Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160 Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vegapunk Egghead arc’ı ilk başladığında zeka ve kabiliyet açısından çok zayıf bir karakter olarak görüyordum. Bunun sebebi dünyanın en zeki adamının örneğin Gorsei ile olan savaşı tahmin edip buna karşı bir önlem alabilmesini düşünürdüm.

fakat çok yanıldığımı farkettim. Çünkü vegapunk tarihi araştırmalarının sonucunda karşısındaki gücün öyle bilimsel bir takım buluşlarla yenilemeyeceğini biliyordu. Çünkü geçmiş yüzyıl zaten vegapunk’ın hayal ettiğimden bile öte bir medeniyete sahipti. Ve Dünya hükümeti bu medeniyetin nimetlerine sahip olup bunlara karşı kazanmasını bilmiş. Adam kendi yapabileceklerinin farkına varmış.

Ayrıca Ohara’lılarda dahil kimsenin cesaret edemediği bir şeyi başlatmış. Roger bile neden bunu açıklamadığını zaten kendisi de söylüyor. Fakat vegapunk herkesin bu bilgiye erişimini sağladı. Böylelikle eğer Roger için büyük korsan çağını başlattık diyorsak vegapunk ölüm kaydıyla birlikte Hükümet ile Özürlük savaşçıların tarihsel savaşını tekrar başlattı. İmu harekete geçti. Savaş için müttefikler oluşturmaya ilk elbaf’ı seçti.
Ana alevden ve antik silahlardan bahsederek sadece denizde değil çoğu hükümete bağlı veya bağlı olmayan adalarda kaos yaşanmasına sebep verdi. Çünkü eğer hükümette bağlı değilseniz sizde bir anda yok edilebilirsiniz. Hükümete bağlıysanız da eğer hem çok ağır vergileri vermek zorundasınız hem de hükümetin her türlü isteklerini karşılamalısınız. Burada devrimciler daha güvenilir duruyor. Ada insanlarına o halde savaşarak ölürüz. İsyanını başlatır.

korsanlar için one piece zaten kesin bir bilgiydi. Beyazsakal bunu doğrulamıştı. Fakat şimdi one piece’in içeriği hakkında da bilgi sahibiler. 1000 yıllık bir hazinenin varlığı konuşuluyor.
Nika’nın artık geldiğini ve savaşın yakında başlayacağını bu savaş sonucunda da dünya sular altında kalacağını öngördü. Bu durumda Nika’yı bekleyen tüm ırklar hazırlıklarına başlayacaktır.

Roger’ın beyazsakal’ın ohara’nın bu kadar etkisi olmadı. Dünya hükümetini bu kadar otoritesini mahvedecek durum herhalde hiçbir vakit olmadı. Bunu görüyoruz ki ne rock yapabilmiş ne de bir başkası.

Ve hepimiz şunu söylüyoruz Rocks için gidip amiral öldürdü. Gidip imu’ya atar yaptı. Fakat işe yarar bir şey ortaya koyamıyor. Strateji yok. Bu Roger’da da yok zaten. Hee luffy’de var mı onda da yok. Bu karakterler sadece dövüşte varlar. Bu yüzden dragonu aralarından ayırıyorum. Çünkü Dragon vegapunk gibi davranıyor. Savaşın kaçınılmaz olduğunu biliyor. Gerçek düşmanlarının amiraller değil kutsal şövalyeler olduğunun farkında. Kutsal ejderleri ablukaya alıp krallık dönemini bitirip hükümeti zayıflatacak uygulamalar yapıyor. Vegapunk’ın açıklamasından sonra ülkelerin düşeceği kaosu farkeden ve bir an önce denizcilerin devrinin bitmesini gerektiğini farkeden kişi de yine Dragon.

bu açılardan baktığımda Dragon ile vegapunk; Roger, beyazsakal, Rocks, Kaido , Luffy gibi çoğu karakterden daha faydalı gerçek bir amaca sahip iki karakter gibi duruyor

Vegapunk Egghead arc’ı ilk başladığında zeka ve kabiliyet açısından çok zayıf bir karakter olarak görüyordum. Bunun sebebi dünyanın en zeki adamının örneğin Gorsei ile olan savaşı tahmin edip buna karşı bir önlem alabilmesini düşünürdüm.

fakat çok yanıldığımı farkettim. Çünkü vegapunk tarihi araştırmalarının sonucunda karşısındaki gücün öyle bilimsel bir takım buluşlarla yenilemeyeceğini biliyordu. Çünkü geçmiş yüzyıl zaten vegapunk’ın hayal ettiğimden bile öte bir medeniyete sahipti. Ve Dünya hükümeti bu medeniyetin nimetlerine sahip olup bunlara karşı kazanmasını bilmiş. Adam kendi yapabileceklerinin farkına varmış.

Ayrıca Ohara’lılarda dahil kimsenin cesaret edemediği bir şeyi başlatmış. Roger bile neden bunu açıklamadığını zaten kendisi de söylüyor. Fakat vegapunk herkesin bu bilgiye erişimini sağladı. Böylelikle eğer Roger için büyük korsan çağını başlattık diyorsak vegapunk ölüm kaydıyla birlikte Hükümet ile Özürlük savaşçıların tarihsel savaşını tekrar başlattı. İmu harekete geçti. Savaş için müttefikler oluşturmaya ilk elbaf’ı seçti.
Ana alevden ve antik silahlardan bahsederek sadece denizde değil çoğu hükümete bağlı veya bağlı olmayan adalarda kaos yaşanmasına sebep verdi. Çünkü eğer hükümette bağlı değilseniz sizde bir anda yok edilebilirsiniz. Hükümete bağlıysanız da eğer hem çok ağır vergileri vermek zorundasınız hem de hükümetin her türlü isteklerini karşılamalısınız. Burada devrimciler daha güvenilir duruyor. Ada insanlarına o halde savaşarak ölürüz. İsyanını başlatır.

korsanlar için one piece zaten kesin bir bilgiydi. Beyazsakal bunu doğrulamıştı. Fakat şimdi one piece’in içeriği hakkında da bilgi sahibiler. 1000 yıllık bir hazinenin varlığı konuşuluyor.
Nika’nın artık geldiğini ve savaşın yakında başlayacağını bu savaş sonucunda da dünya sular altında kalacağını öngördü. Bu durumda Nika’yı bekleyen tüm ırklar hazırlıklarına başlayacaktır.

Roger’ın beyazsakal’ın ohara’nın bu kadar etkisi olmadı. Dünya hükümetini bu kadar otoritesini mahvedecek durum herhalde hiçbir vakit olmadı. Bunu görüyoruz ki ne rock yapabilmiş ne de bir başkası.

Ve hepimiz şunu söylüyoruz Rocks için gidip amiral öldürdü. Gidip imu’ya atar yaptı. Fakat işe yarar bir şey ortaya koyamıyor. Strateji yok. Bu Roger’da da yok zaten. Hee luffy’de var mı onda da yok. Bu karakterler sadece dövüşte varlar. Bu yüzden dragonu aralarından ayırıyorum. Çünkü Dragon vegapunk gibi davranıyor. Savaşın kaçınılmaz olduğunu biliyor. Gerçek düşmanlarının amiraller değil kutsal şövalyeler olduğunun farkında. Kutsal ejderleri ablukaya alıp krallık dönemini bitirip hükümeti zayıflatacak uygulamalar yapıyor. Vegapunk’ın açıklamasından sonra ülkelerin düşeceği kaosu farkeden ve bir an önce denizcilerin devrinin bitmesini gerektiğini farkeden kişi de yine Dragon.

bu açılardan baktığımda Dragon ile vegapunk; Roger, beyazsakal, Rocks, Kaido , Luffy gibi çoğu karakterden daha faydalı gerçek bir amaca sahip iki karakter gibi duruyor
rocks için strateji yok demene katılmıyorum kendisinin içinde Luffy'lik, Roger'lık var buna katılıyorum zaten marie goes'i tek başına basan adam delidir. Fakat bu adam hükümeti devirmek için gerekli olan bilgilere vakıf mesela bunun için sahip olunulması gereken iki şeytan meyvesi olduğunu biliyor, düşmanının ne kadar güçlü olduğunu biliyor ve buna göre planını ve stratejisini yapmış. Muhtemelen daha uzun yaşasaydı amacı için gerekli olan materyallere de bir şekilde ulaşırdı. Fakat Dragon daha Sabo söyleyene kadar im'in varlığından haberdar değildi. Bu yüzden Dragon ne kadar planlı ve stratejist bir adam olursa olsun düşmanının tam olarak ne olduğu hakkında rocks kadar bilgisi yok, İmu'yu nasıl saf dışı bırakacağı hakkında bilgisi yok ki yolda amiral kesip yara almayan rocks bile onu indiremeyeceğinin farkında bu yüzden saldırmadı. Bundan dolayı Dragon'un yaptığı planlar her an suya düşebilir İm yüzünden. Sonuçta karşısında 800 yıldır yaşayan bilinmezliklerle dolu bir yaratık var. Fakat Rocks tanrı Vadisinde çocuğu ve karısı için kendini feda etmeseydi elinde ki bilgi ve planla amacına ulaşıp dünyanın kralı olurdu bence.

OP'nin şu bölümlerini güncel takip ettiğimiz için bence şanslıyız. Gelecekte şu bölümlerin hiçbir değeri kalmayacak belki, spoilerı anlık takip etmek ve God Valley'i, güncel okuyacak olmak bence çok güzel. İnşallah s.c.p batırmaz ve kaliteli bir hikaye okuruz.

Şahsen, forumdaki arkadaşlarında bana katılacağına inanıyorum; bizim tayfanın değilde şunların hikayesini doya doya okusaydık ve gerçek korsanlık görseydik diyorum. Xebec'i gördükten sonra Luffy'e dönmek ne kadar da heyecan verir, anlatamam.
Özel günlere şahit oluyoruz, güncel takip edenler için One Piece bir deneyim şu an iyisiyle kötüsüyle. Tadını çıkarmak lazım.

Adaya varmaları biraz sürecektir, bölüm sonu olabilir, bu sırada şövalyelerin katliamı ve kölelerin aksiyonunu izleriz, ayrıca şövalyelerin hepsini belki görebiliriz. Dragon köleleri kurtarabilir, bir hamle bekliyorum. Köleler bildiğin ilerideki devrimcilerden oluşuyor gibi.

Şövalyeleride ilk dragondan duymuştuk, sebebi buymuş. Kim oldukları ve güçlerini biliyordur. Şövalyeler ile beraber gorosei'de sanki oradaydı. Artık bundan sonrası odanın hayal gücü. Bu savaş marineford'u katlar. 8-10 bölüm sürse dahi sorun değil yeterki batırmasın ve vs'lere daha fazla odaklansın.

Ayrıca nedense doğrudan ya da gunko'nun bedenine girdiği gibi dolaylı olarak imu adaya geleceğini düşünüyorum. Bence söylendiği gibi Roger+garp vs Xebec olmadı. Şövalyelerin de hasar olayını çözdünmü yenmek zor değil, denizciler desen alamaz. Tahmin ama imu ile yenilmesini bekliyorum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık