psikopat, sivil birini öldürdü"

İşte mangada bir denizci size göre adam öldürse, rouge'u bulup şişlese ya "emre uydu" ya da "kişisel olarak kötü oldu, denizciler iyidir" dersiniz.
Ama bir korsan gidip sivili öldürse "bütün korsanlara ölüüüm" naraları atarsınız.

Şimdi kim iyi kim kötü? Oda başından beri bize bunu anlatıyor bu seride. Luffy'nin korsan olup denizcilerden fazla sivili kurtarması da işte bunun bir mesajı.
Özetle, denizciler iyi falan değil. Hükümetin kötülüğünü örtmek üzere tutulmuş memurdan ibaretler. En azından korsanlar bu kötülüğü örtmüyorlar.

Korsanın serisi merisi olmaz korsan korsandır. Korsanda onur gurur vicdan olmaz. Korsan yağma yapar, adam öldürür, ihanet eder... Bir korsana "sen adamsın" denmez. Serinin akışına uygun korsan tanımı değişmez. O zaman bunlara korsanlık yapıyor demeyelim de yeni bir tanım olsun "odalık" yapıyor diyelim.

1000 bölümdür Luffy korsanların yok ettiği katlettiği adaları insanları kurtarıyor hala gidip Denizciler Rogue soy kırım yaptı diyorsun. Siz hangi seriyi okuyup izliyorsunuz? İmpel Down diye bir hapishane var denizcilerin yakaladığı korsanlar ile dolu. Bunlar hiç bir halka zarar vermemiştir kesin. Hiç bir sivili öldürmemiştir. Oraya o zaman hapishane değil huzur evi falan diyelim iyi insanların getirildiği. Denizciler kötü, korsanlar iyi demek 0 mantıklı bir hareket ki Luffy ve tayfası korsan bile değil.

Wg-Denizciler ilişkisini hükümet-asker/polis ilişkisine bağla. Burada çözüm süreci adı altında askerlere terörist öldürmesi yasaklandı askerler teröristlerin sınırdan geçmesine izin verdi. Gördüklerinde sıkmadılar. Şimdi bu askeri kötü mü yapar? Ya da onun amirini? Ya da senin tabirinler bu onları omurgasız mı yapar? Siz istiyorsunuzki her denizcinin kendi hür iradesi vardır ve ona göre davranmalıdır. Denizcilik böyle bir şey değil.

Ayrıca şu koyulaştırdığım kısım nedir öyle ya katliamın kralını oradakiler yaptı. :) Luffy hariç.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık