Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1161 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sonunda site açılmış :)

-Bölüme gelirsek bu geridönüşte yazarın garpa çokbüyük yatırım yaptığını düşünüyorum şahsen güç anlamında bikaç bölüm önce roger ile çarpışmasında birazdaha üstün taraf gibi geliyordu bana.

-bölüm içinde wb/kaido/bigmom gibi karakterlerin garptan kaçmasından yapılıcak çıkarım çok açık üçü beraber savaşsa bile garpa karşı zorlanacaklarını düşünüyorlar buyüzden öcü geliyormuş gibi kaçıyorlar garpa çok büyük respect atıldı.

-garpın attığı yumruk gene temelde galaxsy teknikleri gibi ama daha zayıf versiyonu temassız yerden 7-10 metre gibi bi yüksekteyken kaido/wb/linlinin koşu alanını kaplıycak şekilde yere basınç uyguluyor ama tabi yonkou üçlüsü ölümüne kaçıyor

-bigmom ve kaidonun terlemesine bakarsak gerçekten garptan tırsmış gibiler şu zamana kadar hiçbi savaştan kaçmamış ve sırtından yara almayan wb patladı gene retcon yedi ifade :) @Monkey D Garp

-bigmomun saldırısı kombine büyük bir alan etkili saldırı ancak garpın vucuduna kral hakisi kaplaması sonucu etkilenmediğini görüyoruz gençliğinde bu adama demir denme sebebide netleşmiş oldu kolay hasar verilemiyor demekki.

-garpın saldırı sonu halini animede görmek çok garip olucak tam bir şeytan adeta korsanların korkulu rüyası boşuna denmiyor

-bölüm içinde garptan kaçan wb roger ile çarpışıyor bana çok saça geldi bu kısım.
Çarpışmalarına bakarsakda garp ve kuzan gibi şokdalgası çıkarıyorlar muhtemelen garp ve kuzenın çarpışması daha şiddetli gibi geldi bana en azından oluşan şokdalgası boyutuna bakıcak olursak

-rayleıgıhın ilk isimli saldırısında acoc görmemek gerçekten saçmalık tanrı vadisine haki eklemeyimi unuttu yazar onu düşünüyorum

-kaptan jhonun kidin meyvesinş yediğini görüyoruz umarım uyanış tekniklerinede mensuptur öyleyse amirale yakın veya amiral seviyesi bi adam olabilir kaptan jhon.

-roxa bu bölüm hiç yer verilmiyor ancak sonraki bölümlerde parlayacağını düşünüyorum garp ve rogera karşı

"Roger... Garp... Sengoku... o zamanlar denizi bilen pek fazla insan yoktu"

Hey gidi geçmiş günler eski nesil canavar whitebeard boşuna dertlenmiyormuş.

Şaka maka gerçekten Garp reisi o şeytan silüetinde görünce cehennemi esir almaya gelmiş gibi görüntüsü hem korkutucu hem teredüt ettirici.

Hatta hiç bölümü beklemeden spoilerla ilgili notlarımı paylaşayım, analiz yapmaya vakit olmayabilir.

1. Etrafta sırtında hedef olan, yaralanan, ölen, onlarca sivil olmasına rağmen Garp'tan hala bir yorum/açıklama görünmüyor
  2. WB'nin Kutsal Şövalyeyi ikiye ayırdığı sahne muhteşem. Deprem kullanmadan salt bisento sallamakla/kılıç ustalığıyla attığı kesiş sadece kutsal şövalyeyi değil, etraftaki tüm ağaçları ikiye bölüyor. Bu sahneyle değerlendirince Xebec'in Elbaf'a ilk geldiği anda kesilen dağın WB tarafından kesildiğini tahmin ediyorum. Önceden Shiki yapmıştır diyordum ama yok, WB olmalı, bu da WByi daha da güçlü yapıyor.
  3. 4 Azman (Kaido-WB-BM-Shiki) Xebec'e ihanet eden korsanları mahvediyorlar
  4. Güçlüleri hisseden Garp sıçrayıp hakili yumruk atıyor ama tam bir fiyasko. Kimseye vuramıyor. Burada şu çok önemli Tanrı Vadisinde hiçkimse zirvesinde değil. 78 yaşındaki Garp'ın Galaksi Yumruğuna bakın bir de 40 yaşındaki Garp'ın WB'lerin üzerindeyken yere vurduğu yumruğa bakın 3-5 parça taş sıçratmış sadece, tamamen çöp. Onu da geç, 78 yaşındaki Garp, Kuzan'a Kuzan Garp'a odaklanmışken 2 defa blitz atıyor, bu bölümdeki Garp ise kimseyi tutturamıyor, 21 yaşındaki Kaido, 30 yaşındaki BM ve 36 yaşındaki WB çok kolay kaçıyorlar Garp'tan. Garp peşlerinden de gelemiyor.
  5. Devamında BM kaçarken, Pro ve Zeus'u birleştirip Garpa saldırıyor. Garp bu saldırıyı doğrudan almıyor, karşı atakla blokluyor, devamındaki sahnedede Garp'ın her yerinden siyah haki yıldırımları çıktığını görüyoruz. Bu sahne Nami-BM sahnesinin çok çok küçük ölçekli bir benzeri. Nami Tanrı Vadisindeki BM kadar güçlü değil, Garp da WCI BM kadar güçlü değil. Nami BM sahnesinde Nami kaçarken Zeusla devasa bir şimşek atıp BMyi vuruyordu. O sahneyle bunu kıyaslarsanız Bm'nin yediği yıldırım bu sahnedekinden onlarca kat daha güçlüydü, üstüne Bm onu direkt alıyordu, burada ise Garp saldırıyı direkt almadan bloklıyor.
  6. Bölümün en önemli kısımlarından birisi Kaptan John'un sağ eline bakın. Kılıç tutan adamın eli KİD'in kolu gibi olmuş, muhtemelen Kidin meyvesini yemiş John, Silver Axe için de Urouge meyvesi yemiş deniliyordu. Buradan hareketle E. Oda o dönemin süpernovalarını bu dönemle bağlamış oluyor.
  7. Roger ve WB çarpışıyor ancak temassız vuruşamıyorlar, üstüne 9 yıl sonraki çarpışmalarında çıkan şok dalgassının binde biri kadar şok dalgası çıkıyor. Az önce söylediğim gibi orada Xebec dışında hiçkimse prime halinde değil.
  8. Son olarak Ray'i ön plana çıkarmak isteyen Oda, daha da batırmış, Rayin suratına bakın her tarafı yara bere içinde. Kimle savaştın da her yerin yaralandı birader. Yaptığı saldırı da aynı Xebec'in kılıçla şok dalgası çıkarması gibi Sommers'i fırlatmış sadece, hala Kral Haki namına bir şey göstermedi ne Gaban ne de Ray. Sommers de gelecek bölüm gelir tekrar

Adamlar yarış halinde meyve/hazine/Shakky için yarışıyorlar. Spoilerda zaten zaman yok deyip koşmuşlar ve Roger WByi tutmak zorunda kalmış. Hiçkimse Garp için oraya gelmedi, Garpla kapışmalarını gerektirecek bir mesele yok, Garp'a vakit harcayana kadar gider meyveyi Shakkyi alırlar ki diyaloglar da onu diyor zaten. Bak BM biraz gecikti Kuma hemen meyveyi yedi.

Diğer yandan Garp da oradaki hiçkimseyi saniyeler içinde yenemez zaten. O yüzden Garp'ı Xebec seviyesine koymak açıkça saçma.

Ki dediğim gibi Garp saldırmasına rağmen tutturamıyor, sözde ışık hızındaki Garp 21 yaş Kaido'nun arkasından bir daha sıçrayıp yetişemiyor, hiçkimseyi indiremiyor, yakalayamıyor. Garp'ı övmek için bu bölüm hiçbir neden yok. Ki yukarıda da yazdım, 40 yaş Garp'ı 78 yaş Garp'tan zayıf çiziyor şuan Oda.
Eğer hız ölçeği vereceksen garpın bulunduğu konumdan wb lere kadar aldığı yol ile wb lerin kaçmaya başladığı yolu hesaba katman lazım ayrıca saldırı yapacağı zaman karakterin duraksadığı anda üçlü arkası dönük koşuyor saldırıdan kaçabilmeleri çok normal buyüzden.

Garpın zıpladığı an arkalarında belirmesi zaten uzak mesafelerden bu üçlüden çokdaha hızlı hareket ettiğini gösteren diğer bir özellik :)

Eğer hız ölçeği vereceksen garpın bulunduğu konumdan wb lere kadar aldığı yol ile wb lerin kaçmaya başladığı yolu hesaba katman lazım ayrıca saldırı yapacağı zaman karakterin duraksadığı anda üçlü arkası dönük koşuyor saldırıdan kaçabilmeleri çok normal buyüzden.

Garpın zıpladığı an arkalarında belirmesi zaten uzak mesafelerden bu üçlüden çokdaha hızlı hareket ettiğini gösteren diğer bir özellik :)
O konu benimde aklıma takıldı hocam Garp ile çatışmak için zaman yok. Roger için zamanları var.

Birde o yumruk attığı kovalamacada anlaşılan hafif saldırı gibi teknik kullanıyor. galaxy impact o mesafeden kullansa büyük sıkıntı.

Son düzenleme:
-garpın attığı yumruk gene temelde galaxsy teknikleri gibi ama daha zayıf versiyonu temassız yerden 7-10 metre gibi bi yüksekteyken kaido/wb/linlinin koşu alanını kaplıycak şekilde yere basınç uyguluyor ama tabi yonkou üçlüsü ölümüne kaçıyor
Ben bunu atlamışım, adada 4 Yonko'da var şu an; Garp üçünü kovalıyor, Dragon birini kurtarmaya çalışıyor; Monkey D. soyu farklı bir kulvarda. Meyvesiz, silahsız bir Garp ama Monkey D. olan bir Garp; Garp'ın bu kadar övülmesinin sebebinin Monkey D. soyuna yapılan bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Standart bir Monkey D. bile korkutucuyken; meyve yemiş bir "Monkey D." 19 yaşında zirveye oturdu.

O konu benimde aklıma takıldı hocam Garp ile çatışmak için zaman yok. Roger için zamanları var.

Birde o yumruk attığı kovalamacada anlaşılan hafif saldırı gibi teknik kullanıyor. galaxy impact o mesafeden kullansa büyük sıkıntı.
-Galaxsy impactin çokdaha minimal boyutta isimsiz bir saldırısını kullanıyor göz kararı bi hesap yaparsam saldırının etkilediği alan diklemesine 8 genişlemesine 10 metre gibi duruyor galaxsy saldırısının etkilediği alan ise 100lerce metre gibi bişiydi tahminen.

-bu yumruk muhtemelen garpın dövüşürken kullandığı en zayıf temel isimsiz saldırılarından birisi eğer galaxsy impact kullansaydı muhtemelen yonko üçlüsü kan kusuyordu bu bölüm.

- roger ile çatışma sebebi yollarının üstünde olmasından kaynaklı olabilir ama garpla çatışmama sebepleri direkt olarak 3v1 bile olsa bu adamın kendilerini zorlayacağını düşünmeleri olduğunu düşünüyorum.
-birde farkındaysan korsanlar için garp daha büyük bir korku unsuru bigmomun garpın şeytana benzeyen halini görünce attığı bakışa bakarsak korktuğu açık ve burdaki bigmomun wanodaki bigmomdan daha güçlü olduğunu düşünüyorum çünkü wanodaki 68 yaşında yaşlıyken burdaki bigmom daha dinç ve herşeyine sahip.

Ben mi yanlis goruyorum siz mi bilemedim ama Linlin, Kaido falan sadece hainlere karsi savasiyorlar ayrica akillarinda seytan meyvelerini hacilamak var. Garp sadece salca olmus elemanlara yoksa Rocks korsanlari Garp’i sadece atlanmasi gereken tas olarak goruyorlar. Ayrica Garp niye Rocks’lara saldiriyor simdi anlasildi korudugu o guzeller guzeli yakisiklilar yakisklisi kutsal ejderlere zarar gelmesin diye tabii ki :)

Ben mi yanlis goruyorum siz mi bilemedim ama Linlin, Kaido falan sadece hainlere karsi savasiyorlar ayrica akillarinda seytan meyvelerini hacilamak var. Garp sadece salca olmus elemanlara yoksa Rocks korsanlari Garp’i sadece atlanmasi gereken tas olarak goruyorlar. Ayrica Garp niye Rocks’lara saldiriyor simdi anlasildi korudugu o guzeller guzeli yakisiklilar yakisklisi kutsal ejderlere zarar gelmesin diye tabii ki :)
Denizcilere saldırdıkları ve korsan oldukları için olmasın :)

Bölüm içinde bigmom ve kaidonun akıttığı ecel terlerine birazdaha yakından bakmanıda tavsiye ederim.
Ben bunu atlamışım, adada 4 Yonko'da var şu an; Garp üçünü kovalıyor, Dragon birini kurtarmaya çalışıyor; Monkey D. soyu farklı bir kulvarda. Meyvesiz, silahsız bir Garp ama Monkey D. olan bir Garp; Garp'ın bu kadar övülmesinin sebebinin Monkey D. soyuna yapılan bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Standart bir Monkey D. bile korkutucuyken; meyve yemiş bir "Monkey D." 19 yaşında zirveye oturdu.
Garpın güçlü olmasının sebebi kendisini ömrü boyunca eğitmesi ve suçlulara karşı güçlü kalması bu gücün herhangibi soy,ırk veya şeytan meyvesinden bağımsız olduğunu yazarın gözümüze soktuğunu düşünüyorum.

Marineford'da Beyaz Sakal'ın sadece rüzgar yaptığı sahneler aklıma geliyor da... Gerçekte olması gereken bu bölümde yaptığı gibi doğrayacaktı denizcileri.

Garp'ı tahminimin de ötesinde pişiriyor Oda; geçen bölüm şeytani bir sırıtış ile Final Boss girişi yaptırmıştı, şimdi de Aura şov yaptırıyor, devamında Kahraman hikayesine girişecek.

Beyaz Sakal'ı yanında Linlin ve Kaido varken Garp'tan kaçarken çizdiği için hiçbir argüman Garp'ın büyüklüğünü çürütemez artık, sebepler falan önemli değil. Hep savunduğum şey: Kaptan > Bütün tayfanın toplamı; Garp ve Xebec aynı seviye çıkacaksa normal kaçmaları.
Garp'ın büyüklüğü falan boş hikaye. Ancak yazılanı değil de aklınızdaki hikayeyi okursanız Garp'ın büyüklüğü sonucuna ulaşabilirsiniz.

Yazılan ne; Garp'la savaşmak için zaman yok.

Bu ibare doğru mu; Doğru, biraz gecikti diye Kuma yedi meyveyi, biraz geciktiler + Roger blokladı diye Ray kaptı Shakkyi.

Kimsenin derdi amaçsız yere Garp'la savaşmak değil.

Kaido kaçarken dövüşelim diyor zaten bu da hikayenizi boşa düşüren bir diğer detay.

Ben önceden de yazmıştım BM ve WB Garp'ı görünce garip tepki veriyorlardı hatta yanlış hatırlamıyorsam Luffy ile savaşırken Kaido'da Garp ile alakalı ufak bir şey söylüyordu GODA reis geçmişi temel alarak demek ki bu anları çizmiş :D Garp'ı görünce herkes bi garip oluyor :D
Kaido'nun ağzından 1 kere bile Garp lafı çıkmıyor.

Hatta kendisiyle DÖVÜŞEBİLECEKLER LİSTESİNE bile almıyor Garp'ı :)

Bu arada Bigmom en son Garp karşı kullandığı saldırı yıkıcı bir saldırı. saldırının adı " Cennetten Ateş Esintisi"

Bigmom bütün ırkların yaşadığı bir ülke, Kaido dünyada kaos, Whitebeard aile, Roger tarih peşinde, Xebec hükmetme derdinde.

Garp bakıldığı zaman 60 yıl aralıksız antreman yapıyor. sadece anı yaşıyor. oda garpı tatlı tatlı pişiriyor.

1- Garp'ın saldırıyı tankladığı yok, muhtemelen b haki bariyeriyle veya karşı atakla blokluyor, ateşe bakarsanız Garp'a gelmeden yokolduğunu görürsünüz
2- Rogerla vs atmak için zaman var nerde geçiyor.

Roger WB'yi durdurmak için WB'nin önüne atlayıp perdeliyor, Ray de gidip Shakkyi kurtarıyor.

Amaç Shakkyı ilk kurtarmak. Harita bile çizmişler Xebec tayfası aşağıdan Roger tayfası yukarıdan ortaya ulaşmaya çalışıyor. Kimsenin derdi Garp'la vs atmak değil.

40 yaş Garp bariz şekilde 78 yaş Garp'tan zayıf. Hem hız yönünden gem güç yönünden. Çok açık yani. Galaksy yapabilse yapamadığı için toz kaldırıyor anca :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık