Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1161: Ok Yağmuru Altında Bir Aşk Şarkısı

Bölüm Nasıldı?

• Iyi

Kullanılan: 79 84.9%
  • Orta

Kullanılan: 9 9.7%
  • Kötü

Kullanılan: 5 5.4%

• Kullanılan toplam oy
    93
Ben okurlar olarak Garp'ın hala yeterince anlayabileceğimiz kadar anlatıldığını düşünmüyorum. Öncelikle Garp'ın marine sevdasını ve neden korsanlara bu kadar kinli olduğunu bilmiyoruz, geçmişine bakmak lazım (eşiyle alakalı mevzu olabilir)

Şu ana kadar gördüğümüz denizciler arasında alenen kutsallara burun kıvırma cesaretini gösterebilen tek kişi Garp'tı. Sonrasında Issho da yaptı benzer şeyler. Ayrıca burun kvıırmakla kalmadı, dünyanın en büyük suçlusunun çocuğunu gizli gizli kendi torunu gibi büyüttü. Çok güçlü denizcileri mentorlük yaparak yetiştirdi. Oğlunun devrimci olmasıyla ilgili motivasyonunda da ufacık bir parmağı varsa tadından yenmez.

Bu gibi durumlarda, mesela karşında kutsallar gibi tek başına mücadele edemeyeceğin bir grup varsa, mümkün mertebe dişlerini gizlersin ve gizlice planlarını yürütürsün.

Bu arada Garp o sırada Dragon'un elinde iki bebekle kaçtığının farkında değil, o hengamede bunu bilemez de.
Ha, dersen ki kutsallar sivilleri öldürüyorken Garp neden korsanları kovalıyor, çünkü korsanlar da kötüler. Mangada pek gösterilmese de bunlar hırsız, katil, tecavüzcü toplulukları resmen. Sonradan tabii elbet öğrenmiştir Garp'ın kötü biri olmadığını ama bu olaylar sırasında bunları bilmiyor
Açıklanmayan veriler gün yüzüne çıkana kadar kötü biri olarak hafızalarda yer edinecek. Ben zaten Garp’ın devrimcilerin ajanı olma durumunu değerlendiriyorum. Sadece Garp değil, iyi denizcilerin Kılıç organizasyonu altında toplandıklarını biliyoruz. Bu adamlar gizliden gizliye Devrimcilere çalıştığı bilgisi manga’da geçerse, o zaman bu adamlara iyidirler deriz. Öyle bir ihtimal kenarda duruyor, doğrulanırsa takdir edilirler.

FB çok sağlam ilerliyor. Baya zevk alıyorum bölümlerden uzun zaman sonra.

Şimdi gelelim bölüme;

Öncelikle Dragon reyiz’in iç sesinde konuştuğu sahneler… yıllardır Garp efendiden beklediğimiz şey işte. Demek ki biraz karakterin varsa bu sorgulamayı yapıp… vicdan azabı çekebiliyorsun. Ama Garp efendi öyle mi…? Girmiş sahneye… Roger diye anırıp, zevkle korsan tokatlıyor. Gücü su götürmez bir gerçek ama karakteri fıssss oğlu fısssss.

Bir de Ray reyiz var. Bu Fb de… Dragon ve Xebec ile beraber falsosu olmayan diğer bir karakter. Kara Kral on numara karizmaydı bu bölüm. Sommers itini sümük gibi sıfır efor ve hakiyle duvara yapıştırdı ve en güzel hatunu kaptı. Roger’a da helal olsun… çaktırmadan “Ben meşgulüm” ayağına dostuna yol açtı. İşte böyle ol canımızı ye.

Ve Wb reyizin kaçma sahnesi. Her ne kadar orda ki muhabbet zaman kaybetmeyelim olsada… maalesef sahneyi okurken şöyle olduk

Sanırım Xebec ailesi için 2v1 yada 3v1 atacak.İşin ilginç tarafı daha bir sürü epik sahne gelmesi gerekiyor.Garlingin WB'nin göğsüne açtığı yara hazırlıksız dezavantajlı bir epik sahnede olacak belli.Roger ve tayfasının burda neden Garp ve Şövalyeler ile birlikte olduğu çok mühim.Bakalım okuyucu bu sebebleri yiyecek mi.Rocks vs ALL yaşanırsa büyük gündem olur.

1- Garp'ın saldırıyı yediği falan yok.

Şu sahnedeki duruşuna bak, normal ayakta duruyor.

Bir de şuradaki duruşuna bak. Sol ayak önde sağ ayak geride vücudun duruşu yumruk atar gibi. Bir de saldırıya bak, Garp'a gelmeden kesilmiş. Bu kesilme Shanks'ın Akainuyu temassız B Hakiyle bloklamasına veya Amirallerin Depremi bloklamasına benziyor. Garp burada ya saldırıya yumruk atıp karşı koyuyor ya da temassızı açmış kendisine gelmeden blokluyor.

Kuzan'ın sahnesiyle bir alakasını göremedim. Kuzan'da ataktan önce eline haki basıyor, o sayede buzu kırıyor. Bu bölümde ise atak geldiği zaman harekete geçip ya vuruş yapıyor ya da blokluyor.

Devamındaki sahnede Garp'ın vücudundan haki taşması az öncekiyle paralel. Yani tüm vucuduna haki basmış, saldırmış / bloklamış hala vücudundan haki taşmaya devam ediyor. Az önceki sahneyle birlikte değerlendirince saldırıyı vücuduna almadığı sabit zaten. Saldırıyı gelmeden kesmiş.

2- Ölçeklendirmeni de doğru bulmadım bu arada.

Şu faktörlere dikkat et.

1- BM yukarıya zıplayıp Garp'a saldırıyor. Yani saldırı yukarıdan aşağıya doğru inecek.
2- Kesip attığım sahneye bakarsan 1de söylediğim gibi saldırı Garp'a doğru daralarak geliyor.
3- Saldırı geldiği anda Garp nerdeyse rüku pozisyonunda, eğilmiş vaziyette.

Tüm bunları toplarsan saldırının aynı Killer ve Zoro'ya isabet edenler gibi tam karakter odaklı ve karakter kadar alanı etkileyen bir saldırı olduğunu görürsün. Yani Garp'ın enine / boyuna 2-3 katını kaplayacak bir saldırı değil.

Patlama olayına da çok takılmaya gerek yok, Kizarunun belki 5 - 10 cm ebatlı lazeri korudaki devasa ağacı yıkacak patlama yaratabiliyor. Patlama boyutu saldırının ölçeğini göstermiyor. Bir de dediğim gibi Garp'ın karşı saldırı yapma durumu var, hal böyle olunca bu patlama da zaten salt BMnin elinden çıkmış olmuyor.

Bir husus da şu, BM'nin Killer ve Zoro'ya isabet eden saldırıları sadece Zeus'tan çıkma. Yani kombine bir saldırı değil, boyutunu ve uzunluğunu gördün zaten. Zeus'un kendisi bile 38 yıl öncekinden kat kat daha güçlü.

Ki Heralı olan sahnedeki saldırı daha devasa onu koymamışsın. :) Kid ve Killeri kafatasından alıp kalenin içine sokuyor ve Kidin kendisi devasa bir delik açtı diyor.

Vasco Shot için de tam onun ağzından ateşin çıktığı sahne vardı, onu koyabilirsen tekrar bakalım, bana boyutları 30 yaş BM ile aynı gibi geldi.

Bak zaten garp kolları önde blokluyor ama tüm vucuduna haki basıyor öyle etkilenmiyor karşı saldırı yok ortada fb haki kullanımı var.

Bak saldırılar ilk ayrı ayrı sonra birleşiyor zeus ve prometheus öyle saldırı büyüyor garpa giden saldırı boyutu garpın ağacın yanındaki boyutu ile çok farklı.

Garpın karşı saldırı yapma gibi bi durumu yok haki basıyor vucuduna kolları ile blokluyor ama vucuduna deyiyor element saldırısı hakiden ötürü etkilenmiyor bundan ötürüde oluşan patlama saldırı gücüyle orantılı oluyor.

Hocam yapma ya o saldırı ile bunun arasında fark belli :/

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık