Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1159: Kader Adası

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 113 90.4%
  • Orta

Kullanılan: 9 7.2%
  • Kötü

Kullanılan: 3 2.4%

• Kullanılan toplam oy
    125
Sadece o değil kutsal ejderler ona bir şey yaptıramaz.Çünki Kahraman Garp Kutsal ejderlere bir şey olduğunda gitmek zorunda değil.Amiral rütbesi doğrudan kutsal ejderlerin emrine girilen rütbedir.Elbette alttaki rütbelerde onlara hizmet ederler öldürülememek için sonuçta DÜNYA BU APTALLARIN ELİNDE OLUNCA YAPACAK BİR ŞEY YOK.Garp dışında tabi çünkü onda dokunulmazlık var.Tanrı vadisi olayında Köpek Kong git diyor Garp bizzat banane onlardan diyor.
1- Garp'ın dokunulmaz olduğu falan yok, hükümet güçlülerin gücünü kullanıyor, o yüzden güçlülerin aykırı davranışlarını tolere ediyor, Fujitora ve Aokiji gibi Amiral örnekleri var bunun,

Ha bu ne zamana kadar sürer, kullanışsız olduğun anlaşılana kadar sürer. Garp bütün denizciler gibi gücünü hükümete ipotek etmiş bir denizci. Ödemesini yaparsa yemini verirler, yapmazsa evine hacze gelirler.

2- Garp'a Kahraman ünvanı Kutsallara Tanrı Vadisinde verdiği üstün hizmetlerden dolayı veriliyor. Bu da işin ironik kısmıdır.

3- Kutsallara zarar gelse Garp değil Amiraller gider, doğru ama Amiraller Buster Call çağırınca da Garp kuçu kuçu gitmek zorundadır.

Bak Sengoku, Denizcilerin Kutsalların hizmetinde olduğunu inkar etmiyor, Garp içinse onun ahlak anlayışı buna müsaade etmedi diyor. Yani Garp da Kutsallara hizmet ettiklerinin bilincinde ama iç dünyasında kabullenemiyor. İstediği kadar kabullenmesin, gerçeği değiştiremez.

Olay sevmek veya sevmemek değil. Garp'ın her insan gibi iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. Fakat kötü yanları biraz daha ağır basınca göze daha çok batıyor. Mesela Fujitora. Adam Mariejois'de devrimci baskınını fırsat bilip kölelerin kaçmasına yardım ediyor. Aynı yerde Garp olsa "beni ilgilendirmez" der geçerdi. Fujitora bir Amiral. Mantıklı olan kötü yanlarını görmezden gelmek değil, yanlışı varsa onu söyleyebilmek. Bu seni fanboy olmaktan kurtarır.

Garp o dönemde izindeydi. Yıllık izin gibi düşün. Yasaların doğru işlediği bir yerde işverenin seni yıllık izinde çağıramaz değil mi?
Eğer Garp o dönemde izinde olmasa ve görev listesinde adı olsa o da o adaya gitmek zorunda kalacaktı. Garp dediğimiz adam huzurunu bozacak biri değil.
Gider ortalıkta gözükür, tatlıya tuzluya karışmaz ama karışıyormuş gibi takılırdı.
Ek olarak "Kahraman Garp" lakabı da zaten God Valley sonrasında veriliyor yani o dönemde kahraman falan değil.

Yani eleştirilen nokta da tam olarak burası. Biz Garp'ın "sahte bahanelerle" (hizmet etmemek için amiral olmadı bahanesi vb.) karakterini gizlemesine karşıyız.
Rahatsız edici olduğu bir gerçek fakat anladığım kadarıyla şöyle bir bakış açısı var Garp'ın. Hükümet kendisinin değiştiremeyeceği kadar güçlü. Korsan veya suçlu olmak ilgisini çekmiyor. Her ne kadar biz karizmatik ve iyi korsanlar görsek de çoğunluk suçlu bu evrende. Böyle bir durumda marineye niye girdi kendi halinde takılabilirdi. Tamamen sivil halk için olduğunu düşünüyorum. Coby ile de bu belli oluyor biraz. Güçlüler haricindeki insanlar sıradan korsanlardan ve suçlulardan zarar görüyor. Marine de en alt kademeye kadar yozlaşmış durumda. Adam da en azından yardımcı olabildiklerime yardımcı olayım mentalitesinde sıkışmış kalmış durumda. Bunu kendisi de hissediyor ki ne oğlunu ne torununu ne de Roger'ın emanetini engellememiş. Engellemek istese tutar enselerinden daha ilk aylarında kodese koyar hikayeyi bitirirdi

Olay sevmek veya sevmemek değil. Garp'ın her insan gibi iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. Fakat kötü yanları biraz daha ağır basınca göze daha çok batıyor. Mesela Fujitora. Adam Mariejois'de devrimci baskınını fırsat bilip kölelerin kaçmasına yardım ediyor. Aynı yerde Garp olsa "beni ilgilendirmez" der geçerdi. Fujitora bir Amiral. Mantıklı olan kötü yanlarını görmezden gelmek değil, yanlışı varsa onu söyleyebilmek. Bu seni fanboy olmaktan kurtarır.

Garp o dönemde izindeydi. Yıllık izin gibi düşün. Yasaların doğru işlediği bir yerde işverenin seni yıllık izinde çağıramaz değil mi?
Eğer Garp o dönemde izinde olmasa ve görev listesinde adı olsa o da o adaya gitmek zorunda kalacaktı. Garp dediğimiz adam huzurunu bozacak biri değil.
Gider ortalıkta gözükür, tatlıya tuzluya karışmaz ama karışıyormuş gibi takılırdı.
Ek olarak "Kahraman Garp" lakabı da zaten God Valley sonrasında veriliyor yani o dönemde kahraman falan değil.

Yani eleştirilen nokta da tam olarak burası. Biz Garp'ın "sahte bahanelerle" (hizmet etmemek için amiral olmadı bahanesi vb.) karakterini gizlemesine karşıyız.
Güzel açıklama yapmışsın. Reiper gibi saçmalamamışsın.

Rahatsız edici olduğu bir gerçek fakat anladığım kadarıyla şöyle bir bakış açısı var Garp'ın. Hükümet kendisinin değiştiremeyeceği kadar güçlü. Korsan veya suçlu olmak ilgisini çekmiyor. Her ne kadar biz karizmatik ve iyi korsanlar görsek de çoğunluk suçlu bu evrende. Böyle bir durumda marineye niye girdi kendi halinde takılabilirdi. Tamamen sivil halk için olduğunu düşünüyorum. Coby ile de bu belli oluyor biraz. Güçlüler haricindeki insanlar sıradan korsanlardan ve suçlulardan zarar görüyor. Marine de en alt kademeye kadar yozlaşmış durumda. Adam da en azından yardımcı olabildiklerime yardımcı olayım mentalitesinde sıkışmış kalmış durumda. Bunu kendisi de hissediyor ki ne oğlunu ne torununu ne de Roger'ın emanetini engellememiş. Engellemek istese tutar enselerinden daha ilk aylarında kodese koyar hikayeyi bitirirdi
Aradığım yorum.

Dediklerine kısmen katılıyorum. Fakat katılmadığım kısım zaten bunun kendi içinde çeliştiği kısmı.
Şu iki kalınla işaretlediğim kısmı ele alalım.

Yani diyoruz ki "hükümet kendisinin değiştiremeyeceği kadar güçlü, ortalama 3 yılda bir katliam yapıyor, istediği adaya, istediği kadına el koyuyor"
Yine diyoruz ki, "korsanların bazıları iyi olsa da çoğunlukla kötü, sivilleri öldürüyor, kadınlara tecavüz ediyor."

Garp "korsanlara katılıp suçlu olmak istemiyor".
Peki hükümete katılmak onu suçsuz mu yapıyor?

Yukarıdaki iki işaretli alanda da hükümetin de şerefsizlikte ve kötülükte korsanlardan aşağı kalır yanı yok.
Fakat Garp korsanları kötü olarak görüp, ömrünü onlarla savaşarak geçiriyor. Ne için? Korsanlardan kurtardığı siviller kutsal ejderlerin kölesi veya avı olsun diye.

Hükümetin emrine girdiğinde tek çaren korsanlarla savaşmak olur, hükümetle savaşamazsın.
Ama korsan olursan hem hükümetle, hem korsanlarla savaşıp, kurtarabildiğin herkesi kurtarırsın.
Burası ayrım noktası.

Ek olarak Garp çıkıp dese ki, "ben hükümette rahatım, ayrıca ismimdeki D harfi de hükümet tarafından avlanıyor. ben de bu yüzden hükümete girdim. en azından ailemi de hükümetin peşine düşmesinden korumaya çalıştım" söz ağzımı açmam. Ama "onlara hizmet etmemek için amiral olmadım" vb. şeyler iki yüzlülük gibi bir şey.

Dediklerine kısmen katılıyorum. Fakat katılmadığım kısım zaten bunun kendi içinde çeliştiği kısmı.
Şu iki kalınla işaretlediğim kısmı ele alalım.

Yani diyoruz ki "hükümet kendisinin değiştiremeyeceği kadar güçlü, ortalama 3 yılda bir katliam yapıyor, istediği adaya, istediği kadına el koyuyor"
Yine diyoruz ki, "korsanların bazıları iyi olsa da çoğunlukla kötü, sivilleri öldürüyor, kadınlara tecavüz ediyor."

Garp "korsanlara katılıp suçlu olmak istemiyor".
Peki hükümete katılmak onu suçsuz mu yapıyor?

Yukarıdaki iki işaretli alanda da hükümetin de şerefsizlikte ve kötülükte korsanlardan aşağı kalır yanı yok.
Fakat Garp korsanları kötü olarak görüp, ömrünü onlarla savaşarak geçiriyor. Ne için? Korsanlardan kurtardığı siviller kutsal ejderlerin kölesi veya avı olsun diye.

Hükümetin emrine girdiğinde tek çaren korsanlarla savaşmak olur, hükümetle savaşamazsın.
Ama korsan olursan hem hükümetle, hem korsanlarla savaşıp, kurtarabildiğin herkesi kurtarırsın.
Burası ayrım noktası.

Ek olarak Garp çıkıp dese ki, "ben hükümette rahatım, ayrıca ismimdeki D harfi de hükümet tarafından avlanıyor. ben de bu yüzden hükümete girdim. en azından ailemi de hükümetin peşine düşmesinden korumaya çalıştım" söz ağzımı açmam. Ama "onlara hizmet etmemek için amiral olmadım" vb. şeyler iki yüzlülük gibi bir şey.
Rahatsız olduğun noktayı anladım. Dünya hükümetini de korsan gibi düşünürsek aslında olay biraz daha basitleşiyor. En büyük korsan grubu dünya hükümeti ve her korsan gibi suç işliyor. İnsan avı olarak yakından takip edince diğer korsanlara göre daha rahatsız edici fakat 10.000 beli ödülü olan saçmasakal isimli bir korsan da canı sıkılınca adanın birinde insan avlayabiliyor. Yeter ki en büyük korsanın(marinenin) canını sıkıp yakalanmasın. Korsanların arasında iyiler var dedik. İşte Marine kadar büyük bir korsan grubundaki iyi sayısı genel denizlere göre daha fazla. Doğal olarak Garp da kendi fikrine daha yakın olan sürüye dahil oluyor. Buna atıf yapan bir laf var hatta. "Devlet eşkiyanın resmileşmiş halidir." diye. :)
Bir ihtimal söylediğin gibi D. isminden dolayı ailesini güvenceye almak istemiş olabilir. Veya korsanlar tarafından belki Garp'ın eşi öldü gibi senaryolar da ihtimal dahilinde.
Garp'ı haklı ve sempatik çıkarmaya çalışmıyorum bu arada. Olabildiğince onun bakış açısını yakalamaya çalışıyorum. Bana kalsa da denizlerde galaksi yumruğunu çaka çaka dolaşsın :D

Mevcut gücüyle garpa herhangi bir korsan zarar veremez kardeşim.

Garp tek başına köy kursa o köyü korur, ülke kursa ülkeyi korur altında da güçlü adamlar birikir yetiştirir.

Hadi denizcilere katildin baktin bunlarda her türlü pislik var.

Ayrıl bir şeyler yap.

Ama sen köpek olmayı seçiyorsun, yapacak birşey yok havla o zaman.

Kadere bak kimler kiminle yanyana geliyor. Garpi öldürrbilirdi de ama yapmadı. Ace’i de öldürmedi. O yüzden kan davalık bir mevzu yok.
Ölümünden sorumlu oldu.Tekrar ediyorum Luffy ve Karasakal ittifak olma ihtimali,Tashigi'nin hayalini gerçekleştirme ihtimalinden kat be kat daha düşük.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık