Kutsal ejderlere yapılan bu algı operasyonunu kınıyorum. İnsanlar eğlenmesin mi kardeşim. Günah işlemesin mi bunlar?

Zaten günümüzdeki Dragon'un bir şey yapmamasının sebebi konumu.Oda Dragonu yedek sahada uzun zamandır tutuyordu.Artık ısındırıyor kaç bölümdür maça sokacak belli.Birazcık uzadı ama : ) Dragonu aktif olarak sanırım güncelde sonraki muhtemel en son arc da göreceğiz.Şaka maka Shanks de bile parmağı çıktı adamın.40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Adamın sesi soluğu çıkmıyor diyordukta seriyi baştan aşağı değiştiren ne hamleler yapmış vay arkadaş.Shanks i orda kurtarmasa Luffy nin hikayesi olmayacaktı.Kumayı kurtarmasa yine seri bütünüyle değişecekti.
O zaman gerçeği gördükten sonra denizciliği bırakacaklar evlerine dönecekler ya da Dragon gibi istifa edip devrimci olacaklar. Öyle her şeye göz yumup devam ederlerse köpek olmuş oluyorlar maalesef. Acemi Dragon orada tek başına bir şeyler yapabiliyorsa… diğerleri de gayet yapabilirdi. Denizciler bu serinin en rezil kurumu olmuştur artık kesinleşti bu.Dediklerinde hakkın var bir şey demiyorum.Denzicilerin ses çıkartmama sebeplerini de biliyorsundur.Çünkü güç bu şerefsiz kutsal ejderlerde.Bir şey yapmaya kalkış direk öldürürler ya da sana pek çok propaganda yaparlar.Gördüğümüz gibi Dragon bunu gizlice yapıyor,görülseydi öldürürlerdi.Garp'da öyle bir şey yapmaya kalkışsa buradaki katliamı Garp'a atarlar.Sonraki festivali de Foosha köyüne yaparlar.Dragon'nun devrim davası ne donanmaya ne de korsanlara sadece kutsal ejderlere.Zaten sadece onlara savaş açtı.
Öyle böyle değil. Gerçekten çok büyük hayalkırıklığı oldular. Kurum olarak özgür iradeleri yok. Seve seve kutsalları korunak zorundalar. Çok büyük eziklik.Denizciler bildiğin çöp çıktılar. Çöp olduklarını biliyorduk ama bu çok aşırı bir köpeklik biçimi.
Adada kalması yasak iken orada bulunduğu için diye düşünmüştüm ama sadece bunun için diğerlerini de öldürmeleri saçma oluyor. Belki kendisi gibi olayları görenler olacağını düşünerek bir çıkarım yapıyordur.Çocukları aldığı için mi?
Peki halkı korsanlardan kim koruyacak ağa.Unutma donanma halka korumalık yapan bir organizasyon.Bir denizcinin denizcilikte ayrıldığı vakit daha iyi bir dünya olacağını sanıyorsan yanılıyorsun.Dünya korsanların olur.Mesela fujitora denizcilikte sistemi değiştirmeye çalışıyor.Garp genç nesli halkı korumaya yönelik eğitiyor.Gençlerde genel olarak kılıç üyelerinden oluşuyor.Kendi kafalarına göre takılan denizciler yani.O zaman gerçeği gördükten sonra denizciliği bırakacaklar evlerine dönecekler ya da Dragon gibi istifa edip devrimci olacaklar. Öyle her şeye göz yumup devam ederlerse köpek olmuş oluyorlar maalesef. Acemi Dragon orada tek başına bir şeyler yapabiliyorsa… diğerleri de gayet yapabilirdi. Denizciler bu serinin en rezil kurumu olmuştur artık kesinleşti bu.
Öyle böyle değil. Gerçekten çok büyük hayalkırıklığı oldular. Kurum olarak özgür iradeleri yok. Seve seve kutsalları korunak zorundalar. Çok büyük eziklik.
Dragon'un o güçlere(kutsal ejderlere) davası var zaten.Denizciler adalete değil güce itaate inanıyor gibi geldi bana.![]()
Denizciler Tanrı olarak gördükleri kişilere itaat ediyorlar. Bu kadar basit. Diyelim senin inandığın Tanrı figürleri var ve bunlar böyle katliamları inançlarının temellerinden biri olarak tanımlıyor. O zaman sesini çıkarmadan olanları izlersin, şirk koşmamak için de sorgulamazsın.Denizciler adalete değil güce itaate inanıyor gibi geldi bana.![]()
Kutsal Ejderler bundan iyi anlatılamazdı.Hala anlamamakta zorluk çekenler için en basit yalın şekilde özetlemişsin.Bunda bile anlamayan varsa diyecek lafım yok : )Denizciler Tanrı olarak gördükleri kişilere itaat ediyorlar. Bu kadar basit. Diyelim senin inandığın Tanrı figürleri var ve bunlar böyle katliamları inançlarının temellerinden biri olarak tanımlıyor. O zaman sesini çıkarmadan olanları izlersin, şirk koşmamak için de sorgulamazsın.
Adamlar "Kutsal Ejderler tanrıdır, bizim de onlara hizmet etmemiz gerekiyor" diyor.