Bu mesajı az daha kaçırıyordum. hem bleachde hem narutoda evrenle ilgili ana mangada iyi işlenmeyen politik arka plan var. Bleach evreninde bir kaç klan(çok yüksek politik güçleri var) var ana seride üstünde hiç durulmayan. Naruto da ise köy sisteminin yanında gizli ninja köylerinin bağımlı olduğu ülkeleri yöneten daimyolar vs var. küçük uluslarıda hiç işlemedi neredeyse Orochimaru ve Pain'in köyleri hariç.Ödül avcıları gibi Krallar da geride kalmış karakter grubundan.
Harald harici güçlü kral görmedik gibi.
Fakat ona vakit yetmez.
Aynı şekilde kötü devrimci olsa da fena olmazdı,Devrimcilerin hepsi mutlak iyi gibi duruyor.
Bleach da güç dengesi Soul Societye,Naruto da klanlara bağlıydı zannedersem,Op da güç dengesinin bağlandığı tek bir merkez yok. O Sebeple Opun güç dünyası daha kaotik ve değişkenli. Dünya Hükümetini Gorosei yönetiyor gibi gözüküyor fakat Kendisini gizleyen İmu da gibi ipler fakat oda çok yönetiyormuş gibi durmuyor bana yaklaşılmıyorsa nasıl işliyorsa işlesin kafasında. Dünya Hükümeti tek merkezmiş gibi gözüküyor fakat oda kendi içerisinde katmanlı ve parçalı. Dünya Hükümeti kaostan besleniyor gibi. Örnek olarak Kaidonun
Krallıkların çoğunun Monarşi olmasında ki sebep şeytan meyvesi ve hakiden dolayı olabilir,Haki gücünle 50.000 kişi bayıltabiliyorsun bu güç sistematiği Bleach ve Naruto da var mı bilmiyorum. Sıradan olup güç kazanabilen kişiler çok nadir. Monarşiye daha uygun sistemi var Opun,Tek bir kişi kendisine yakın güçte birisi yoksa bir çok şeyi değiştirebiliyor.
One Piecede bence üstünde durulmayan bir önemli şeyde underworld denilen korsan olmayan büyük suç örgütleri. Sözde denizcilerin ilgilenmesi gereken bir konu ama. Dof ve Croco'nun bu alemde aktif oyuncular olduğu dışında pek birşey göremedik. Birde Mom'ın partisine katıldılar.
Güç sisteminin monarşiye uygun olması ilginç bir düşünce ama kral olma hakkı soydan geliyor veya hükümet atıyor. Güçsüz insanlar kral olabiliyorlar yani. Wapol kapak hikayesinde çok zengin olunca yeni krallık verdiler. Dof kral olmak için binbir oyun çevirdi vs. Dünya hükümeti ve denizciler kralları koruyorlar yani.