Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1162 Spoiler Yorumları

Bölüm kaç kemerlik?

• Bol kemerlik

Kullanılan: 63 61.8%
  • Belki birkaç kemer

Kullanılan: 17 16.7%
  • Bir kemer

Kullanılan: 13 12.7%
  • Kemerlik bölüm değil

Kullanılan: 9 8.8%

• Kullanılan toplam oy
    102
roger için harbiden bıktırdı şu önüne gelenle equal alınması don chınjao bile vivre cardda roger ile kapışmış felan diyor.

-garpın olayı yeni öğrendiği ve burdan sonra gerçekten garpın donanmada kalma amacını oda gösterir umarım çünkü karaktere hükümeti sevmıor amiral olmuyor ahlak anlyışı el vermiyor gibi sahneler yazıp ahlaksız olayın ortasına atıp denizcilerde kalma motivvasyonunu göstermezse hem karetkere hemde yazara feci eksi yazıcak.

-güç olarak roger flashback esnasında shakkye kepaze oldu hadi bu komiklik diyelim garp ile wb ye karşıda kilitlendi bunuda geçtim shiki-chinjao gibi adamlarla rival olarak anılıyor shikide kyou ile rival olarak anılıyor gerçekten önüne gelen roger lvl olmaya başladı eski efsaneler arasında bıktırdı bu durum artık roger vs garp görmek istemiyorum wb vs garp görsem daha net olucak herşey.

- garp için yaşlı hali kuzanın üstü prıme halide zirveler arasındadır diyip geçiyorum şimdilik benim fikrim bu
Şu saatten sonra oda şunu dese bile razı olacağım ailesinin hayatına karşı yıllarca donanmada kaldı yani sadece bir kaç kelime fazla birşey değil. gerçekten sevdiğim karakter Garp ama böyle salakça hikayesini üstün körü hızlıca geçerse iyi b.k yedin diyeceğim aşırı tiksineceğim odadan.

Bu seride farklı silahları farklı şekillerde kullanmıyor ki karakterler niye ayrım yapalım. Zoro kılıç değil orak alıyor eline aynı tekniği yapıyor. Dorry Broggy, birinin elinde balta diğerinde kılıç var aynı tekniği yapıyorlar. Gene Kaido'da elinde sopayla bu devlerin tekniğini birebir yapıyor Bm ile yan yana. Kullandıkları silahlar yine aynı şekilde kategorize ediliyor, dereceli kılıç şeklinde. Mesela wikide bile Yamato'nun, Kaido'nun sopası düz kılıçlarla aynı listelemede bulunuyor. Bu seride farklı silah kullanımı estetikten başka bir şeyi değiştirmiyor.

Elinde ateşli silah dışında bir silah bulunan herkesi "kılıç ustası" kategorisine sokarım çünkü saydığım gibi bir sopa ustalığı, mızrak ustalığı gibi ayrımlar yok seride. Eline silah olan kılıç ustası oluyor.

En güçlü yaratıkla en güçlü adamın farkı gene estetikten başka bir şey değil. Mesela Kaido Zunesha'dan daha mı güçlü? Ben cevaplayım değil ama Oda'nın süslemeleri için ve tayfasının yaratık temasından dolayı böyle bir ünvan verilmiş. Gene lakabı da 100 canavar Kaido'ydu yanlış hatırlamıyorsam. Yani bu ünvanlar süs püs hep.
-Teknik farklı, kullanılan silah farklı. Mihawk eline sopa da alsa sağlam kılıç tekniklerini kullanarak bir şeyler yapabilir ama Yoru’yu kullandığı gibi etkili bir şekilde tekniğini yapamaz. Yani mevzu kişinin yeteneğinde bitiyor. Yoksa herkes eline kılıç alır, kullanır, ustalık başka bir mesele. Yine King örneği, Luffy örneği var. Bu adamlar kılıç ustası değil ama yerine göre kılıç kullanabiliyorlar. Mihawk yetenek anlamında, kendini kılıç ustası olarak yetiştirmiş, Shanks, Rayleigh, Zoro gibi kılıç ustalarından üstün. Mihawk > Shanks diyebilirsin ama Mihawk > Wb veya Kaidou diyemezsin.

-O en güçlü kılıçlar kategorisini en güçlü silahlar olarak değerlendir. Asıl bahsedilen şey orada kılıç değil silah. O listede sopa da tabanca da kılıç da yani silah olarak kullanılan her şey vardır. Kısacası evrende kullanılan en güçlü silahlar, bunun içine silah olarak kullanılan Kılıçlar da, sopalar da bıçaklar da girer.

-En güçlü adam ve en güçlü yaratığı Oda kendi içinde ayırmış. Yaşayan diye kaide ekleyerek ölen güçlü yaratıkları ayırmış. Kaidou ada vs. kaldırabilen bir karakter, Zunesha’nın üzerine bıraksa, Zunesha ne yapabilecek? Fiziksel güçten başka bir işlevi olmayan Zunesha, Kaidou’dan güçlü değildir. Kaidou’nun ünvanı da sadece fiziksel güce binaen verilmemiştir zaten. Bunun üstüne her özellik dahildir. Ada kaldırması, meyve kullanıcısı olması, hakisi vs. Denkleme bakınca Wb > Kaidou > Mihawk > Shanks gayet oturaklı oluyor.

Yalnız şöyle bir ayrıntı var, şimdi Imu gerçeği var. Kaidou en güçlü yaratık denilince, Kaidou > Imu mu oluyor? 1v1‘de yenilmez denilince, Imu’yu da mı yener manası çıkıyor? Bence bu soruların cevabı şu, hayır Imu’dan güçlü değildir. Bu ünvanlar genel itibariyle halk arasında kabul görmüş gerçekler olarak kabul edilebilir. Imu halk arasında bilinmediğinden, Joyboy kimdir, Nika nedir bilinmediğinden millet bildikleri kadarıyla Kaidou’ya en güçlü diyordur deriz. Bu açıdan da bilinen, evren tarafından tanınan karakterler açısından değerlendirilir.

Arkadaşlar neden Garp olayını bu kadar büyüttünüz ki 😂 Garp serinin başından beri denizci ama Tanrı vadisi olayında ki insan avı sadece 5 10 bölümdür var 😂 Oda muhtemelen bu durumları hiç hesaplamadığından dolayı böyle oldu işin içinden de çıkamıyor bence bu tarz şeylere takılmamak gereksiz.

Saturn onun soyu vs. demiş
Devon demek farkındaydın diyor. Muhtemelen Saturn soy derken Teach-Xebec ilişkisinden söz ediyor, demek farkındaydın derken de Teach’in Xebec’in soyundan geldiğini biliyordun demek gibisinden diyor. Amacınız ne diye sorulduğunda da Dünyayı istiyoruz diye cevap veriyorlar.

Yani bu fb’de bu diyalog baya baya açıklanmış. Teach tayfasını babasının yapamadığını yapıp, Imu’yu yenerek dünyayı ele geçirme planını anlatarak toplamış. Saturn Xebec-Teach olayının farkında. Tabii Imu da farkında. O yüzden posterler yırtıktı. Teach-Xebec-Jones bağlantısı, Luffy-Joyboy bağlantısı, ikisinin birleşimiyle Imu düşecek gibi. Oda yıllar öncesinden bütün bu olayları düşünmüş zaten. Daha da gerilere bakılsa, daha çok ayrıntı çıkacaktır.

Öncelikle güzel açıklaman için teşekkür ederim hocam insan yine de bir üzülüyor iki efsane karakteri böyle aptallık derecesinde görünce Roger hikayesi şimdilik durağan.

Garp denizcilik öncesi hikayesi şimdilik netleşmediği için derinlere fazla girmeyim. şimdisi için eleştirecek olursam yazar üzerinden 56 yıldır denizci tanrı vadisi olayında herşeyi yeni ögrendi onada gençlik hali kanı hızlı akıyor diyelim. ama dediğin gibi sonrasında herşeyi bilip ne şiş yansın ne kebap kafasında gittiyse içeriden neler yapabilirim vesaire geçmediyse, oda basit senaryo ile üstünü çizip geçerse tarihin tozlu raflarında Roger ve Garp berbat karakterler olarak yerini alacak.

Tekrardan teşekkür ederim hocam fikirlerin için gecen güzel olsun.
roger için harbiden bıktırdı şu önüne gelenle equal alınması don chınjao bile vivre cardda roger ile kapışmış felan diyor.

-garpın olayı yeni öğrendiği ve burdan sonra gerçekten garpın donanmada kalma amacını oda gösterir umarım çünkü karaktere hükümeti sevmıor amiral olmuyor ahlak anlyışı el vermiyor gibi sahneler yazıp ahlaksız olayın ortasına atıp denizcilerde kalma motivvasyonunu göstermezse hem karetkere hemde yazara feci eksi yazıcak.

-güç olarak roger flashback esnasında shakkye kepaze oldu hadi bu komiklik diyelim garp ile wb ye karşıda kilitlendi bunuda geçtim shiki-chinjao gibi adamlarla rival olarak anılıyor shikide kyou ile rival olarak anılıyor gerçekten önüne gelen roger lvl olmaya başladı eski efsaneler arasında bıktırdı bu durum artık roger vs garp görmek istemiyorum wb vs garp görsem daha net olucak herşey.

- garp için yaşlı hali kuzanın üstü prıme halide zirveler arasındadır diyip geçiyorum şimdilik benim fikrim bu
E. Oda kendi çapında bir şeyler deniyor kanımca.

Misal, Roger ve Garp, OP evreninin Madara ve Hashirama'sı olamazlar mıydı ?

Narotu'nun son bölümlerini okumadım ancak az çok duyduğum/gördüğüm kadarıyla Madara ve Hashirama mükemmel başlayıp mükemmel bitiren karakterler. Bu iki adam ilk bölümlerden beri efsanedir, Madaranın ismi savaş başlatır, savaşa bir Edoyla gelişi vardır bir de Edodan çıkışı vardır, Hashirama desen bu hayvanı zamanında döven adamdır. Bu adamlar çocukken de gençken de yaşlıyken de hep zirve karakterler.

Sanki Oda, bu ikiliden kaçmak istercesine kendi ikilisini daha basit ve insani yaratmış gibi. Roger'ın toy fikirleri, kadın düşkünlüğü, korsanlığa bakışı, maceracı ruhu, Garp'ın çocuksuluğu, gel gitleri, ailevi problemleri, güç yönünden de o kadar prestijli (biri KK diğeri en güçlü denizci) olmalarına rağmen nerdeyse hiçbir dönem EN olamamaları. Özetle o kadar canavarın içinde bunlar insan ve bir şeyler yapıyorlar diyor Oda.

Şahsi fikrim, keşke Roger ve Garp, OP'un Madara ve Hashiraması olsaydı. Gençlik, orta ve yaşlılık dönemlerinde belirli gruplara liderlik eden ENler olsalardı bence çok daha güzel hikaye olurdu.

Şu Xebec'e ne gerek var mesela, Roger dünyanın altını üstüne getirseydi, Amiral kesseydi, arkadaşı için MJ bassaydı, Adalet kapısı kırsaydı, IM'e ne gerek vardı, TVde Rogerın rakibi Garp olsaydı, kapışsalardı.

Şimdi bakıyorsun Roger'a 5.5 milyar ödül vermişler, yendiği 1 Allahın kulu Squardo, WG resmen bütün hikayeyi öğrendi diye bu ödülü verdiye getirildi. Oden Wano'da gözden kaybolmasa ve çıkıp dese Roger için her şeyi ben okudum diye şak al sana 6 milyar ödül diyecekler.

Özetle Oda'nın bir şeyler denemesi saçma sapan bir hikaye yarattı maalesef. Çok fazla çelişki, boşluk ve anlamsızlık doğurdu.

Küçük bir hata yaptım. Aydınlandım. Babalık Garp ile vakit kaybetmemek içim hedef odaklı ilerledi. Sonra aynı bölümde Roger 1VS1 bu bölümde de İmu ile savaşıyor. Büyük adam. İyi forumlar.
Küçük bir düzeltme yaptım. İyi forumlar, bir daha böyle hatalar olmasın.

-Teknik farklı, kullanılan silah farklı. Mihawk eline sopa da alsa sağlam kılıç tekniklerini kullanarak bir şeyler yapabilir ama Yoru’yu kullandığı gibi etkili bir şekilde tekniğini yapamaz. Yani mevzu kişinin yeteneğinde bitiyor. Yoksa herkes eline kılıç alır, kullanır, ustalık başka bir mesele. Yine King örneği, Luffy örneği var. Bu adamlar kılıç ustası değil ama yerine göre kılıç kullanabiliyorlar. Mihawk yetenek anlamında, kendini kılıç ustası olarak yetiştirmiş, Shanks, Rayleigh, Zoro gibi kılıç ustalarından üstün. Mihawk > Shanks diyebilirsin ama Mihawk > Wb veya Kaidou diyemezsin.
İşte teknik farklı değil verdiğim örnekte. Ellerinde bambaşka silahlar birebir aynı tekniği yapıyorlar Kaido/BM Dorry/Broggy ile, Hakai'den bahsediyorum.

Luffy elinde silahla dövüşmesini hiç bilmiyor fark orada. Zoro eline çakı da alsa kılıç gibi kullanıyor, orakta alsa. Ne biliyim ağzında orak var diye boynunu 60 derece daha çok döndürdümüyor. Elinde silahla dövüşen adamların eline ne verdiğin fark etmiyor hiç.

King'in ben kılıçustası değilim demesi de düelloları onurlu bir şey olarak görmemesinden. Adam kılıç ustası felsefesine inanmıyor sadece yoksa dümdüz kılıç ustası, neredeyse kılıçsız saldırısı yok.

Serideki "yetenek" kavramı sadece hakiye indirgenildiği için dümdüz güçle alakalı bir şey oldu kılıç ustalığı. Mesela Zoro'nun Mr1 ile dövüştüğü kısımda gerçekten bir "yetenek"ti. Kılıç ustası istediğinde keser, istediğinde kesmez falan filan bir şeyler vardı. Dümdüz silahlanması hakisi çıktı. O yüzden onun yetenek kısmı zırva artık, senin 9 milyon dorikin varsa döversin karşıdaki adamı.

Sadece Wb özelinde tartışırsak bu anlattıklarımın saf kanıtı olur adam. Meyvesini kullanmıyor bile %90 durumlarda fazla yıkıcı olduğu ve etrafındaki dostlarına da zarar verebileceği için. Şimdi bu adam elindeki "kılıcı" ustalıkla kullanmıyor mu, kılıç ustası işte. Terimler çakışıyor derim o yüzden Mihawkla. İkisi de adam ikisi de kılıç ustası. Kılıç ustalığının güçten başka bir olayı yok, şekil a Zoro. En güçlü olmak istiyor, en iyi kılıç hokkabazlığını yapmak istemiyor.
-O en güçlü kılıçlar kategorisini en güçlü silahlar olarak değerlendir. Asıl bahsedilen şey orada kılıç değil silah. O listede sopa da tabanca da kılıç da yani silah olarak kullanılan her şey vardır. Kısacası evrende kullanılan en güçlü silahlar, bunun içine silah olarak kullanılan Kılıçlar da, sopalar da bıçaklar da girer.
İşte adam hepsine dereceli kılıç demiş çünkü kılıçla baltayı ayırmıyor. Silahın tipi sadece şekil, ilüzyon.
Yalnız şöyle bir ayrıntı var, şimdi Imu gerçeği var. Kaidou en güçlü yaratık denilince, Kaidou > Imu mu oluyor? 1v1‘de yenilmez denilince, Imu’yu da mı yener manası çıkıyor? Bence bu soruların cevabı şu, hayır Imu’dan güçlü değildir. Bu ünvanlar genel itibariyle halk arasında kabul görmüş gerçekler olarak kabul edilebilir. Imu halk arasında bilinmediğinden, Joyboy kimdir, Nika nedir bilinmediğinden millet bildikleri kadarıyla Kaidou’ya en güçlü diyordur deriz. Bu açıdan da bilinen, evren tarafından tanınan karakterler açısından değerlendirilir.
Buna yüzde yüz katılıyorum. Ünvanlar One Piece köylüsünün kahve muhabbetinden başka bir şey değil. Okullu analistler oturup Kaido 1948 yılında şu adamla dövüşünde şöyle bir efor harcadı, X kişisi şu yılda bunu başardı diye sıralamaya koymuyor. Kafa ödülleri ne kadar güç belirtiyorsa ünvanlar da o kadar güç belirtiyordur. Birisini dünya hükümeti koymuş diğerini yerel halk.

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık