Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160 Spoiler Yorumları

Burada gelip Kutsal Ejdere saldıranın fanı oluruz gibisinden yazan arkadaşlar da her gün Luffy eleştiriyor.:D Bunların Kutsal Ejderlerle pek derdi yok.:D

İstedikleri Luffy gibi kahraman ama onu da kahraman diye eleştiriyorlar. Garp'ı Denizci diye eleştiriyorlar. Luffy'i de Korsan diye eleştiriyorlar. Dragon'ı bile aynı isimlerin Devrimci diye eleştirdiğini gördük.:D

Yanisi bunların sözüne pek kafa yormamak gerekiyor.

Hocam Garp'ın duruşunu ve WB'nin duruşunu karşılaştırırsak kendi söylediğinizle çelişirsiniz. Sizin açınızdan bakarsak kardeşim dediği Oden öldükten sonra bunun karısı çoluğu çocuğu var. Gardaşımın ailesine yardımcı olayım diyebilirdi. Sonuçta gitmedi. BB'nin Thatch ı öldürmesi, mottosu family olan WB nin bir şey yapmaması da cabası. Bence bu tarz noktalara çok takılmamak gerekiyor. Seri de büyük karakterlere genel de kendi doğruları üzerinden gitmeleri çiziliyor. Garp'ın Kahraman denizci profili olarak yapması gerekeni yaptı. WB de senaryo gereği yeni jenerasyon için şanlı bir şekilde feda edildi. Özete gelirsek Garp'a kötü yazılmış karakter diyorsan WB nin de kötü yazılma anlamında kalır yanı yok. Haki kullanmaması, Dünya'yı yok edecek güç diyip, Aliminyum karton sayılacak çelik duvarları bükmekten öteye gidememesi gibi bir çok şey Marineford'da çok eksi yazar.
Eleştirilecek konusu varsa WB'de eleştirilir, o yüzden ortada çelişki yok. Ki Thatch olayında çokça eleştirdim ben WB'yi. Teach'i Ace'e gerek kalmadan kendisinin kovalaması, elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum.

Oden konusu ise fblerle biraz daha değişti. Önceden Oden'in intikamını niye almadı diye eleştiriyorduk ancak Oden ne kadar kardeşi ise Kaido da WB'nin o kadar kardeşi, belki de daha yakınlar. WB Kaido ile 6 yıl kesintisiz aynı tayfada kalırken Oden ile daha az birlikte kalıyorlar. Devamında Oden'in kendi isteğiyle WB'den ayrılıp Roger tayfası olması da var. Oden'in yükü WB'de değil artık Roger tayfasında oluyor. Bir de Kaido'nun MF öncesi WB ile teması var. Hiçbir şekilde işlenmedi ve muallak ama iki türlü de WB-Kaido ilişkisini gösteriyor. Ya WB ölmesin diye durdurmaya gitti, ya da WB ile birlikte MF'de dövüşmeye gitti, her iki ihtimal de WB- Kaido ilişkisini Oden'in üzerine koyan detaylar.

MF'deki WB zaten En değildi, kendisi de söylüyor zaten. O yüzden MF'de WB'ye güçsüz demek, WB için bir eleştiri noktası sayılamaz.

Mesela Garp Coby'nin önünü atlamak yerine Shiryu'yu vurabilirdi.Garp korsanları eziyor offscreen geçiyor bakıyoruz Garp yerde yenilmiş vaziyette.Karasakal korkak bir adam. Yenme ihtimali %100 olmadığı kişilerle dövüşmez.Akainu güçsüz demiyorum.Akainu ve Kuzan'ın güçleri birbirine neredeyse denktir.Kuzan Garp'a bir şey yapamıyorsa doğal olarak Akainu'da yapamaz.
Asıl Garp bir şey yapamadı Kuzana. Akainu paramparça eder Garpı.

Görüntüde 7 şövalye var, gunko'nun yeteneğini kullanan ile 8 ediyor. 9 kişiydiler sanırım biri eksik. Sommers, kilingham ve gunko benzerinin yeteneklerini biliyoruz. Bir tane keskin nişancı var. Shamrock'un yeteneği muhtemelen garling'kine benziyordur. Kalanları vs başlayınca öğreniriz. Gaban sommers'i yendiğinde hasar olayına çok güvendikleri izlenimini verdi. Hepsi öyle değildir ama bi amiral havası vermediler. luffy'nin hasar veremediği için çok upraştı yoksa Satürn'ün sonu da belliydi. Satürn harici diğer gorosei üyelerinde orada olabilir.

Konudan bağımsız olarak usop ile keskin nişancı şövalye vs'si fena olmazdı. Ya korkaklığıno yenmesi için killngham ya da keskin nişancı şövalye olabilir rakibi.

Dragon'da duygu emaresi görmek ilginç oldu ama insan olduğunun göstergesi. Tam tersi şövalyelerin ne kadar cani olduğuda tekrar tescillenmiş oldu. Denizcilerde az değil. İnsanların biçilmesi umrunda değil. Garp yeni geldi şimdilik erken ama deli gbi Roger diye tutturup sadece korsanları engellerse çöpten farkı yok demektir. En azından Fuji gibi insanlara yardımcı olabilir.

Garp'a edilen lafların onda birinin insanların öldürüldüğü av partisini düzenleyenlere ve bu avda masumları öldürenlere söylenmemesi çok ironik.
Abi şöyle düşün;

Bir şeytan var ve bu sürekli şeytanlık yapıyor. Öldürüyor, kesiyor, biçiyor, kandırıyor, doğruyor. Aklına ne kötülük gelirse yapıyor.
Bir de melek yüzlü biri var. Sivillere yardım ediyor. Ama gel gör ki bu melek yukarıdaki şeytanların yaptıklarına sessiz kalıyor, hatta çoğu zaman bunun davranışları şeytanın işine yarıyor.

Şeytan kelime manasıyla tam kendine uyan şeyi yapıyor. Kötü olduğu için kötülük yapıyor. Yani iki yüzlü davranmıyor.
Peki melek yüzlü olan burada neden şeytanın ekmeğine yağ sürüyor? Böyle bir durumda şeytanı mı eleştirmek haklı bir sebep yoksa şeytana hizmet eden ama melek diye anılan birini mi?

Ben kendi adıma konuşayım, diğer okuyucuları bilmem. Ace konusunda pek fazla eleştirmedim Garp'ı. Garp'ın bütün uyarılarına rağmen, WB'nin bütün uyarılarına rağmen bu kaderi kendi seçti. Benim Garp'ı eleştirmemin tek çıkış noktası iki yüzlülüğü. Çünkü bana iyi bilinen o ülke, Avrupa ve Amerika'nın İsrail devletine karşı olan tutumunu hatırlatıyor.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık