Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1163: Vaatler

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 52 60.5%
  • Orta

Kullanılan: 19 22.1%
  • Kötü

Kullanılan: 15 17.4%

• Kullanılan toplam oy
    86
Ortada verilmiş bir söz, Joy Boyun bıraktığı bir miras ve Luffy nin gerçek hayali, bu üçü bir biri ile bağlantılı bence.

Teach aslında kötü biri de değilmiş.

Adamın haklı sebepleri var, intikam istiyor. Salt çıkarcı biri değil yani, geçmişle alakalı duygusal biri derinliği var.
Teachin intikam aradığına dair tek panel bilgi/görsel yok.

İntikam arayan adam Ace gibi olur, kovalar, indirmeye çalışır. Teach kimi kovalamış, hiçkimseyi.

Bak Teach, Yami yeyince WByi döverim sanan biri. Eğer intikam istese Yami yediği anda WBye saldirirdi, hatta ve hatta intikam istese Yamiyi bile beklemez Acein yüzlerce kez WBye saldirmasi gibi uyuduğu anı falan kollar bıcaklamaya kalkardı.

O yüzden Teach ve İntikam aynı cümlede bile geçmeyecek kelimeler bence.

Tahminimce Teach belki anasından veya kurtulan akrabalarından/ söylentilerden vs babasını, babasının amacını vs öğrenmiş olabilir, bu yolda fırsatçılık yapiyor işte. Onun için karakterler değil, çıkarı önemli. Kuzana da çıkar birlikteliği yaptiklarini kendisi söylüyor zaten.

Balon kelimesinin anlamını mı yanlış biliyorum ben acaba; fazla abartılıp beklentileri karşılayaman kişiler için kullanmıyor muyuz bu kelimeyi. :ehe:

Balon bir karakter için uğraşmama gerek bile yok ama hadi yazalım bakalım.

Karakter ilk defa tanıtılıyor:
Xebec yoldan geçerken amiral teklemiş. Yorumlar: Ooo gelmiş geçmiş en güçlü karakter.
Imu'nun odasını basmış ve onu tehdit etmiş. Yorumlar: Ooo billura bak Reis'teki.
.
.
Harald hüüü yardım et...
.
.
Tanrı Vadisi...
Imu: Sen Davy D. Jones musun?
Xebec: Hayır
Imu: İyi madem emrime girip soyunu kendin kurut.
Xebec dönüşür.

Sizin anlamadığınız Xebec'in karakter tanıtımında beklentinin arşa çıkarılması oldu ama yazın bileyim tanıtımından sonra yaptığı bir şey var mı?

Şu adada çıkıp Luffy gibi "Siz karışmayın Imu'yu ben döverim" kafasında olup, Imu'yu bir güzel pataklasa ve Imu son çare olarak Domi Reversi ile onu dönüştürmek zorunda kalsa eyvallah; benim beklentim böyle bir şeydi. Eee Imu onun Davy D. Jones olmadığını öğrenince yüzüne bile bakmadı, dönüştürdü geçti. Şimdi bu adam bu bölüm itibarı ile balon değil mi? Gelecek bölümlerde de muhtemelen çocuğunu Garp kurtaracak, kendi çocuğunu kurtarmak aciz bir adam demeyecek miyiz o zaman?
6 kişi imza ataģı yapıyor ve IM ahh bile demiyor. Sen de Xebecin IMi yerden yere vurmasini bekliyordum, tutmadi, o yüzden Xebec balon diyorsun. :)

Xebecin balon olduğu falan yok, ki adam Haxe kurban gidiyor. Daha Haxin şartlarini bile bilmiyoruz. Imin Rogerı Garpı vs dönüştüremeyeceğinin garantisi mi var. Hepsini geç Usopp müdahil olmasa Sugar hem Lawi hem Luffyi oyuncak yapmayacak miydi, Perona Luffynin içinden geçmedi mi, Dofun bir elemani tayfanin yarisini sanat eserine çevirmedi mi, Hax yeteneği küçümsemişsin ancak hiçbir dayanagin yok.

Özetle Xebec döneminin Haraldla birlikte zirve karakteri olarak gücünü ispatlamiş birisi.

Yenilgisinin basit oluşu E.Odaya eksi yazar. Aynı Oden gibi nerdeyse teke gitti, bu da yazar tercihi yapacak bir şey yok.

Şimdi sana basit bir soru soracam.

3 metre ilerisinde denizci katliamı yapan bir canavara daldı diye biz niye Garp övüyoruz ?

@Reiper kardeşim var mı böyle bir hikaye ya, oyun oynamışlar resmen bize xD
Garp aşırı uyduruk karakter çıktı yav.

Bu bölüm IMe saldirirken ne saldiriya uğrayan denizcileri aniyor ne de ölen masumları anıyor. Adamın motivasyonunda zerre iyilik düşüncesi yok

Bak geçen bölümlerde WBgile saldirirken savulun denizin kralları diyor, sanki deniz kralina saldiriyor, bu bölüm de IMi adeta bir canavar olarak görüp o yüzden saldiriyor.

Devaminda Rogerla sen indirdin ben indirdim diye diyaloğa giriyor.

Demem o ki Garpın motivasyonlari

1-- Güçlü bir varliğa meydan okumak (Deniz krali, IM, kafasiyla ünlü Çinjao vs)

2--Ben indirdim diyerek prim yapip şöhret kasmak (Rogerla yok benim avim yok senin avin kavgasi)

Garp için evrene iyi dileklerde bulunmuştum ama her zamanki gibi fos çıktı özetle, yine utandirdi beni Garp, spo yorumunda helal yazmistim, geri aldim bölümü okuyunca.

im hepsini yedi bundan ötürü etkileri adayı vurmadı demekten başka çaremiz yok ama sadece garp ile beyazsakalın saldırılarının bile adayı silebileceği gerçeği mevcutken saçmalığın zirvesi bi olay.
Usta Torikodan Neo mu zannettin IMi. :) Neo tam da dediğin gibi saldiriyi yiyen (bildiğin ağzıyla yiyor) bir canavar, süpernova falan yiyor. Azcık şu sayfalara bak da leş bölüm sonrası keyfin yerine gelsin :)

Yav eskiden çorçocuk mangası diyip teselli buluyorduk. Şimdi çorçocuk mangası bile diyemez oldum. Bu kadar kötü anlatım bu kadar saçma panel geçişleri... 1000 bölümden sonra insan ustalaşır oda bey kötününde kötüsüne götürüyor işi

Çok büyük bir mantık hatası yapıyor soda.İradesi dünya üzerinde en güçlü olan insanlara Domi reversi yapılamamalı.Bu mantıkla İmu herkese bu tekniği uygular.
Tekniği uygulayanın kemdisi dünya ve dünya kadar güçlü. İmu yanında Xebec'içte önemsiz bir güç kalıyor.

İş yine meyve ve haki gücü birleşiminde düşecek. Xebec'te eksik olan Nika ve Yami meyveleri.

Domi Reversi ile şu ana kadar hep şeytan meyvesi kullanıcısı olmayanlar dönüştürüldü. (Harald ?) Buna göre;

Şeytan meyvesi kullanıcıları zaten içinde şeytandan bir parça olduğundan dönüştürülemiyor.

Teach bu yüzden şeytan meyvelerinin peşinde ve bu konuda çok bilgili.

İmu aslında umi, deniz tanrısı. Bu yüzden deniz şeytan meyvelerini sevmiyor.

Kaynak

Paylaşırken konu silindi redditte. :D
O zaman Roger'i de rahatça dönüştürürdü.

Tekniği uygulayanın kemdisi dünya ve dünya kadar güçlü. İmu yanında Xebec'içte önemsiz bir güç kalıyor.

İş yine meyve ve haki gücü birleşiminde düşecek. Xebec'te eksik olan Nika ve Yami meyveleri.
İnşAllah Teach, Linlinin Carmeli yuttuğu gibi Luffyi yutar da bir taşla 2 kuş vurmuş oluruz. Hem Luffyden kurtulup hem Teachte Nika + Deprem + Yami yetenekleri hayali bile mükemmel. IMe uzman çavuş muamelesi yapar Teach.

6 kişi imza ataģı yapıyor ve IM ahh bile demiyor. Sen de Xebecin IMi yerden yere vurmasini bekliyordum, tutmadi, o yüzden Xebec balon diyorsun.
Amiral seviyesi bile görmediğin karakterlerin saldırılarına fazla anlam yüklemiyor musun? Bu saldırılar senin bakış açından Logia üçlüsünün amiral savunmasına bile etki etmez zaten. Imu'nun KK+ bir karakter olduğunu hesaba kattığımızda gıdıklanmaması normal zaten. Xebec'i; Prime Roger ve Garp'ın üstüne konumlandıran yine sizdiniz. 6 milyar seviyesi Xebec hiç varlık gösteremeden tek yiyorsa kusura bakma ama balonun önde gidenidir.
Xebecin balon olduğu falan yok, ki adam Haxe kurban gidiyor. Daha Haxin şartlarini bile bilmiyoruz. Imin Rogerı Garpı vs dönüştüremeyeceğinin garantisi mi var. Hepsini geç Usopp müdahil olmasa Sugar hem Lawi hem Luffyi oyuncak yapmayacak miydi, Perona Luffynin içinden geçmedi mi, Dofun bir elemani tayfanin yarisini sanat eserine çevirmedi mi, Hax yeteneği küçümsemişsin ancak hiçbir dayanagin yok.
Imu'nun odasını basıp artislik yapmayacak o zaman öyle, boyunu aşan laflar sadece gerçek Kral Luffy'e yakışır ve Kral dediğini yapar.
Özetle Xebec döneminin Haraldla birlikte zirve karakteri olarak gücünü ispatlamiş birisi.

Yenilgisinin basit oluşu E.Odaya eksi yazar. Aynı Oden gibi nerdeyse teke gitti, bu da yazar tercihi yapacak bir şey yok.
Xebec'in tek yemesi sizin için yeterliyse bir şey diyemem.

Sonraki bölüm şeytana dönüşür ama kontrolünü kaybetmezse anca kurtarır bu saatten sonra.

Son düzenleme:
@Kuzan

Hiç mübalağasız Toriko ve OP aksiyon kalitesi arasında Cennet ve Dünya kadar fark var. :)

Bir şu osuruktan teyyare epik çift sayfaya bak, 6 Kral Final Bossla savaşıyor, kim ne yapiyor belli değil.

Bir de Torikodan yaptiğim potporiye bak.

Bakın da sabah sabah içiniz ferahlasın. :)

Güç seviyelerinin bu kadar olmasına gerek yok ancak temanın böyle olması yani 6 Kralın IMi araya alıp paslaşa paslaşa dövmeleri gerekirdi. IMe bir şey olmaz o da karşılık verir ve sair ancak OPun bu bölümü bunları karşilamaktan çok uzak.

E. Odanın bütün kurgusu etiket üzerine. 1 vs 6 osuruktan da olsa çizdim mi çizdim, sıradaki etiket Xebeci şeytan yapmak, onu da osuruktan çizerim maksat işledi desinler adamın kafası kaliteye değil etikete çalışıyor. :)
Bu lapara çizemiyor savaş işlerini.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık